Нарекувајте го исламот "ислам"

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па статистички податок дека колку што се раѓаат деца исто толкав број се абортираат во РМ.
Јас зборував за исламистички земји, не за Македонија, и каква врска имаат абортусот со тоа што јас го кажав за честа, моралот и кој го поседува?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
И шо врска има ова со исљам? Што треба? Да се забранат ли абортусите?
Па и ВМРО како десница демек се за тоа да се забранат абортусите не за друго да знаевме што луѓе ќе испаднат па да ги абортираме вака жално е се распарчува жив организам...
--- надополнето: 3 мај 2012 во 18:38 ---
Јас зборував за исламистички земји, не за Македонија, и каква врска имаат абортусот со тоа што јас го кажав за честа, моралот и кој го поседува?
Па има само треба моќ на логички асоцијации.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па има само треба моќ на логички асоцијации.
Да погодам - ако жената смее да прави што сака, тогаш ќе абортира а тоа било лошо и стравотно?
Решение - жената да не смее да прави што и е волја со нејзиното тело и чест?!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Па и ВМРО како десница демек се за тоа да се забранат абортусите не за друго да знаевме што луѓе ќе испаднат па да ги абортираме вака жално е се распарчува жив организам...
Ги најде кого па ВМРО да ги земеш за пример. Па тие се и против хомосите а во свои редови ги имаат. А абортусот не смее да се забрани, тоа веќе на друга тема и за тоа веќе на оваа тема нема да ти реплицирам, имаш други, таму ќе дискутираме.
Да те прашам тебе, ако си женет колку деца имаш, ако не си колку сакаш да имаш?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Да погодам - ако жената смее да прави што сака, тогаш ќе абортира а тоа било лошо и стравотно?
Решение - жената да не смее да прави што и е волја со нејзиното тело и чест?!
Што сака нека прави. Ионака може да прави што сака, а не може што не сака!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.134
Поени од реакции
12.115
Целата тема вреска од докази дека сепак ислам си е ислам. Не постојат фракции или подгрупи на ислам.
Тоа е едно та исто.
И тој ограничува и казнува бесцелно неистомисленици со нивните теории за праведност и кодекс.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Ги најде кого па ВМРО да ги земеш за пример. Па тие се и против хомосите а во свои редови ги имаат. А абортусот не смее да се забрани, тоа веќе на друга тема и за тоа веќе на оваа тема нема да ти реплицирам, имаш други, таму ќе дискутираме.
Да те прашам тебе, ако си женет колку деца имаш, ако не си колку сакаш да имаш?
Фала Богу неам деца и нејќам ни едно да идам затоа што една ластовичка не ја прави пролетта.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Фала Богу неам деца и нејќам ни едно да идам затоа што една ластовичка не ја прави пролетта.
Па што тогаш кажуваш кој и како.... Дај пример од тебе, па да те следат

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Знаев за тој Брејвик дека ќе се фатиш. Брејвик го нарекуваат психопат затоа што тоа и е. Во муслиманскиот свет постојат групации насекаде кои поддржуваат тероризам. Самите свештеници повикуваат на војна, држат политички говори.
sekoj iskren vernik ne podrzuva nasilstvo , , a sekoj narod se bori protiv onie koi im vrsat nasilstvo vo nivnite domovi..
samiot postavisi prasanja, zosto amerika ja podrzavase al kaeda, ili osama bin laden koga vojuvaa so rusite,? , zosto go podrzuvaase na sadam huseein kogaa vojuvaase protiv iraan? zosto sega bas protiv niv se borat i vojuvaat so niv?
zarem za eden covek osama bin laden ili sadam husein da se ubivaa tolku golem broj na neveini luge? zarem toaa nee terorizam.
zosto dozvlija napad vrz libija , ako me prasas mene jas ne gi podrzuvaam nitu gadafi nitu saudiskiot kral .
zosto nato i amaerika i site drugi napagaat vo libija , demeek da gi odbranat buntovnicite ,demek tolku tie se grizat za niv, a od druga strana im davaat oruzje ,se so cel da sozdadat bezredie, zosto se mesaat vo treta drzava , znaci ako nekade ispadne demostracii i nasilstvo i ako vlasta toaa saka da go spreci treba taa vlast da se rusi neli? e sega vo kinaa imase demostracii,, no vlasta gi zadusi , zosto ne ja napadnaa na kina , istoto bese i vo rusija , ne se sekavas,' imase demostracii , no zasto nato ne rece ke ve napadnime ako gi ubivaas demostrantite, no rusitee gi zadusija , kaj sto ima sila nema prvda neli...
istoto sega se slucuva i so sirja, se so cel da se rasturi i da postavi covek vo koj amerika ke ima doverba , vo bahraiin ima demonstraciii no amerika stoi zad vlasta ane so buntovniite vo bahraain,, a vo libija pak obratno , e sega ti samiot postavisi prasanje koi se nivnitee interesii? dali se borat oni protiv radikalniot islam ili samite tie si sozdavaat radikalen islam. ;)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.383
Поени од реакции
5.016
Во главата на секој вистински Муслиман е ширење на Исламот и негово владеење со светот,ако не по мирен пат тогаш и со употреба на сила и повикување на света војна-Џихад.
Точно, еве земи пример од муслиманите на форумов. Постојано истото го повторуваат.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Па тоа викам за примерот реков една ластовичка не ја прави пролетта.
Па прочитај што ти реков, тогаш не соли памет друг колку да има и дали абортусот треба да постои.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.134
Поени од реакции
12.115
Доста, не мешај религија со политика, размисли малку пред да пишуваш. Ете го првиот проблем. Исламот Е политика и закон на исламска држава, или сакате да биде така.
Не бидува тоа и секој разумен го знае тоа. Секој сака слобода а не да биде ограничен. Како мислиш не-муслиман да дојде во таква држава? Како ќе почитувам јас нечиј бог кога не можам да го почитиувам ограничувачкиот закон кој што го понудил?
Како може мене да ме суди некој и да ја бара мојата смрт тврдејќи дека сум го навредил Мухамед или неговиот бог со тоа што го цртам?
Како може на еден бог да му препишува некој човечки особини, како навредувањето?
Како може еден сезнаен бог да биде навреден од мене?
Не бе брате, вие се навредувате, луѓето. Ве навредува нечија туѓа вистина и ве навредува што некој се исмева на вашите дрдорења кои никогаш нема да бидат реалност.
И за вас тоа е доволна причина да нападнете и да викате Алах е еден и да убивате. Тоа не е божја праведност, тоа е човечка желба за крв и егоизам ништо поеќе ништо помалку.
Ислам е ислам. Нема подгрупи и „финеси“.

Што бладаш со такви изјави за Либија, Египет и убивањето невини...
Па 2001 во Р.М. се кренаа муслимани и убиваа невини кои си ја бранеа слободата и ги штитеа невините кои не зедоа пушки.

Исламот е ислам. И бара државата да има такви закони. А тоа, не може да биде, против природата на човекот е да биде ограничен.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
dali se borat oni protiv radikalniot islam ili samite tie si sozdavaat radikalen islam. ;)
Не бе нема радикален ислам, тоа западот вас ви подметнува они ги плаќаат и ги ствараат таквите радиклисти. То исламот јако мирољубив. Та дури и во куранот ви пишува да убивате секој кој не мисли како вас.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Па прочитај што ти реков, тогаш не соли памет друг колку да има и дали абортусот треба да постои.
Правилата важат за сите или не важат за никого ваљда знаеш за ова, така и ова со сопствен пример не можеш да ја видиш промената која сакаш да ја видиш во светот, оти промената подразбира сите така да прават или барем мнозинството, промената не е промена ако еден или малкумина направат нешто, исто како што еден војник не е армија.

Kajgana Shop

На врв Bottom