Навивачки групи во Македонија!

Член од
30 август 2012
Мислења
3.244
Поени од реакции
5.358
Не бев на утакмица , а немам ни намера да ја гледам .
Сега гледав слики и прочитав некој коментари овде .
Ако гледаш од аспект на натпревар од македонска втора лига е све ок . Ама сега ќе си напишам реално како јас гледам на работи , па после продолжете си стрижена бричена наредни 2-3 дена .
Комити - искрено јас очекував барем околу 700-800 + , а тоа дека било сабота па во 1 сатот , па дозвола 3 дена пред утакмица тоа си е оправдување и бегање од проблемите т.е. менталитетот на народот.
Мислиш секоја сабота одат на фудбал па се отсуствува од работа или има некоја неодложна работа . Тој шо сакаше беше на утакмица и тоа е тоа - имате уште многу за веслање , така да џабе овде веслате на форумот, били 200 било 350 да сте биле небитно .
Чкембари - бројка топ , ама реално е проблем шо ова бројка ја има само ако се игра со Вардар или евентуално ако се поклопеја коцки и некоја атмосфера да се наполни со Шкендија или Шкупи.
А ова не е проблем само со Чкембари него и со обична публика , која доволно е на секој натпревар да биди и толку и да плаќа карта па Пелистер , нема да биди село без кучиња клубот и да прај кој шо сака.Доволно е на други натпревари да задржат константно и 30% од ова за почеток , шо е добра основа , ама и предизвик за кој ќе видиме како ќе биди, чисто јас не верувам, поради х причини да не ги тупам овде.

Од аспект шо читам за навивање , нормално е Комити да биле поорганизирани бидејќи беа помалце кој редовно одат на утакмица , кај Чкембари на толкава бројка која ја има незнам по колку време , нормално е да е послабо без разлика на бројката . Друго е секоја утакмица да има по толку тогаш ќе се знае кој пие кој плаќа.

Во врска со песните незнам кој што пеел , ама јас лично преферирам поддршка за клубот , а не да му придавам значење на другиот , оти тука е прашањето дали одиш да поддржиш твојот клуб или одиш да лечиш комплекси и му даваш внимание беспотребно на другиот - кој во тоа успеал ,тој денес победил .

Како и да уште сме на дното кон односот кон фудбалот од една страна , од друга добро е шо постојат двете групи оти без нив клубовите се на ниво на Детонит Плачковица и место мерење треба да си решавате проблемите во дворот.
Мислам само Пелистер и Вардар се случаеви каде навивачките групи се поорганизирано од клубовите .

п.с. Од аспект на битолчанец уште стојам на ставот дека не требаше да се отвора сега трибината и да се дава толку значење на спротивниот табор , тоа ќе пишам наредни денови мислење на темата на ФК Пелистер.

Сега продолжете си со мерење ....
 
Член од
6 февруари 2011
Мислења
600
Поени од реакции
2.479
Само затоа што кажувате скроз различни бројки и неразумни земав да избројам како што многу од вас милуваат тоа да го прават и кажуваат на форумов за други.
Прегледај го приврзокот 357161

215 избројав јас со 10/20 плус од прилика во горниот десен агол.
Автоматски споено мислење:

Ќе допишам само и дека кај Чкембари горниот дел поготово горе десно гледано од напред се гледа дека е пополнет со ненавивачи.
Како бе 215 кога беа 3 бусој 10 комбиња полни плус се менваја за седење ?! :ROFLMAO: Ти знајш дека цела Македонија навива за Вардар и имат луѓе во сите градови некој дури и пастрмајли носат на гостувања?:ROFLMAO: Е сега дека се 215 денес нема везе то, ОНИ можат да навиваат како за 800 од пастрмајлите му иди така.Ќе беа и поќе за брендО ама дека сабота вчера беа сите излезени на Марија Луиса во Терминал, плус времето кажваше ќе врни , и касно му кажавме сигурно емаилиот не го виделе во spam. Да се изразам на скопски да ги еба У ШУПАК.:ROFLMAO:
Автоматски споено мислење:

Само затоа што кажувате скроз различни бројки и неразумни земав да избројам како што многу од вас милуваат тоа да го прават и кажуваат на форумов за други.
Прегледај го приврзокот 357161

215 избројав јас со 10/20 плус од прилика во горниот десен агол.
Автоматски споено мислење:

Ќе допишам само и дека кај Чкембари горниот дел поготово горе десно гледано од напред се гледа дека е пополнет со ненавивачи.
Како бе 215 кога беа 3 бусој 10 комбиња полни плус се менваја за седење ?! :ROFLMAO: Ти знајш дека цела Македонија навива за Вардар и имат луѓе во сите градови некој дури и пастрмајли носат на гостувања?:ROFLMAO: Е сега дека се 215 денес нема везе то, ОНИ можат да навиваат како за 800 од пастрмајлите му иди така.Ќе беа и поќе за брендО ама дека сабота вчера беа сите излезени на Марија Луиса во Терминал, плус времето кажваше ќе врни , и касно му кажавме сигурно емаилиот не го виделе во spam. Да се изразам на скопски да ги ебам У ШУПАК.:ROFLMAO:
 
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.033
Поени од реакции
34.437
Наместо да се фаќате за ситници, колку комбиња биле, кој дел бил со ненавивачи, плави точки и слично, сложете се дека да не се овие два клуба навивачката сцена ќе биде живи мртвила. Дерби како ова не смее да се игра во втора лига, иако на моменти имаше стварно добар фудбал, колку и да дозволуваше теренот. Во еден момент на стримот имаше 3000 луѓе што гледаа, толку нема прва лига заедно да ги собереш сите утакмици.

Одлично дерби според мене, и од двете страни.

Поздрав.
 
Член од
26 февруари 2011
Мислења
114
Поени од реакции
237
Ако си малце упатен во мак тифото ќе знајш дека комити немат направено 400+ гостување само тоа шо ми постираш видеа од ‘92 година го потврдува то. Слободно ако има постирај слика, јас колку шо знам нема. Чкембари имале гостувања и 800+ во Скопје со Вардар ‘12 исто ‘13 400+ ,ракомет лани 350+ , Охрид суперкуп 350+ , бараж Струмица со Шкендија ‘11 400+ , Финале куп ‘ 16 600+ …ова од поновата историја. Пак ќе повторам не ми е намера да навлегвам кој колку бил ,добра атмосфера баш дерби како шо доликува, немора секогаш да сте во право издржете некогаш и критика не е страшно само ја кажвам реалноста.
Не бе од тебе и Чкембоси ќе чекам да ме упатат. Боже сачувај. Па ми брои уште баражи, Куп финалиња каде немаш ограничен број на карти и у суштина не е ни гостување. За ракомет баш ме брига колку сте биле, и онака три пути сум бил укупно некад во сала, а и добро познато е дека си се мешате со обична публика.
Најјако е дека покушувате со сила да се праите луди, па така сеа ти ќе ми кажуваш за 2006 година, колку сме биле кога многу добро знам дека имаше 8 буса фул пуни. Исто така како за дечките што денес дојдоа, им намалуете бројка, иако јасно се глеа на сликата дека има 3 буса и 10 комбиња. Ќе ве биде за у завод за статистика цела група комплет...
 
Член од
5 ноември 2022
Мислења
38
Поени од реакции
233
Nedela dena unazad pred derbito forumot beshe milina da se chita a denes, denes pak se vrakame na starite naviki i izliteni komentari koj se verglat posle sekoe derbi, sekoj sekogo mocha sekoj naoga nekakvo opravduvanje itn itn. More lugje namesto site da rechime bravo za derbito, Makedonija bese vo iscekuvanje na ova derbi i cela nedela navivacite bea mnogu cesto spomnuvani od portali i vo data gradovi tema na muabet beshe derbito i organizacijata okolu istoto, vie site kancer forumdjii mu se serite na makata trudot i organizacijata za ova denes sho se hejta na obete strani da izgleda kako shto izgledase. Od okolnite gradovi se zakrenaja da dojdat da prosledat feshta, pirotehnika masa na na navivaci itn, vie se fakjate za sitni. Daj boze sekoja godina da ima 3,4 pati vakva organizacija i euforija okolu nekoj natprevar. Bravo za cel trud i organizacija, site od strana falat a vie se prepukvate (veke videna rabota posle sekoe derbi). I kaj ckembari mozese podobro navivanje so ogled na brojkata (megutoa razlogot go znaete kako e na derbi) i kaj komiti mozese podobra brojka (i nivniot razlog.go znaeme,.poaganjeto rano na savajle). Bidete realni i samokriticni.
Se na se odlicno derbi za makedosnka vtora liga shto mozam da kazam deka vo regionot nemalo vakvo derbi vo poniska liga.
Makedosnkata tifo scena e povtorno ziva!
 
Член од
18 септември 2020
Мислења
1.003
Поени од реакции
5.504
Денес бројката беше резултат на работата цела претходна недела, флаери, плакати, радио реклама, видео најава, најавни пароли итн...
Бројка 800+, навивањето не беше најдобро иако имавме моменти кога грмевме. Убав момент за одбележување е соработката со северната трибина, за прв пат под тумбе кафе делуваше ко на поголемите стадиони. Имавме изработено ударна парола(борбен одред..), која изгледаше фантастично. Презентиравме 70 нови рачно изработени мотки. При постигнувањето на првиот гол се запали доста пиротехника. Топовски имаше константно цела утакмица. Второто полувреме започна со пиро шоу, а и имавме изработено уште една ударна парола Берзеркери(ако ви е непознат зборот, види google). Се запали и одземеното знаме од струга...
За паролите, за полициските архиви е контра од прославата а дека не е само рима, сетете се на борбата за илинден од која група излезе шпионот, другите две мислам јасни се.
Комити, по мое, 250 максимум.Бројката искрено ја респектирам и е реална за околностите, и далеку од срамотна. Преубав нов транспарент добро пиро, навивање не можам да оцена оти нормално е кај нас да не се слушаше многу. За турчин паролата на место, со стадионот, да трзнавте одреден број на луѓе....но она парола за западот да ви покажи, после тоа очекував корео кое ќе не запрепастите. И то ќе беше полн погодок. Вака запаливте пиро кое беше супер, но помало од нашето па така паѓа во вода смислата на паролата. Едино нешто друго ако сакавте да кажите, а јас не сум разбрал.

Се на се, солидно дерби, кое добива на плус тежина оти е во рамките на втора лига.
 
Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.070
Поени од реакции
22.103
Ако си малце упатен во мак тифото ќе знајш дека комити немат направено 400+ гостување само тоа шо ми постираш видеа од ‘92 година го потврдува то. Слободно ако има постирај слика, јас колку шо знам нема. Чкембари имале гостувања и 800+ во Скопје со Вардар ‘12 исто ‘13 400+ ,ракомет лани 350+ , Охрид суперкуп 350+ , бараж Струмица со Шкендија ‘11 400+ , Финале куп ‘ 16 600+ …ова од поновата историја. Пак ќе повторам не ми е намера да навлегвам кој колку бил ,добра атмосфера баш дерби како шо доликува, немора секогаш да сте во право издржете некогаш и критика не е страшно само ја кажвам реалноста.
nisto ti neznaes lol
 
Член од
6 февруари 2011
Мислења
600
Поени од реакции
2.479
Не бе од тебе и Чкембоси ќе чекам да ме упатат. Боже сачувај. Па ми брои уште баражи, Куп финалиња каде немаш ограничен број на карти и у суштина не е ни гостување. За ракомет баш ме брига колку сте биле, и онака три пути сум бил укупно некад во сала, а и добро познато е дека си се мешате со обична публика.
Најјако е дека покушувате со сила да се праите луди, па така сеа ти ќе ми кажуваш за 2006 година, колку сме биле кога многу добро знам дека имаше 8 буса фул пуни. Исто така како за дечките што денес дојдоа, им намалуете бројка, иако јасно се глеа на сликата дека има 3 буса и 10 комбиња. Ќе ве биде за у завод за статистика цела група комплет...
Другар и на првиот пост реков и сега пак ќе повторам гледам не ме разбираш бројката воопшто не е битна, за наши услови за втора лига , за овие мртвои клубој шо имат полуаматерски управи , кој буквално со ништо не допринесват за посетеност , ова бројка е џек-пот.Нема да бидам скромен мислам дека втора лига на балканот ова не било ако грешам нека ме испрај некој. Во контекст на то спомнав дека искрено очекував повеќе скопјани денес го имавте моментумот топ прослава напрајвте , се најавуваше дека голема бројка ќе дојдите, за тоа кажав комити немат гостувано 400+, не е провокација туку факт. Биди поздравен , нека само продолжи тифоманијата можи ќе видат богаташите во државата дека вреди да се инвестира во нашите клубој.
 
Член од
5 ноември 2022
Мислења
110
Поени од реакции
472
Moze da napraime iskren muabet za mene toa so motkive skroz go promasivte krenavte 20 do 30 od leva strana 20 od desna deset ni ubavo razbodeleni ni niso kako za na panagjur da vi se spremni a ne za na derbi so rival
Eve primer...
Screenshot_20221203-202509_Facebook.jpg Screenshot_20221203-202531_Facebook.jpg
Vise barem koga se prai neso da bide asalno znam maka e vlozeno i vo tie 30 sto ste gi napravile ama za utakmica so rival toa ne licese ubavo vo mojte oci.
70 motki ne ste imale glava davam
Izvinete 40 50 motki
 
Член од
3 мај 2022
Мислења
90
Поени од реакции
732
Moze da napraime iskren muabet za mene toa so motkive skroz go promasivte krenavte 20 do 30 od leva strana 20 od desna deset ni ubavo razbodeleni ni niso kako za na panagjur da vi se spremni a ne za na derbi so rival
Eve primer...
Прегледај го приврзокот 357191Прегледај го приврзокот 357192
Vise barem koga se prai neso da bide asalno znam maka e vlozeno i vo tie 30 sto ste gi napravile ama za utakmica so rival toa ne licese ubavo vo mojte oci.
70 motki ne ste imale glava davam
Izvinete 40 50 motki
Дечко, тука сте 100 души а не 800 како нас
 
Член од
3 мај 2022
Мислења
90
Поени од реакции
732
Многу ми е појасно со кој си имаме работа, од ко разбрав дека комити скандирале "кајгана форум"...
Гледам на некој и јако му било...
Драги "независни" форумџии гледате и самите како се палат најфините комити на форумот после дербито и прераснуват во расплачени аутистични деца и по секоја цена се лажат и самите себе, ќе гледате слики, видеа сами проценете шо било како било.
 
Член од
18 август 2019
Мислења
143
Поени од реакции
186
Другар и на првиот пост реков и сега пак ќе повторам гледам не ме разбираш бројката воопшто не е битна, за наши услови за втора лига , за овие мртвои клубој шо имат полуаматерски управи , кој буквално со ништо не допринесват за посетеност , ова бројка е џек-пот.Нема да бидам скромен мислам дека втора лига на балканот ова не било ако грешам нека ме испрај некој. Во контекст на то спомнав дека искрено очекував повеќе скопјани денес го имавте моментумот топ прослава напрајвте , се најавуваше дека голема бројка ќе дојдите, за тоа кажав комити немат гостувано 400+, не е провокација туку факт. Биди поздравен , нека само продолжи тифоманијата можи ќе видат богаташите во државата дека вреди да се инвестира во нашите клубој.
Само во Македонија двата најголеми брендови играат во втора лига и нормално е да има највеќе публика.Инаку од неутрален агол супер издание на двете групи и нема потреба од провокации Фудбалот исто така како за втора лига солиден,штом и татко ми кој не прати многу македонски фудбал го изгледа второто полувреме значи имало што да се види .Спортски поздрав и продолжете со ова темпо и на пролет
 

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.392
Поени од реакции
2.430
Сите неутрални ви честитаа и на двете групи и ве пофалија каде што треба и ве искритикуваа таму каде што бевте ајде да кажам помалку успешни.
Реално најуспешна беше организацијата на натпреварот, плус и полицијата не го 'уништи' дербито, како за чудо.
И додека вие си ги мерите, во меѓувреме некој ви ја е*е татковината.
 
Член од
30 август 2012
Мислења
3.244
Поени од реакции
5.358
Сите неутрални ви честитаа и на двете групи и ве пофалија каде што треба и ве искритикуваа таму каде што бевте ајде да кажам помалку успешни.
Реално најуспешна беше организацијата на натпреварот, плус и полицијата не го 'уништи' дербито, како за чудо.
И додека вие си ги мерите, во меѓувреме некој ви ја е*е татковината.
Имаш таму синови на пратеници , министри, претседатели ,премиери , градоначалници , олигарси ,бизнисмени .... нека ја бранат !
 

Kajgana Shop

На врв Bottom