Напуштање на државава поради љубов

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 март 2010
Мислења
15.183
Поени од реакции
25.857
Судејќи по негативните реакции индуцирани кај аудиториумот, дотичнава си заслужи и метафизички хонорар од институтот за Отворено општество.
Кога тој аудиториум урла, тоа значи дека треба мирно да се спие. Не постои понеспособен и поинфантилен аудиториум. Тогаш кога заспива, треба да го подразбудиш, за да продолжи да ти биде противник.

Иако, ако му се плаќа на Владе, не верувам дека Каракамишева би одбила. :D
 
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.777
Поени од реакции
8.214
Не се, напротив. И сите знаеме дека се пари во прашање, само Каракамишева решила да ја тегне за нос самоумислената млада интелектуална елита.
Голем мудрец е Каракамишева, видиш како точно одредила кои копчиња на дадената таргет група треба да бидат притиснати. Ја гледам лавинава од реакции и си викам "иј бе, алал да и е на оваа, ама ги заеба неебаниве". Им го спопика скроз, да не знаат кој крај да го фатат. Пандов, Боцевски и Каракамишева, тој триумвират на уличната мудрост, во бој со неебаната комуњара, секогаш чекор понапред, секој потег мудар, секоја наводна глупост - всушност провокација, смислена и маестрално пласирана, со громогласен ефект и громогласна смеа после во кафана.
И тоа е нормално и умно од една партија која се смета за сериозна. Таа партија внимателно ги бира експертите и интелектуалците кои ќе ја промовираат нејзе и нејзините вредности. Не како некои други, што насобрале разни ситни криминалци на кои им виси затвор, па мора да одработат, апашчиња во дебели долгови со сомнителни лојалности шо питале у партија и нуделе газ и бескруполозност за да им покријат долговите, пишман-аџии кои го качуваат неблагодарниот stairway of poop откако претходно смениле две-три партии и морале да почнуваат од почеток... и неостварени, а болно амбициозни медиокритетни теткици со бушава азбука од речник и интелектуален капацитет на тротинет.
Во единствената семакедонска, патриотска, сериозна и мудра партија за такви нема простор. И добро е што ги нема.
 
Последно уредено:
Член од
24 март 2010
Мислења
15.183
Поени од реакции
25.857
Голем мудрец е Каракамишева, видиш како точно одредила кои копчиња на дадената таргет група треба да бидат притиснати. Ја гледам лавинава од реакции и си викам "иј бе, алал да и е на оваа, ама ги заеба неебаниве". Им го спопика скроз, да не знаат кој крај да го фатат. Пандов, Боцевски и Каракамишева, тој триумвират на уличната мудрост, во бој со неебаната комуњара, секогаш чекор понапред, секој потег мудар, секоја наводна глупост - всушност провокација, смислена и маестрално пласирана, со громогласен ефект и громогласна смеа после во кафана.
И тоа е нормално и умно од една партија која се смета за сериозна. Таа партија внимателно ги бира експертите и интелектуалците кои ќе ја промовираат нејзе и нејзините вредности. Не како некои други, што насобрале разни ситни криминалци на кои им виси затвор, па мора да одработат, апашчиња во дебели долгови со сомнителни лојалности шо питале у партија и нуделе газ и бескруполозност за да им покријат долговите, пишман-аџии кои го качуваат неблагодарниот stairway of poop откако претходно смениле две-три партии и морале да почнуваат од почеток... и неостварени, а болно амбициозни медиокритетни теткици со бушава азбука од речник и интелектуален капацитет на тротинет.
Во единствената семакедонска, патриотска, сериозна и мудра партија за такви нема простор. И добро е што ги нема.
Боцевски, Каракамишева, Латас и Миленко не се членови на ВМРО-ДПМНЕ. И тие ниту можат да, ниту некогаш зборувале во име на ВМРО-ДПМНЕ. Во име на ВМРО-ДПМНЕ се имаат обраќано Груевски, партискиот центар за комуникации и Мартин Протуѓер во два-три наврати како генерален секретар. Толку.

Обидот да се овие погорниве да се прикажат како некоја сива еминенција или опинион мејкери е едно од најсмешните себезалажувања што некоја политичка опција си го има направено во историјата на македонската политика. Сиротите идиоти прават стратегија против ВМРО-ДПМНЕ на база на пишувањата на Миленко или Каракамишева, кои во 100% ја грешат секоја можна претпоставка за било каков чекор на партијата.

А врвот на ВМРО-ДПМНЕ е се, сем глуп, па да избрка така корисни луѓе од својот двор, заради естетски причини. :D
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.775
Поени од реакции
24.543
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.195
Боцевски, Каракамишева, Латас и Миленко не се членови на ВМРО-ДПМНЕ. И тие ниту можат да, ниту некогаш зборувале во име на ВМРО-ДПМНЕ. Во име на ВМРО-ДПМНЕ се имаат обраќано Груевски, партискиот центар за комуникации и Мартин Протуѓер во два-три наврати како генерален секретар. Толку.

Обидот да се овие погорниве да се прикажат како некоја сива еминенција или опинион мејкери е едно од најсмешните себезалажувања што некоја политичка опција си го има направено во историјата на македонската политика. Сиротите идиоти прават стратегија против ВМРО-ДПМНЕ на база на пишувањата на Миленко или Каракамишева, кои во 100% ја грешат секоја можна претпоставка за било каков чекор на партијата.

А врвот на ВМРО-ДПМНЕ е се, сем глуп, па да избрка така корисни луѓе од својот двор, заради естетски причини. :D
Без разлика дали се или не се членови на ВМРО ДМПМЕ вакви глупости од библиски размери штетат на угледот на партијата. Ако и оваа изјава е уште една голема победа на ВМРО, нека продолжат да ги редат.
 
Член од
24 март 2010
Мислења
15.183
Поени од реакции
25.857
Без разлика дали се или не се членови на ВМРО ДМПМЕ вакви глупости од библиски размери штетат на угледот на партијата. Ако и оваа изјава е уште една голема победа на ВМРО, нека продолжат да ги редат.
Зошто штетат? Затоа што ги иритираат луѓето кои во ниеден случај не би гласале за ВМРО-ДПМНЕ? Тие луѓе, со нивните ставови и однесување, иритираат многу поголема група на луѓе, и ги туркаат кон ВМРО-ДПМНЕ.
 
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.777
Поени од реакции
8.214
Боцевски, Каракамишева, Латас и Миленко не се членови на ВМРО-ДПМНЕ. И тие ниту можат да, ниту некогаш зборувале во име на ВМРО-ДПМНЕ. Во име на ВМРО-ДПМНЕ се имаат обраќано Груевски, партискиот центар за комуникации и Мартин Протуѓер во два-три наврати како генерален секретар. Толку.

Обидот да се овие погорниве да се прикажат како некоја сива еминенција или опинион мејкери е едно од најсмешните себезалажувања што некоја политичка опција си го има направено во историјата на македонската политика. Сиротите идиоти прават стратегија против ВМРО-ДПМНЕ на база на пишувањата на Миленко или Каракамишева, кои во 100% ја грешат секоја можна претпоставка за било каков чекор на партијата.

А врвот на ВМРО-ДПМНЕ е се, сем глуп, па да избрка така корисни луѓе од својот двор, заради естетски причини. :D
Аха. И видиш, наеднаш имаме разум во разговорот. Во моментот кога ќе се направи некоја паралела меѓу партијата и овие гоблиниве, се инсистира дека нема никаква поврзаност, ниту стратешка, ниту информативна. Добро. Тој разум сега треба да го дополниме со уште еден битен момент. Која од прогнозите или размислите на ликови како Најчевска или Тричковски, на пример, биле дел од официјалната платформа на опозицијата? На кој прес на опозицијата ставот на Најчевска дека на Македонија и треба чистка, физичка, на се што ја поддржува "фамилијата" бил искажан од некој опозициски портпарол? Каде имаш видено поддршка за ставот на Тричковски дека треба да умрат барем трицифрена бројка бранители за да му принесат достојна жртва на нашиот премиер? Ја немам такво нешто видено. Ама имам видено како сите тие лудаци се ставаат на купче, на тоа купче му се дава име соросоиди, а тие соросоиди се третираат и од власта и од нејзините медиуми во секоја нивна пропаганда како опинион-мејкери на опозицијата. Шо праиме со оваа ноторна лага и безобразлук? Не важи таму? Гоблиниве се индивидуалци и во свое име лаат, а другиве се мрачна сила, организација на темниот принц Сорос, активирана да преку сателитот и роб есдеес ја разнебити Македонија?
 
Последно уредено:
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.195
Зошто штетат? Затоа што ги иритираат луѓето кои во ниеден случај не би гласале за ВМРО-ДПМНЕ? Тие луѓе, со нивните ставови и однесување, иритираат многу поголема група на луѓе, и ги туркаат кон ВМРО-ДПМНЕ.
Денес бав слушнав коментар курва глупа, од член на ВМРО ДМПНЕ. Навистина нема потреба вакви ортодоксни глупости да ги прогласуваш за генијални медиумски потези. Смешно е.
 
Член од
24 март 2010
Мислења
15.183
Поени од реакции
25.857
Аха. И видиш, наеднаш имаме разум во разговорот. Во моментот кога ќе се направи некоја паралела меѓу партијата и овие гоблиниве, се инсистира дека нема никаква поврзаност, ниту стратешка, ниту информативна. Добро. Тој разум сега треба да го дополниме со уште еден битен момент. Која од прогнозите или размислите на ликови како Најчевска или Тричковски, на пример, биле дел од официјалната платформа на опозицијата? На кој прес на опозицијата ставот на Најчевска дека на Македонија и треба чистка, физичка, на се што ја поддржува "фамилијата" бил искажан од некој опозициски портпарол? Каде имаш видено поддршка за ставот на Тричковски дека треба да умрат барем трицифрена бројка бранители за да му принесат достојна жртва на нашиот премиер? Ја немам такво нешто видено. Ама имам видено како сите тие лудаци се ставаат на купче, на тоа купче му се дава име соросоиди, а тие соросоиди се третираат и од власта и од нејзините медиуми во секоја нивна пропаганда како опинион-мејкери на опозицијата? Шо праиме со оваа ноторна лага и безобразлук? Не важи таму? Гоблиниве се индивидуалци и во свое име лаат, а другиве се мрачна сила, организација на темниот принц Сорос, активирана да преку сателитот и роб есдеес ја разнебити Македонија?
Од толку луѓе, ги избра Најчевска и Тричковски. :D Ок, тоа кажува дека и сам си свесен дека Милчин, Геро, Кобранов, Грчев и уште еден куп други имаат влијание врз политиките на СДСМ.
Денес бав слушнав коментар курва глупа, од член на ВМРО ДМПНЕ. Навистина нема потреба вакви ортодоксни глупости да ги прогласуваш за генијални медиумски потези. Смешно е.
Не се генијални, смешни се. Ама успеваат.
 
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.195
Не се генијални, смешни се. Ама успеваат.
Абе што успева? Денес Каракамишева е виц на денот. Иритантна ругоба. Од такви ликови како неа и на најверните клиенти на ДПМНЕ може да им се згади.
 
Член од
24 март 2010
Мислења
15.183
Поени од реакции
25.857
Абе што успева? Денес Каракамишева е виц на денот. Иритантна ругоба. Од такви ликови како неа и на најверните клиенти на ДПМНЕ може да им се згади.
Го боли кур некого во ВМРО-ДПМНЕ дали Каракамишева е виц на денот. Додека опозицијата ги насочува сите сили кон Каракамишева и Миленко, Грујо си шета низ Македонија и работи.

Полошо ако Каракамишева не е виц на денот. Може да им текне да почнат да се спремаат за избори наместо да смислуваат вицеви.

Поентата ми е, апсолутно небитно е дали Каракамишева е, или не е виц на денот. Каракамишева не им носи, ниту им губи ни десет гласа. Ама, сеуште успешно им ја одзема цела енергија на другиве.
 
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.195
Го боли кур некого во ВМРО-ДПМНЕ дали Каракамишева е виц на денот. Додека опозицијата ги насочува сите сили кон Каракамишева и Миленко, Грујо си шета низ Македонија и работи.

Полошо ако Каракамишева не е виц на денот. Може да им текне да почнат да се спремаат за избори наместо да смислуваат вицеви.

Поентата ми е, апсолутно небитно е дали Каракамишева е, или не е виц на денот. Каракамишева не им носи, ниту им губи ни десет гласа. Ама, сеуште успешно им ја одзема цела енергија на другиве.
Абе шо, денес цел опозиционен врв се занимава со Каракамишева. Овие од ВМРО се политички генијалци, а овие од СДСМ се неписмени идиоти. ВМРО преку Каракамишева им ја одзема енергијата. Секој потег на Грујо е врв на генијалноста во политиката, секој потег за Заев дилентатизам.

Мислам, да не претеруваме, не е попаметно?
 
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Абе пуштете нека цвета политика на форумов шо се губите (баш со еден високо истакнат функционер на овој форум зборував за ова до пред некоје минута ) да се отвори и тема за колачиња ќе никне политика уше не ја научивте лекцијата.....
 
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.777
Поени од реакции
8.214
Од толку луѓе, ги избра Најчевска и Тричковски. :D Ок, тоа кажува дека и сам си свесен дека Милчин, Геро, Кобранов, Грчев и уште еден куп други имаат влијание врз политиките на СДСМ.
:D
Toлку од разумот. Уште Ставре ви го држи рекордот со "немаме за леб, а сакаме чоколадо" муабетот. Таму имаше добри десетина минути разум.

Поентата ми е, апсолутно небитно е дали Каракамишева е, или не е виц на денот. Каракамишева не им носи, ниту им губи ни десет гласа. Ама, сеуште успешно им ја одзема цела енергија на другиве.
Кои други? Јас како Разиел и се смеам на глупоста на Каракамишева како Сајла. Од тоа што читав, исто беа имиња и презимиња на граѓани, на фб, како и се смеат на Каракамишева. Кога е закажан прес на СДСМ со наслов "lol karakamisheva"? Кажуј вакви работи, сакам да гледам како цела енергија ја трошат на неа.
 
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.195
Уште кога ќе се сетам на генијалното интервју на Грујо за Гардијан, веднаш сфаќам за каков ум се работи. На раб беше на политичко самоубиство.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom