Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.874
Поени од реакции
9.940
Што има врска со навивачки групи? Постојат ли гемиџии? Активни се? Овие горе обична публика, поточно племе што се замараат со играчи, али све е океј, во четврток се игра во Тетово ;)
играчите ви се големи провокатори, а број 18 и големо плачипиче, оригинал орка стил на однесување, не можам да тврдам точно зошто, што и како, затоа што не бев присутен до крај, меѓутоа сигурно не се случило сето ова затоа што се однесувале цивилизирано.

Член од
26 март 2022
Мислења
613
Поени од реакции
5.668
Рибари имаат голем напредок. Пред се, докажаа дека не се група која постои само за дерби. Во однос на бројката, кога ќе се земе самиот град, ниската ултрас традиција и титулите, односно успесите на клубовите (фк и рк) кои се прелоши и со самото тоа повеќе демотивираат отколку што мотивираат, сепак, групата и во тие услови, успеа да го изгради најважното - стандардното јадро кое без разлика на се присуствува и бодри. Се гледа дека во секој аспект атакуваат кон подобро. Со бројот на гостувања мислам дека се одма после Комити или тука негде, што докажува исто така високо ниво на посветеност. Естетски, според мене имаат најголем проблем во однос на кореографии и изглед на ограда. Се е тоа уште на јуриш и уште е потребна работа. Тоа "Рибари" главното знаме ми е искрено ужасно. На бело платно, лупнато само името..но, од друга страна сигурно е меѓу првите направено и си има одредена емотивна важност. Што е за почит. Ова "Охридска флота" е далеку подобро. Одлично беше последното гостување во Струга. Тоа дали личело на нешто или, не го оспорува трудот и реализацијата на акцијата која изгледаше топ. Да не бидеме како Македонецон 110%, што си блада тука и на сите комитски акции/кореа брка вештерки, и ништо што не е битолско не му чини. Дојде и првиот посериозен инцидент, што ја става издрживоста на групата на тест. Ќе видиме доколку продолжи ваквата пракса и однос со Полицијата, колку групата ќе има сили да издржи. Тоа секако е важен сегмент!
Според мене, јасно треба да се каже дека Рибари веќе се тука негде и заедно со Лозари се на делба на второто место, кога збориме за Мактифо сцената. Со тоа што, Лозари се во некоја пат ситуација. Очигледно фудбалот не пали и не носи луѓе, па се ориентираа на ракомет, каде што увидоа дека постои реална можност за дуел. Но, како оди времето, се испоставува дека одлуката била грешка. Од една страна, го уморува и така малото членство, бидејќи не е лесно да се оди 2-3 пати неделно на натпревар и да се одржува континуитет, а од друга страна освен Чкембари и евентуално Рибари, немаат можност за дуел, зошто Тиквеш тешко дека изборува пласман, а со самото тоа и нема некоја посебна еуфорија..Ќе видиме. Може ќе се променат работите околу финансиите во клубот, па ќе се отвори шанса за добри изданија и на Лозари.

Паткари се исто така во своевиден подем. Има оваа група едуцирани дечки, кои, јеби га, функционираат врз база на тоа што го имаат. Изгледот на оградата е супер, бројката е таа..не можат против иселувањето да се борат:) Во секој случај сосема позитивна приказна тераат и дај боже да напредуваат што повеќе. Дербито со Охрид докажа дека имаат потенцијал!

Член од
2 ноември 2022
Мислења
119
Поени од реакции
244
Рибари имаат голем напредок. Пред се, докажаа дека не се група која постои само за дерби. Во однос на бројката, кога ќе се земе самиот град, ниската ултрас традиција и титулите, односно успесите на клубовите (фк и рк) кои се прелоши и со самото тоа повеќе демотивираат отколку што мотивираат, сепак, групата и во тие услови, успеа да го изгради најважното - стандардното јадро кое без разлика на се присуствува и бодри. Се гледа дека во секој аспект атакуваат кон подобро. Со бројот на гостувања мислам дека се одма после Комити или тука негде, што докажува исто така високо ниво на посветеност. Естетски, според мене имаат најголем проблем во однос на кореографии и изглед на ограда. Се е тоа уште на јуриш и уште е потребна работа. Тоа "Рибари" главното знаме ми е искрено ужасно. На бело платно, лупнато само името..но, од друга страна сигурно е меѓу првите направено и си има одредена емотивна важност. Што е за почит. Ова "Охридска флота" е далеку подобро. Одлично беше последното гостување во Струга. Тоа дали личело на нешто или, не го оспорува трудот и реализацијата на акцијата која изгледаше топ. Да не бидеме како Македонецон 110%, што си блада тука и на сите комитски акции/кореа брка вештерки, и ништо што не е битолско не му чини. Дојде и првиот посериозен инцидент, што ја става издрживоста на групата на тест. Ќе видиме доколку продолжи ваквата пракса и однос со Полицијата, колку групата ќе има сили да издржи. Тоа секако е важен сегмент!
Според мене, јасно треба да се каже дека Рибари веќе се тука негде и заедно со Лозари се на делба на второто место, кога збориме за Мактифо сцената. Со тоа што, Лозари се во некоја пат ситуација. Очигледно фудбалот не пали и не носи луѓе, па се ориентираа на ракомет, каде што увидоа дека постои реална можност за дуел. Но, како оди времето, се испоставува дека одлуката била грешка. Од една страна, го уморува и така малото членство, бидејќи не е лесно да се оди 2-3 пати неделно на натпревар и да се одржува континуитет, а од друга страна освен Чкембари и евентуално Рибари, немаат можност за дуел, зошто Тиквеш тешко дека изборува пласман, а со самото тоа и нема некоја посебна еуфорија..Ќе видиме. Може ќе се променат работите околу финансиите во клубот, па ќе се отвори шанса за добри изданија и на Лозари.

Паткари се исто така во своевиден подем. Има оваа група едуцирани дечки, кои, јеби га, функционираат врз база на тоа што го имаат. Изгледот на оградата е супер, бројката е таа..не можат против иселувањето да се борат:) Во секој случај сосема позитивна приказна тераат и дај боже да напредуваат што повеќе. Дербито со Охрид докажа дека имаат потенцијал!
Sabota kje vidime koja ekipa kako kje se pokaze ohrid-tikves (ribari-lozari) golema nula kje bidi ako vakva utakmica mrt ne vrsi prenos

Член од
26 март 2022
Мислења
613
Поени од реакции
5.668
Sabota kje vidime koja ekipa kako kje se pokaze ohrid-tikves (ribari-lozari) golema nula kje bidi ako vakva utakmica mrt ne vrsi prenos

Јас барем, никогаш не судам од еден натпревар. Лозари досега го држеа второто место исклучиво ради екипата задолжена за маркетинг. И секако, едуцираноста на членството. Но, веќе две години се многу млаки на секое поле. Чат - пат некое корео ќе извадат со кое, ете, покажуваат дека се уште се борат да одржат ниво. Но, на било кој друг план се жестоко паднати. Искрено се надевам дека преку ракометот ќе успеат да издејствуваат подобри изданија зошто факт е дека како спорт е попривлечен. Само што реалноста друго кажува...може лесно да се случи умор на членството, и да крахира групата обидувајќи се да одржи два фронта. Последниот натпревар тоа го докажа. Имаше доста најави, а пак бројката беше ужасно премала, иако тоа не е најважниот параметар.

Рибари држат континуитет и тоа е најважниот аргумент. Не дека Лозари не држат, но ете, годинава мала предност давам на Рибари заради целата пожртвуваност. Нека поработат на оградата, кореографиите и сл. и ќе биде уште подобро.

И дај апел, нека има видео извештаи од групите. 21 век е јеботе..не може само од дерби утакмиците да се вадат извештаи.

Член од
2 декември 2022
Мислења
247
Поени од реакции
584

Гледам си ги ставил Рибари и лозари во топ 3 па да те прашам да не се префрлиле чкембари на грчката сцена ? ...............................

Член од
1 октомври 2022
Мислења
78
Поени од реакции
343
Гледам си ги ставил Рибари и лозари во топ 3 па да те прашам да не се префрлиле чкембари на грчката сцена ? ...............................
Дечкото е многу прав , зборуваме за 2022/2023.
На стара слава не се живее вечно.
Делата кажуваат све па ако не си сигурен провери ги изданијата на групите позз.
Според мене Фаланга иде многу напред , гледам добра бројка супер организирани упатени дечки и 100% ке напредуваат , Лозари имаат предобар изглед секоја чест ама многу разочарува бројката а и првата лига со забраните ебе раб.(не дека у втора лига има секаде дозвола за гости ама ете ) .
А и за Фантоми секоја чест , убава дружба си тераат , Ајдуци и Мајмуни искреено се мизерни , Градови како Прилеп и Струмица...многу жално но што е тука е да се надеваме на поубави времиња а ФА моите омилени не излегоа од Аердором , мноогу е лошо тоа , ЦПБ вакви , такви ама идат и гости колку толку што е за поздрав.
Војводи позитивно ме изненадија и за гостувања а и на домашен терен , активни се како група и сеуште опстојуваат секоја на сите маки .
Паткари последново изданије прекрасно . Комити се дефинитивно БРОЈ 1 во секој поглед , нема да ги коментирам.
Горе долу и не е лоша сцената , нема потреба само критички да се гледаат работите , има надеж добро е , не сме 50 милиони па да треба 48 групи да бидат баш во све перфектни , жал ми е многу за Куманово , мртво ....
Очекувам кај и да е Рибари комплетно да се вратат во сала вклучувајчи ја и подгрупата што бојкотира и да си имаат супер изданија како и претходно .
За Чкембари ми криво што вака испадна и пред време ја завршија сезоната во сала , во фудбал не верувам дека ке влезат во ПМФЛ но тоа немора да значи дека не треба да се појавуваат , баш напротив нека биде мотив плус за следната сезона , во ваква ситуација каде што се сменува генерацијата на трибина ова им е идеален момент следната сезона да работат на трибина .
Според мене :
.Комити
.Лозари/Чкембари/Рибари
.ФА/Војводи/Фаланга
.Паткари
.Ајдуци/Цпб/Фантоми.

Член од
12 април 2023
Мислења
10
Поени од реакции
30
НОВА ПЕСНА!

Симпатија ми беше како мал
сум навивал
од школо бегал
сум те гледал
секој пат
во секој град

Грми за тебе трибината
екипата
е спремна
сегде оди да те бодри знај
победувај!

СИТЕ НА СТАДИОН - НЕМА ИЗГОВОР!⚫
Топ. Пријавете се за Златно Славејче фестивалот за детски песнички. Имате шанса за прво место.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.878
Поени од реакции
25.337
Песничката не ви е ни за 8Б, повеќе одговара за 2А :D
sreka peer ti si tuka i so dolgogodno iskustvo od zlatno slavjece pa da ni ukazes na greskite....

ps. dodajte nekoj stih da ne 2A nesto kade mu se ebe majkata ili sestrata na krsto za da mu zvuci mafijaski...

Член од
31 август 2021
Мислења
451
Поени од реакции
2.515
Комити Запад | НОВИ ГУМИРАНИ МАИЦИ - “Хералдика”
Никогаш користен грб, и изгледа далеку полошо од веќе постоечкиот и актуелен грб на Комити.
Мое мислење е дека Комити мораат да се потрудат малку повеќе околу делот на дизајнот и маркетингот. Едноставно во последно време сите маички, блузи, шалови што излегоа беа чист просек. Недостојни на нивото на кое што се Комити во овој момент во сите сегменти.

Член од
26 март 2022
Мислења
613
Поени од реакции
5.668
Никогаш користен грб, и изгледа далеку полошо од веќе постоечкиот и актуелен грб на Комити.
Мое мислење е дека Комити мораат да се потрудат малку повеќе околу делот на дизајнот и маркетингот. Едноставно во последно време сите маички, блузи, шалови што излегоа беа чист просек. Недостојни на нивото на кое што се Комити во овој момент во сите сегменти.
Полека со историските заклучоци. Што не е никогаш користено? Лавот? Во ваква форма, каде што стои? Неколку примери имаш низ историјата каде што се користел. Воедно, доколку успеа да прочиташ во објаснувањето, самиот грб е редизајниран, и тоа е јасно подвлечено. Со самото тоа се дава автентичност и необрзувачка потреба да мора да изгледа како што изгледале низ историјата. Така да..мислам дека се разбираме:)

Секако, секој си има право на мислење и тоа е ок. Сакав само во однос на историскиот дел да ти потенцирам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom