Научни чуда во Ку`ран

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021
Да, пропагандата е силна алатка, но тоа не пали многу кај атеистите. Луѓе платени да зборуваат пред камера не се никаков доказ.
Доказ дека вистината е на страната на атеистите е неверојатно брзото зголемување на истите насекаде во светот. :)

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Да, пропагандата е силна алатка, но тоа не пали многу кај атеистите. Луѓе платени да зборуваат пред камера не се никаков доказ.
Доказ дека вистината е на страната на атеистите е неверојатно брзото зголемување на истите насекаде во светот. :)
Ete sega,propaganda :mad:

?

..........

Гостин
Какви чуда може да има во книга за заостанати?

Најголемо чудо на денешницата е како успеват да ги лоботомират тие луге, замислете еден гнасен небричен полуписмен нискоинтелигентен идиот, така наречен оџа, пее молитви (кои мене ми звучат како крици на ретардирани од ментална установа) за верниците кои по дифолт се прости штом веруваат дека постои педофилот алах и веруват во религијата која ги уназадува им забранува слобода...

Човечвото полека ќе се справи со таквите секти, со тек на време за сектите ќе се зборува само како дел од историјата, лугето во иднина ќе се срамат за постапките и верувањата на своите предци....

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
:vozbud:
леле немаш поим колку ме изненади и вчудо невиди!!
Сега веднаш ке се преобратам од атеист во муслиман ти благодарам што ми ги отвори очите :vozbud:

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Кое срање жити се не си сериозен со ова нели :tapp::tapp:

Gospodine Ateist edno prashanje zatebe kaku zapocetok.KAKU NASTANAL SVETOV
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 14:23 ---
Какви чуда може да има во книга за заостанати?

Најголемо чудо на денешницата е како успеват да ги лоботомират тие луге, замислете еден гнасен небричен полуписмен нискоинтелигентен идиот, така наречен оџа, пее молитви (кои мене ми звучат како крици на ретардирани од ментална установа) за верниците кои по дифолт се прости штом веруваат дека постои педофилот алах и веруват во религијата која ги уназадува им забранува слобода...

Човечвото полека ќе се справи со таквите секти, со тек на време за сектите ќе се зборува само како дел од историјата, лугето во иднина ќе се срамат за постапките и верувањата на своите предци....
gledaj idiotu luge kaku tebe sose zanesuvat koj znae koj a vo vistina si edno gomno zalepeno dali nekoj ja kritikuva tvojata vera ili ako odzata e nebrian POP MOZE NAPEDIKIR DAODI SO BRADATA MOZI I VOSKI MUE FATENA.vo makedonija idioutu 90% od odzite se bes bradi.A aku si ateist ti poim nemas od zivot i zivis onaka.
i ne oti mene mie gajle ti sorabotas samo neznam odkade pravo ti da kritikuvas.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
си слушнал за еволуција?:) ај сеа ти кажи како настанал? :)

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
доволен е зборот еволуција, ако сакаш целосен одговор, треба ДА УЧИШ:) тоа не е нешто што се објаснува во две реченици.:) тоа трае од кога е настаната најпримитивна форма на живот пред милијарди години, ти сакаш во две реченици:)
ај сеа ти кажи како!? еден маж и една жена од кал, па се клецкале, и клецкале, и клецкале и клецкале:) па се клецкале синовите и ќерките..ТАКА???:) абе........ах.....

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021
Gospodine Ateist edno prashanje zatebe kaku zapocetok.KAKU NASTANAL SVETOV
Еве јас ќе одговорам место него:
Планетава настанала пред околу 4,5 милијарди години од облакот прашина кој кружел околу Сонцето. Со постепено собирање на материјата на едно место, а потоа со гравитацијата што тој објект ја имал, привлекувал се повеќе и повеќе материја, за да денес постои Земјата.
Впрочем, создавањето (подобро е да речам еволуирањето) на планетава никогаш не престанало. Секој ден масата на нашата планета се зголемува за околу 100 тони материјал кој доаѓа од вселената.

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
Еве јас ќе одговорам место него:
Планетава настанала пред околу 4,5 милијарди години од облакот прашина кој кружел околу Сонцето. Со постепено собирање на материјата на едно место, а потоа со гравитацијата што тој објект ја имал, привлекувал се повеќе и повеќе материја, за да денес постои Земјата.
Впрочем, создавањето (подобро е да речам еволуирањето) на планетава никогаш не престанало. Секој ден масата на нашата планета се зголемува за околу 100 тони материјал кој доаѓа од вселената.

eden den kako malo dete trebese da prefrlam edna reka ama problem bese sto nemase most.itaka vo eden moment od drugata strana na rekata imase nekoi DRVA se sobraa vo edno mesto kaj mene i sami se napraija BROD (camec) se kaciv i ja prefrliv rekatak i poftorno BRODOT (camecot) se turi sam posebe.
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 15:34 ---
доволен е зборот еволуција, ако сакаш целосен одговор, треба ДА УЧИШ:) тоа не е нешто што се објаснува во две реченици.:) тоа трае од кога е настаната најпримитивна форма на живот пред милијарди години, ти сакаш во две реченици:)
ај сеа ти кажи како!? еден маж и една жена од кал, па се клецкале, и клецкале, и клецкале и клецкале:) па се клецкале синовите и ќерките..ТАКА???:) абе........ах.....

dobro be svetov nastanal od nekoja prasina sto vrtela okolu sonceto taka? A SONCETO KAKU NASTANALO. poso si mn ucen.

M

Muranyi

Гостин
eden den kako malo dete trebese da prefrlam edna reka ama problem bese sto nemase most.itaka vo eden moment od drugata strana na rekata imase nekoi DRVA se sobraa vo edno mesto kaj mene i sami se napraija BROD (camec) se kaciv i ja prefrliv rekatak i poftorno BRODOT (camecot) se turi sam posebe.
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 15:34 ---
Добро а вас Муслиманите ве чипуваат ли што сите со истата приказна доаѓате на форумов?Правиш аналогија помеѓу настанок на светот и дрвен чамец?Тоа ли е науката во Куранот?

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
не бе, не знам јас ништо:)ај научи ме:)
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 15:44 ---
..imase nekoi DRVA se sobraa vo edno mesto kaj mene i sami se napraija BROD (camec) se kaciv i ja prefrliv rekatak i poftorno BRODOT (camecot) se turi sam posebe.
како тоа, сами почнаа да се коваат со чекан и шајки, си се сечеа сами во штици и си се направи сам брод? :) и веднаш одкако ТИ ја помина реката, пак си се стори бродот во дрва како што си и бил пред тоа?:facepalm::pos:
добро мајку му, тоа белото кај вас изгледа посебно моќно е:pos:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021
Доволно би ти било едно дрво кое плови низ реката...

Го гледаш тоа погоре? Е така некако почнало се...

dobro be svetov nastanal od nekoja prasina sto vrtela okolu sonceto taka? A SONCETO KAKU NASTANALO.
Сонцето настанало од истиот облак од водород. Првичниот облак почнал со текот на милиони години под влинание на гравитацијата да се собира на едно место, формирајќи тело во чие јадро постоело огромен притисок и температура, чија последица е нуклеарната фузија (спојување на 2 атомски јадра) и ослободување на огромна енергија - процес кој трае и ќе трае милијарди години.

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
не бе, не знам јас ништо:)ај научи ме:)
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 15:44 ---

како тоа, сами почнаа да се коваат со чекан и шајки, си се сечеа сами во штици и си се направи сам брод? :) и веднаш одкако ТИ ја помина реката, пак си се стори бродот во дрва како што си и бил пред тоа?:facepalm::pos:
добро мајку му, тоа белото кај вас изгледа посебно моќно е:pos:

gledaj tea sto jago napisav a ti nemozis dago svatis e kaku moze sam dase sozdade svetot isto kaku drvata brod nemoze tuku taka nesto dase sozdade samo po sebe be zati dase rodis treba babajti date nacrta sasve sto postoi nekoj mora dago napravi alooo
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 15:54 ---
Доволно би ти било едно дрво кое плови низ реката...

Го гледаш тоа погоре? Е така некако почнало се...

Сонцето настанало од истиот облак од водород. Првичниот облак почнал со текот на милиони години под влинание на гравитацијата да се собира на едно место, формирајќи тело во чие јадро постоело огромен притисок и температура, чија последица е нуклеарната фузија (спојување на 2 атомски јадра) и ослободување на огромна енергија - процес кој трае и ќе трае милијарди години.

abe prodolzi dasise prasos sam posebe so ikaku nastanalo kaku nastanal OBLAKOT ise taka
--- надополнето: 2 јуни 2012 во 15:56 ---
Добро а вас Муслиманите ве чипуваат ли што сите со истата приказна доаѓате на форумов?Правиш аналогија помеѓу настанок на светот и дрвен чамец?Тоа ли е науката во Куранот?

procitaj ke svatis sto sakav dakaza toj rece deka svetot se sozdal sam posebe isto kaku drvata stose napravile brod

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
аауу, да бе, алах замавнал со рака и се воа се направило:)
абе дајте, едуцирајте се малку, модерно време е, има училишта, факултети и така натаму:)

Член од
1 јуни 2012
Мислења
277
Поени од реакции
31
аауу, да бе, алах замавнал со рака и се воа се направило:)
абе дајте, едуцирајте се малку, модерно време е, има училишта, факултети и така натаму:)

iskoristigo ova sogo napisa zatebe

Kajgana Shop

На врв Bottom