Навивачки групи на подрачјето на бивша СФРЈ

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
А пошто на стадион е речиси не возможна пресметка, мора вака на страна, само што од индијанци спас нема, не сфаќа едноставно дека ни во неговата група нема да биде поштуван ако некого избоде... Разбирам ајде палка, штендер нешто такви „помагала“ ама нож е сериозна работа... Јас во моја ера немам дожиевано фер тепачка ни гледано, само приказни од постари.
Јебеш и палка и то е заебано не е сунгер:) , инаку то е прав пичкарлук да употребиш нож, пиштол, инаку кога веке се зборува договорени пресметики до некаде полациве држат некој ниво, мада и там има вакви испади.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Јебеш и палка и то е заебано не е сунгер:) , инаку то е прав пичкарлук да употребиш нож, пиштол, инаку кога веке се зборува договорени пресметики до некаде полациве држат некој ниво, мада и там има вакви испади.
Сегде има испади, ама сегде па и има фер тепачки, во Србија конкретно Таурунум против Плава унија.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
А нема да испадне ништо...
Иако има јаки докази, и јас мислам дека ништо нема да испадне... Барем да се намалат и да бидат "подносливи" казните... Сепак, надежта последна умира...

Апелациони Суде, и од вас се тражи, да сломите лажи !!!

Член од
17 август 2011
Мислења
10.552
Поени од реакции
18.960
како не те мрзи да се замараш за некој од таму..Демек чесни луѓе све па греота у затвор да идат.Жал ми е само ако има некој млади дечки што ни криви ни должни го јаделе,ама за тие мафијашите што го тепале само затвор им е местото а не трибина.Што ако не го фрлиле коа умрел бегајки од нив.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
како не те мрзи да се замараш за некој од таму..Демек чесни луѓе све па греота у затвор да идат.Жал ми е само ако има некој млади дечки што ни криви ни должни го јаделе,ама за тие мафијашите што го тепале само затвор им е местото а не трибина.Што ако не го фрлиле коа умрел бегајки од нив.
Баш болдираниов дел, има дечко што лежи затвор а за време на инцидентот бил со џандар кој му пишувал казна за неправилно паркирање.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.552
Поени од реакции
18.960
Баш болдираниов дел, има дечко што лежи затвор а за време на инцидентот бил со џандар кој му пишувал казна за неправилно паркирање.
затоа и реков,ако е судењето како што треба тие треба да се на слобода.Али за мафијашиве од алкатраз или кој и да бил што го тепале казната си е на место.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Чекај бе малку... Како прво, иако лично не се знам со дечките, сепак навиваме за исти клуб и неколку пати сме биле така кажано "рамо до рамо"... И секој што навива за мој клуб, за клуб што јас навивам, ќе го поштувам додека сум жив...

Тоа дали ќе се замарам или не, е моја работа... Не идам офтопик, напротив ти идеш... Темата е балкански навивачки групи и се што е поврзано со темата го пишувам... Мене ме занима таа тема и ако треба монолог ќе си водам, ама ќе го напишам тука...

Нема врска што се Гробари, било кој да се, не е убаво... Јас сум против огромната казна на Урош, иако е циган... Не ја знаеш ситуацијата во Србија... Сите навивачи ги третираат како најголеми деликвенти и го искористија овој момент и ударија ненормални казни само да ги заплашат и да ја смират ситуацијата...

Човек убие некоја особа, па лежи затвор 4-5 години... На команданти кои наредуваат геноцид врз некој народ не им даваат волкави казни бе, а умираат иљадници луѓе...

Овие го тепале што го тепале, овој се фрлил... Па јбг, нека ги осудат за обид за убиство, не за убиство од прв степен...

Еве и ти си навивач... И во некој фајт изгубиш контрола, и почнеш да маваш по непријателот, и тој да спаси глава се фрла во Вардар и умира... Како ќе ти биде на тебе, си немал намера да го убиеш, ама по некој сплет на околности, човекот што си го тепал е мртов!?

Размисли прво што ќе напишеш, може не ги сакаш Гробари и имаш против, ама ова е форум и се води дискусија... Ако не ти се допаѓа моето мислење, имаш милион начини примерно да ми реплицираш ;)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.552
Поени од реакции
18.960
Добро де не те нападнав ја зашто навиваш..Ти кажав мислење.И ја сум навивач али не влагај у филмови како овој што го кажа.И ја а и ти веројатно неаме срце за да изгубиш контрола и да предизвикаш смрт.
Као објасни ко божем навивачите се грефчиња у Србија,а у реалност воџите имаат голема политичка моќ и си живеат господски живот.Тој Прелич,Џони клемпави мислиш со чисти фајтови стигнале на таква позиција хах..тоа ти е тешка мафија бе.Читај ги и постовите на тој србинот што пишуваше тука.Тие 35 години казна му се заслужени за сите тепачки рекети и што уште не што нема ни ден одлежано.

Ќе ти кажам пример,водачот на Јакуза во јапонија лежи 5 годишна затворска казна за нелегален посед на пиштол.Да беше нормален човек би прошол и со условна..ама за се што направил претходно ќе го јаде за она што ќе го фатат.

Ја сум против идиотизмов што се шири во последно време,мислам навивач сум се океј фајтови тоа али дај не се трескајте од земја..губиш контрола убиваш човек јебига,не сме деца ебате:facepalm:Жал ми е за напалени млади луѓе кој го јадат највише со казни али ова говедава на кој сите се палите заслужуваат да не мрднат од затвор.Немој да мислиш дека за гробари стрикно се фаќам,колку души има и во комити и во Фа и во цпб што се за у затвор а не за на трибина..Само не е толку изразено..пошто поише се навивачи него криминалци.Овие беа апла,убиства за превласт,мафтање со пиштол на документарна и поштени биле.
Да зеам пример,има група слобода за Цвеле комита..никој не пишува за што е осуден.Типот можда убил некој треба да се нервирам ја за него.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Добро де не те нападнав ја зашто навиваш..Ти кажав мислење.И ја сум навивач али не влагај у филмови како овој што го кажа.И ја а и ти веројатно неаме срце за да изгубиш контрола и да предизвикаш смрт.
Као објасни ко божем навивачите се грефчиња у Србија,а у реалност воџите имаат голема политичка моќ и си живеат господски живот.Тој Прелич,Џони клемпави мислиш со чисти фајтови стигнале на таква позиција хах..тоа ти е тешка мафија бе.Читај ги и постовите на тој србинот што пишуваше тука.Тие 35 години казна му се заслужени за сите тепачки рекети и што уште не што нема ни ден одлежано.

Ќе ти кажам пример,водачот на Јакуза во јапонија лежи 5 годишна затворска казна за нелегален посед на пиштол.Да беше нормален човек би прошол и со условна..ама за се што направил претходно ќе го јаде за она што ќе го фатат.

Ја сум против идиотизмов што се шири во последно време,мислам навивач сум се океј фајтови тоа али дај не се трескајте од земја..губиш контрола убиваш човек јебига,не сме деца ебате:facepalm:Жал ми е за напалени млади луѓе кој го јадат највише со казни али ова говедава на кој сите се палите заслужуваат да не мрднат од затвор.Немој да мислиш дека за гробари стрикно се фаќам,колку души има и во комити и во Фа и во цпб што се за у затвор а не за на трибина..Само не е толку изразено..пошто поише се навивачи него криминалци.Овие беа апла,убиства за превласт,мафтање со пиштол на документарна и поштени биле.
Да зеам пример,има група слобода за Цвеле комита..никој не пишува за што е осуден.Типот можда убил некој треба да се нервирам ја за него.

Не влегувам во филм, само кажувам дека на секој може да му се случи... Тоа е несреќен случај (мислам на смртта)... Човек може и со еден бокс да умре (така кажано), зависи на кое место ќе го погодиш... Чувал Господ од такви работи, никој не е глуп да убие човек, филмот е да се докаже хулиганството, да се плашат останатите (што јас не го одобрувам, ама тоа е)...

Далеку дека се гревчиња, знам убаво кои се и што се... Ама не велам да бидат ослободени, туку да им се суди праведно... 5-6 години доста се, па кога ќе испадне, ќе се замисли дали пак ќе прави такви срања...

Тоа со младите што го јадат, па кој им е крив? Само за да се докажат, влегуваат во огин... Па докажи се во фер фајт, укради транс, направи акција, гостувања едно друго... Бил соучесник и ќе го јаде, иако не е удрил ниту клоца...

Не го оправдувам хулиганизмот, ама па луѓе се од навивачка група, во која сум и јас... Не ми е сеедно, криминалци, вакви-такви, ама хараат на трибина... Без нив се гледа каква е ситуацијата...

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
http://www.youtube.com/watch?v=yOQgG19fVG0&feature=player_embedded

Еве и видео од случувањата во Крагујевац... Освен Црвени Ћaволи vs Делије, имало меѓусебна тепачка и во Црвени Ћаволи... По коментарите низ форуми, прочитав дека поединци од Делије го јаделе, ама значи не тврдам, туку од тоа што прочитав... Ако знае некој поопширно, нека пиши :)

Kajgana Shop

На врв Bottom