Најдобар епски филм?

Член од
8 април 2007
Мислења
47
Поени од реакции
0
Најинтересни историски филмови?

Ima mnogu interesni istoriski filmovi ( recisi site )
Naj interesen istoriski film mene mi e
TROY
a isto taka mnogu uzivam koga gi gledam
King Arthur,Patriot i Kingdom Of Heaven

Гледај темите да се на македонски, кирилица и не користи огромни букви! - Гарфилд

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
1) Научи се да пишуваш пост
2) Историски филм...хмм... скоро сите...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Битката на Неретва, Сутјеска, десантот на Дрвар, Истрел, Лоренс од Арабија, Ричард лавовско срце, Нерон....

Rodeo

Thrillseaker
Член од
15 април 2007
Мислења
243
Поени од реакции
36
Најдобар историски филм хммммммм...

ваљда е овој

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Хм! Има доста! Омилени Atila, Troy и Braveheart!

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Lawrence of Arabia

(всушност еден од најдобрите филмови евр:))

lile_rock

Олд сКул...хD
Член од
22 јуни 2007
Мислења
902
Поени од реакции
7
Mene najinteresen istoriski film mi bese troja.Moze imalo i nekoi drugi ama ne mi teknuva sea.:pos2::pos2::pos2:

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
The Last Samurai ... filmov e zakon ... i Gladiator isto ...

a drugi

300
Troy
King Arthur
Pearl Harbor

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
The Last Samurai ... filmov e zakon ... i Gladiator isto ...

a drugi

300
Troy
King Arthur
Pearl Harbor
Како можеш да го претставиш 300 како историски филм кога тенденциозно ја извртува историјата и со цел, да го цитирам режисерот, 'to look cool'? Ако тоа е целта на историски филмови тогаш секој може да земе рендом историски момент да тури нинџи (или нешто интересно) што се џиткаат у слоу моушн и имаш хит!
Троја е класично Холивудско летно блокбастерче, шо би се рекло - сигурен хит со сигурна екипа од глумци до режисери - ништо посебно. King Arthur не го гледав, така да не знам може е добар, а Pearl Harbour е општо прифатен како промашај на деценијата (режија Michael Bay - 'nuff said).

Kога веќе спомнував силување на историјата, Amadeus превише смрди во тој сегмент макар што филмот е мајсторски направен и е убав.
Saladin напиша:
Braveheart - Најреален
Најреален? Wallace бил богат со родители земјопоседници. Шкотите не се бореа за слобода туку за земја (глеј се повторува истото со земјата:pipi: ), Wallace претел на борците дека ќе им ги уништи селата ако не се борат со него (FREEEEEDOM! мај ес), бил далеку поголем и посилен од Малиот Мел Гибсон (tm), не носеле килтови, тоа време немало гајди, Француската кралица тогаш имала само 7 години итн.

Да не зборам за другите филмови на/со Мел Гибсон како The Patriot како и новиот Apocalypto, кои имаат сличен однос кон историјата. :helou:

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Како можеш да го претставиш 300 како историски филм кога тенденциозно ја извртува историјата и со цел, да го цитирам режисерот, 'to look cool'? Ако тоа е целта на историски филмови тогаш секој може да земе рендом историски момент да тури нинџи (или нешто интересно) што се џиткаат у слоу моушн и имаш хит!
Троја е класично Холивудско летно блокбастерче, шо би се рекло - сигурен хит со сигурна екипа од глумци до режисери - ништо посебно. King Arthur не го гледав, така да не знам може е добар, а Pearl Harbour е општо прифатен како промашај на деценијата (режија Michael Bay - 'nuff said).
e dobro de .. tacno deka 300 e napraven "to look cool" ... ali na nekoj nacin pak e istoriski , se raboti za spartancite , .. a ako mislis samo da se pravis pameten , odna ke ti kazam brkaj rabota i ne me zamaraj....
za Troy iskreno , ne mi e nekoj omilen film , ne mi ni pravi mnogu keif ...mozda preterale sto go stavile bred pit u sekoj kadar , ali ipak e istoriski , aj pogledni malce , ima likovi kako Ahil , Agamemnon , Paris ... valjda si go gledal i gi znaes drugite ... grcka mitologija , so ima tuka neistorisko ...!
King Arthur e isto mnogu jak film , ali aj ne si go gledal ...
a za Pearl Harbor nemoj da zboris ziti se ... so ima promaseno u filmot kazi mi ... sho si ti , nekoj kriticar za filmovi pa da mrcis ... ako ne ti se svigja , bas mi e gajle ... samo nemoj da im peresh mozok na drugite deka filmot bil sranje ... filmot e super napraven ... !
Zemi sea kazi i za Gladiator deka e mrenje film zaso Russel Crow imal losa frizura ili deka mu smrdele chorapite ... garant nesto ke izmislis !!!

ali aj eve kazi ti spored tebe koi se dobri istoriski filmovi !

Kajgana Shop

На врв Bottom