Не треба да се забораве:
1.Артан Кучо: Албанец по народност, одличен тројкаш и бек. Долго време играеше прво во Тиквеш после во Орка. Беше закон.
2.Ренди Дак: Никогаш немало таков атрактивен кошаркар во Македонија - забиваше како ненормален - 360 степена или назачки или незнам како - забиваше на заебанција а беше висок колку Горан Самарџиев. После Орка играел во Азија негде мислам, и во В.Британија негде. Сега е тренер. Никогаш не играел во NBA или Канада како со спомна некој. Проверив на интернет.
3.Скоти Турман - Бек во Жито Вардар - одличен шутер. Поодамна беше.
4.Доналд Кол - Не треба муабет го знаете сите.
5.Тимоти Бурогс - Имаше играно за Ефес Пилсен пред да дојде во Орка. Заедно со Деан Јовановски,Тошо Гечевски, браќата Боцевски, Ренди Дак, Артан Кучо, Горан Самарџиев (тогаш некаде се прослави) и други, го сочинуваа "Дрим-тимот" на Орка кој одлично ја почна сезоната али после се повреди Јовановски и тимот заврши дури некаде на 4 место мислам....После Орка пропадна.
6.Бонер Апшоу - првиот американец во Македонија. Не го познавам доволно, погоре пише за него подобро.
Има и други - одкога се растури Орка не ја пратев толку кошарката, плус не бев и во Македонија, еве сега пак може да се каже дека ја пратам одкога се формира Фени Индустри
Штета шо се растури Струмица, ке беше по интересна лигата. Не ми е јасно - дали ке постоеше клубот уште ако освоеа нешто? Зар толку големи биле финансиските проблеми....
Ме подсеќа ситуацијата со Орка - ти даваат пари и тим, ако не освоиш ништо - ајде чао. Па дај му шанса барем уште една година мајка му стара. ц ц ц ц.
П.С. Мнооогу ми е криво шо Лоренс Мек Кензи испадна пијаница и шо врие до 5 саат сабајле. Според тоа шо го видив на youtube за него треба да е ѕвер. Го земаа во овче поле....