Најдобри ролетни

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Може ли некој да ми предложи која фирма е најдобра за монтирање на ролетни, какви да земам и колку пари му доаѓаат?

Довичински -

Довичински П.
Член од
26 ноември 2009
Мислења
1.205
Поени од реакции
674
Земи си вариолајт. Малце поскапи се од обичните ама не е многу. Одприлика незнам колку ќе те фати тоа зависи од прозорците

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Сакам да ставам надворешни ролетни незнам дали пластични или алуминиумски?

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Сакам да ставам надворешни ролетни незнам дали пластични или алуминиумски?
алуминските се прескапи и непотребни освен ако не се спремаш за некој вид непогода.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Добро се одлучив пластични. Е сеа од која фирма прашањето е? Кај шо прашав сегде по 900 денари квадрат со се монтажа, знае ли некој поефтино?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Бели јас такви имам.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
појди во РОЛОПЛАСТ во маџари фирмата основано далечна 1978год и добри ролетни имаат и ќе видете и ќе прашате секаде иста цена и не постои првокласно туку само второ и трето класно, ролетна сосе монтажа чини од 17-20 евра на квадрат зависи од механизми,а венецијанерки исто толку чини и вариолајтот 20-22 евра на квадрат, е сега за разликите--- ролетната е практична заштита од сончева топлина и љубопитни очи,а венецијан. воопшто не е практично се користи како украс на ентериер и од љубопитни очи но не и од сончева топлина,а вариолајт воглавно само дирекции односно по канцеларии и ретко по домашни услови и нема заштита од сончева топлина. ПАТЕМ ЈАС СУМ ПРОИЗВОДИТЕЛ ЗА РОЛЕТНИ од искуство ти кажувам;)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ми треба совет за ролетни во зимска градина, да појаснам станот ќе го уредувам во модерен/минималистички стил, но се одлучив едната тераса да ја адаптирам како зимска градина, при што ќе биде декорирана со камен, мала фонтана, бонсаи дрвца како бонсаи градина.
Ролетните во станот ќе ги терам веницијан или вариолајт за да ми се вклопат во модернистичкиот стил, но во зимската градина тој стил нема да ми одговара.
Ако има некој совет да даде кој завеси/ролетни најмногу би ми одговарале за зимската градина much appreciated .

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
Ми треба совет за ролетни во зимска градина, да појаснам станот ќе го уредувам во модерен/минималистички стил, но се одлучив едната тераса да ја адаптирам како зимска градина, при што ќе биде декорирана со камен, мала фонтана, бонсаи дрвца како бонсаи градина.
Ролетните во станот ќе ги терам веницијан или вариолајт за да ми се вклопат во модернистичкиот стил, но во зимската градина тој стил нема да ми одговара.
Ако има некој совет да даде кој завеси/ролетни најмногу би ми одговарале за зимската градина much appreciated .
најубаво е венецијанерки ама ефективно е само за зима додека на лето бргу ќе сушат тие кутрите растении;)

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
најубаво е венецијанерки ама ефективно е само за зима додека на лето бргу ќе сушат тие кутрите растении;)
Мислам да одржувам температура и влажност на воздухот со клима, па мислам дека нема да биде тоа проблем. Мене повеќе ме интересираше како да го решам тоа од дизајнерски аспект.

Венецијан не ми се баш прикладни за таква атмосфера, има дрвени такви ролетни кој се малку поскапи или пак алуминунмски како имитација на дрво, но некако не би ми одговарале на таков амбиент.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
Мислам да одржувам температура и влажност на воздухот со клима, па мислам дека нема да биде тоа проблем. Мене повеќе ме интересираше како да го решам тоа од дизајнерски аспект.

Венецијан не ми се баш прикладни за таква атмосфера, има дрвени такви ролетни кој се малку поскапи или пак алуминунмски како имитација на дрво, но некако не би ми одговарале на таков амбиент.
значи сакате естетика во тој случај постојат вариолајт слични како венецијан но со вертикални поставени и има секакви бои по избор што одговара по амбиентот и има ефект како да личи завеси постојат пластични и ткаенини разликата е пластичните лесно се чистат,а ткаенините се перат рачно,а што се однесува на венецијанерки и тоа има избори на бои и димензии 1,5см и 2.5см широчина и има пластични и алуминиумски,а дрвените тешко да најдеш во МК бидејќи не е тоа како што беше порано и многумина се жалаат зашто лесно закривува поради сончева топлина.

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
значи сакате естетика во тој случај постојат вариолајт слични како венецијан но со вертикални поставени и има секакви бои по избор што одговара по амбиентот и има ефект како да личи завеси постојат пластични и ткаенини разликата е пластичните лесно се чистат,а ткаенините се перат рачно,а што се однесува на венецијанерки и тоа има избори на бои и димензии 1,5см и 2.5см широчина и има пластични и алуминиумски,а дрвените тешко да најдеш во МК бидејќи не е тоа како што беше порано и многумина се жалаат зашто лесно закривува поради сончева топлина.
Pane фала за напорот но мислам дека вариолајт не се најсоодветни за просторот каде што барам солуција.
Има дрвени венецијан ролетни но се 4 пати поскапи од алуминимските или ПВЦ, исто има и алуминиумски кој се иматација на дрво, но мене не ми треба решение за целиот стан.
Мене ми треба решение или идеја како што спомнав само за светларникот од зимската градина која има некој 20 м2 стакларник, од преферирам некој кој е интериор дизајнер или пак се интересира за тоа, за останатиот дел имам солуција како да го решам, затоа спомнав не знам што би било најсоодветно да ставам на прозорецот да кореспондира со атмосферата таму.
Мое мислење е дека венецијан дрвен или пак имитација би било некакво решение, но сакам да слушнам и мислења на други.

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Да ти продадам вакви од малите имам 3 пара а од долгите 4 пара

Attachments

• 243,4 KB Прегледи: 20
  • 289,9 KB Прегледи: 19