Најекономично греење (затоплување)

Член од
26 август 2017
Мислења
422
Поени од реакции
895
Nemoj da ja sporeduvas so Dajkinot sepak nepristojna sporedba prais jas eve dva tri dena se gream so nego , pa ova bilo merak ,lezet doma da sedis , ja neznam sto se zamarate so potrosuvacka na struja ,kolku saka neka trosi i 5000 neka trosi mesecno pak e evtino, ja lani mesec dena drva lozev , pali sabajle pa cadi kaminot ladno u podrum nosi drva cepi redi , zenata mi vika zavesite novi gi umirisa , kje treba da krecime dogodina u pizdu mater da ne nabrojuvam. Ova bate si doagjam samo titkam tri pati na dalninskoto i u fotelja film gledam vince u raka i lezet si teram do lani so sekira u raka i u podrum.;)
E da de zatoa u zagrada pisav ama ne citas izglea "(kolku sto moze da se sporeduva 3pati poskapa 5.5ka so 2.5ka)". A ti sega ne se zamaras so toa zasto ko sto se nashalivme ljumfer si za greenje so klima..cekaj malce poleka, pochmaj zimoska na forumov ke vidis i merac za potrosena struja ke si nabavis i ko po zeni i po klimi po zgradi i kukji ke pocnes da zjaes :D
 
Член од
5 јануари 2010
Мислења
195
Поени од реакции
154
E da de zatoa u zagrada pisav ama ne citas izglea "(kolku sto moze da se sporeduva 3pati poskapa 5.5ka so 2.5ka)". A ti sega ne se zamaras so toa zasto ko sto se nashalivme ljumfer si za greenje so klima..cekaj malce poleka, pochmaj zimoska na forumov ke vidis i merac za potrosena struja ke si nabavis i ko po zeni i po klimi po zgradi i kukji ke pocnes da zjaes :D
A be sto ti e tebe ja u klimi po kukji i zgradi gledam edna godina , a za merac bev u anhoc nemase se prodale :icon_lol:
 
Член од
26 август 2017
Мислења
422
Поени од реакции
895
A sto meri toj meracot vo Mer kur :D[DOUBLEPOST=1510005991][/DOUBLEPOST]@Vanlok sto marka koj model e mozes da spodelis? Ima li mestenje na eftina i skapa tarifa? Od ovoj HQ EL-EPM02HQ sto go imam u loging mi rekoa za nekojsi dve-tri nedeli ke dobivaat
 
Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
22.261
Поени од реакции
29.745
Има две тарифи, има и табели неки, по недели, по месеци, има е ебан carbon footprint да следи. :D

Последниов е од Меркур летово купен, EMET, германски е некој. Добар е, има две тарифи да се наместат, и подоста опции, податоците ги чува со батерии. Нема поврзување со РС. Мислам дека кошташе испод 1000ден.

Имам еден друг од Кина нарачан, некои 10 долари беше и е со помалку опции од овој, и понеквалитетно изгледа, нема батерии и губи податоци ако снема струја. Имав и некој од СЕТ купен, вчера видов дека се расипал и не мери потрошувачка.

Препорака за овој од Меркур, ако уште го имаат на лагер.
 
Член од
26 септември 2016
Мислења
166
Поени од реакции
190
Почитувани од @klimi.mk сакам да Ве повикам да се изјасните јавно за 10-годишната гаранција на GREE климите дали е целосна(за сите компоненти) и безусловна или е потребно да се доплатува дополнително како што поназат некои од членовите напишаа.
однапред Ви благодарам
Гаранцијата ја дава GREE ние ја проследуваме, се рабои за целосна со редовен годишен сервис. Не се крие истото и убаво пишува во самиот гаранет лист, кој го побарал го добил.[DOUBLEPOST=1510053240][/DOUBLEPOST]
Znaci ovaa Kyato klima e skart kako primer denesnite ST NEO i drugi ne poznati ( slabo kvalitetni ) klimi. og @klimi.mk neka kazat dali se raboti za kineska marka i neka spodelat podetalni informacii za Kyato klimi[DOUBLEPOST=1509382073][/DOUBLEPOST]
Пред да тврдете дека е Шкарт треба да споделете зошто мислете дека е шкарт. Ако гледате ние не ги нудеме брендовите кои се шкарт па сиурно нема да расипуваме репутација со такви модели.
Брендот е Романски, се прават во AUX фабриката со Мидеа компресор, спецификациите и квалитетот е ист како и подобрите конкурентни модели во тој ценовен ранг.[DOUBLEPOST=1510053680][/DOUBLEPOST]
делумно си ме разбрал грее.ком.мк можеби се главни но како што јас сум видел од кај нив неможе да се нарача и купи онлајн како од кај клими.мк и затоа е мојот револт кон вториве (кои не знам ни кои се ни каде се лоцирани - противник сум на начинот не на брендот или фирмата), затоа што ако купам од реална продавница продавачот можеби ќе ми каже дека треба да доплатам за да ја добијам полната 10 год. гаранција а може и ќе сокрие, но ако нарачам од клими.мк шокот ќе ми следи дури откако ќе стаса уредот дома или откако ќе монтираме а и во двата случаи парите се дадени нели?
п.с техномаркет немаат наведено колкава е гаранцијата еве сега проверив
Си створил револт БЕЗ воопшто да не контактираш. Ако си го отворил нашиот сајт и го разгледаш добро ке видеш дека имаме телефонски броеви за контакт, физичка локација во CapitolMall, поштенска адреса, точен назив на фирма и СИТЕ детали. Може да не контактирате и да проверете дали ке се скорие или не некоја информација.
Друго имате законска основа да го вратете уредот ( во оригинал пакување ) ако случајно има проблем и не го сакате истото така да и да сте дадиле пари а не сте прашале и информирале имате можност да го вратете.
Светот оди напред и online продажбата е иднината а вие се револтиате затоа што ние работеме online, стварно не ми е јасно.[DOUBLEPOST=1510053771][/DOUBLEPOST]
Luge dzabe e taa 10 godisna garancija kako prvo koj garantira deka primer za gree amber ili nebitno gree lomo ke ima rezervni delovi vo narednite 10 godini znaeme site deka skoro na 2 godini se menuvaat modelite taka da nikoj nemoze da garantira dokolku pregoru primer elektrinikata vo 8-ta godina od garancijata deka servisot ke ima ista takva elektronika.
Тоа што испаѓаат нови модели не значи дека нема да има резервни делови за старите. А и да нема ако уредот е под гаранција и неможе да го сервисираат во закински рок може да барате НОВ уред така да не е џабе.[DOUBLEPOST=1510054344][/DOUBLEPOST]
кога веќе ја спомна @Strelec гаранцијата нека обрнат ВНИМАНИЕ !!! сите оние кои сакаат да купат клима грее од клими.мк дека од клими.мк кријат дека за 10 год. гаранција треба купувачот да доплати од 15% за поскапите до скоро 50% (од цената на купување на уредот) за поефтините модели. Дека не лажам еве принтскрин од нивната веб страна на која на ниеден начин не му е објаснето на купувачот дека треба да долати дополнително за да ја добие полната гаранција, со што го доведуваат во заблуда (бидејќи ниеден друг не нуди 10 год. гаранција) да купи нивни производ.
Каде лажеме ? Гаранцијата е 10 години. Ние имаме веб страница со однапред определени параметри. Секој производител си има свој гарантен лист и Сите производители си имаат услови за гарација ( непостои безусловна гаранција бидејќи услов е и физички да не е оштетен уредот како пример ) не е ниту прегледно ниту технички возможно за секоја клима или бренд детално да објаснуваме такви ситни детали. Сепак се работи за веб страница. На веб страницта не сме пишале дека НЕМА услови па да лажеме. ниту пак наплаќаме % за да важи гаранцијата. Воедно не се доплаќа за да добиеш гаранција туку за целосна гаранција потребен е редовен сервис(одржување). Ова ниту го криеме ниту имаме намера да го криеме. истите услови ги има и Vivax и Tesla и Kyato и скоро секој друг бренд ... Ова не е нешто ново ниту пак се крие. Повторно наместо да обвинувате можете да контактирате на БИЛО кој официјален канал за контакт со нас ( телефон, маил, пошта па дури и FB ) и ке ги добиете сите информации.
 
Последно уредено:
Член од
26 август 2017
Мислења
422
Поени од реакции
895
A mu vikam kupi si klima a toj se gree so parket vaden I laminat ni eba majkata ne otru
I sega si vikas ako go prijavam mozda ke doznae ke se skaram so komsijata... A on si vika ke si se gream ja za dzabe so sve i svasta me boli k.. za komsiite i decata komsiski dal se gusat...
Ova e diskutirano od mnogu aspekti do sega i koga se lugje stvarno siromasni nekako i da se istoleriraat ama ako znaes deka ima priblizen standard (a gi ima mnogu takvi MME) za da obezbedi poekolosko greenje ili barem cisto drvo da gori vo slucajov togas bolje prijavi go zasto posle postoi opasnost loso da ti se spojat zici pa da ostais casata vino od raka da ja zemes sekirata pak alo me razbiras..
Eve ide u potpis inkot na @Vanlok tamu se telefonite iako neznaeme dal se agilni i dali funkcioniraat i brzo izleguvaat na teren gospodava (ke spodeli nekoj nesto valjda zimovo i za niv) pa mozda malce pridonesam za tinjava od vozduh skopska..
 
Член од
2 март 2017
Мислења
1.396
Поени од реакции
441
Пред да тврдете дека е Шкарт треба да споделете зошто мислете дека е шкарт. Ако гледате ние не ги нудеме брендовите кои се шкарт па сиурно нема да расипуваме репутација со такви модели.
Брендот е Романски, се прават во AUX фабриката со Мидеа компресор, спецификациите и квалитетот е ист како и подобрите конкурентни модели во тој ценовен ранг.
@klimi.mk pred da tvrdam deka e skart postaviv prasanje do vas na forumov no ne dobiv odgovor.
Pak ke povtoram objasnete za sto marka se raboti sto kompresor?[DOUBLEPOST=1510059570][/DOUBLEPOST]
Sto marka na klima e ovaa ima li nekoj iskustvo so ovaa marka nova e vo ponudata na klimi mk https://klimi.mk/product.php?id=268
Po specifikacii e dobra za tie pari
 
Последно уредено:
Член од
13 август 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
2.036
Во која фабрика?














Принт шоп за налепници? :D
Tipicen hostaplerski stav u smisla ja sve znam. Ne e preporaclivo da se vleze u diskusija so nekoj koj ima 9000 posta(posto ke nema kraj) i veke e ufilman ko da e Tesla, Ajnstajn ili ne ti znam koj genijalec, koj ne e strucnjak za edna oblast, nego znae sve, Ali zatoa se i forumite, nekoj da si go trosi vremeto i da soli pamet na nepismenata masa, neli.
Okolu nalepnicite jasna mi e ironijata, kazi otvoreno sto mislis, GREE e demek PROIZVODITEL, a site drugi nesto sto ima nalepnica, a se demek nesto drugo.
KONKRETNO sakam odgovor, sto e toa sto GREE vo eden klima ured go proizveduva, BUKVALNO STO PROIZVEDUVA DA NAVEDES od komponentite vo klimata.
POTOA KE PRODOLZIME DA DISKUTIRAME.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom