Навивачки групи во Македонија!

Член од
6 февруари 2011
Мислења
118
Поени од реакции
290
@Илко Илија За жал, Битола и Охрид ги има најмногу
Треба пазење со кој седиш на маса,како по обичај бугарофилите се подмолни прикриени педерчина,без гласна буква џабе толку пари фрлија Каракачановци. Но сепак треба опрезност,наредна утакмица ако имат јајца да се појави некој од нив ( на прсти се бројат) треба жешки да јадат и бркање.
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
7.141
Поени од реакции
12.366
Треба пазење со кој седиш на маса,како по обичај бугарофилите се подмолни прикриени педерчина,без гласна буква џабе толку пари фрлија Каракачановци. Но сепак треба опрезност,наредна утакмица ако имат јајца да се појави некој од нив ( на прсти се бројат) треба жешки да јадат и бркање.
Проблемот е што во изминатите години постарите генерации ги оставија работите и дозволија такви работи. Под лажна идеологија која нашите предци не ја практикувале, туку напротив секогаш се бореле против неа, излажаа многу млади луѓе, дел од нив подлегна на пропагандата и им се испра мозокот, не ги обвинувам затоа што пропагандата е јака работа. Тука пак ќе ги обвинам и постарите што не се замараа толку многу со учење на младината за нашата историја, нашите предци и нашиот лев патриотизам, од Гоце па се до Ченто, тоа е нашата срж и нашата борба и на крај тоа е Македонија и Македонецот. Но еве ова е убав почеток, жално е колку млади деца Македонци кои вредеа преминаа на друга страна, се надевам дека еден ден ќе се овестат ама овој пат навистински.
Автоматски споено мислење:

"Republika Severna Makedonija"*
Не замарај.
 
Последно уредено:
Член од
6 февруари 2011
Мислења
118
Поени од реакции
290
Најдоја плодна почва со смената на власта и пробват да ги искористат своите 5 минути.Многу се привидни но за жал некој луѓе подпаднаја на нивната пропаганда што од незнаење кои се тие луѓе и која е нивната цел,што од не познавање на својот народ и историја но има и такви што се таму за свои лични придобивки. Битола функционира културен центар Ванчо М. со пари од БНБ на Каракачанов севкупно има 10 будали, сите заедно да ги собериш немат 5 год сколија. Прво беа во П.З Тодор Александров најголеми македонци, ко почнаја да стигат пари од БГ се префрлија на другата страна. Иначе цел материјал за објави на фб доаѓа од архиви од бг и од личната архива на Ванчо М. Со дозвола на Вида Боева неговата лична секретарка , формирани се 30 различни групи на фб пример Macedonia in Color , Bitola in Color и на се му се дава бугарски предзнак , ако не си доволно информиран лесно ќе се фатиш на нивната стапица.
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
7.141
Поени од реакции
12.366
Најдоја плодна почва со смената на власта и пробват да ги искористат своите 5 минути.Многу се привидни но за жал некој луѓе подпаднаја на нивната пропаганда што од незнаење кои се тие луѓе и која е нивната цел,што од не познавање на својот народ и историја но има и такви што се таму за свои лични придобивки. Битола функционира културен центар Ванчо М. со пари од БНБ на Каракачанов севкупно има 10 будали, сите заедно да ги собериш немат 5 год сколија. Прво беа во П.З Тодор Александров најголеми македонци, ко почнаја да стигат пари од БГ се префрлија на другата страна. Иначе цел материјал за објави на фб доаѓа од архиви од бг и од личната архива на Ванчо М. Со дозвола на Вида Боева неговата лична секретарка , формирани се 30 различни групи на фб пример Macedonia in Color , Bitola in Color и на се му се дава бугарски предзнак , ако не си доволно информиран лесно ќе се фатиш на нивната стапица.
Тоа започна уште многу одамна со еден начин на регрутирање на младината преку националистички блогови, плодна почва имаше затоа што патриотите што беа на власт не беа заинтересирани за вистинскиот патриотизам туку за маса која ќе ги гласа, сега пак со оваа куропушачка власт веќе добија на сила, но се надеваме дека нема за долго. Историјата и минатото се најбитни за еден народ, поготово за народ како македонскиот, со ништо друго не можеме да ја зачуваме државата освен со нашата вистинска историја.
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
28.161
Поени од реакции
53.834
Кои се тие бре?
Дебилон Пискачот?

За ова предупредував уште одамна на форумов. Општо сега се тера тој бугарофилски филм и со оглед на тоа што ќе се смени историјата што ќе се изучува, многу веројатно дека идната младина ќе си легне на брашното. Не треба игнорирање, туку освестување и ќотеци.
А има и неколку попознати фб страни кои пропагираат сличен филм.
 
Член од
18 март 2019
Мислења
204
Поени од реакции
748
Кои се тие бре?
Дебилон Пискачот?

За ова предупредував уште одамна на форумов. Општо сега се тера тој бугарофилски филм и со оглед на тоа што ќе се смени историјата што ќе се изучува, многу веројатно дека идната младина ќе си легне на брашното. Не треба игнорирање, туку освестување и ќотеци.
А има и неколку попознати фб страни кои пропагираат сличен филм.
Верувај немаат ниту начин, ниту средства, а ниту знаат како да допрат до едуцирана или паметна младина. Ако им ги видиш членовите ќе заприметиш дека се ликови кој имаат интерес да го прават тоа или простачка маса што потпаѓа под очигледна фотошоп пропаганда, кој секако ради нивна глупоќа ќе ги исчисти природна селекција.
Еве факт е дека најмногу ги има во Охрид, јас се движам во некои такви кругови и знам дека постојат. Ама да прашаш 10 души од моја генерација за нив, 9 души прв пат слушаат за тоа и се чудат дека такво нешто постои.
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
7.141
Поени од реакции
12.366
Верувај немаат ниту начин, ниту средства, а ниту знаат како да допрат до едуцирана или паметна младина. Ако им ги видиш членовите ќе заприметиш дека се ликови кој имаат интерес да го прават тоа или простачка маса што потпаѓа под очигледна фотошоп пропаганда, кој секако ради нивна глупоќа ќе ги исчисти природна селекција.
Еве факт е дека најмногу ги има во Охрид, јас се движам во некои такви кругови и знам дека постојат. Ама да прашаш 10 души од моја генерација за нив, 9 души прв пат слушаат за тоа и се чудат дека такво нешто постои.
Се зависи од тоа како ќе се развиваат работите, историјата се повторува и како и пред 100 години така и сега пробуваат со истите методи. Но за среќа кај народот е длабоко врежан моментот со бугарската политика така да затоа и нема скоро па никаков резултат. Инаку од помладите има деца кои се на некој начин разочарани од македонската политика и менталитет и затоа подпаднале под таа пропаганда и на некој начин се еден вид на јаничари. Затоа и не ми се јасни националистички испади или терање некои фашистички филмови, луѓе ние немаме ништо со такви идеологи, нашата идеологија се мудроста на Гоце, нашата идеологија е истрајноста на Ченто, делото на Стив Наумов, и на крај нашите бранители од 2001, тоа се тие 3 дела од нашата историја која треба секојдневно да ја повторуваме и пазиме ако сакаме да останеме Македонци. Гоце настрадал баш од такви ликови кои денеска перат мозок на нашата младина.
 
Член од
18 март 2019
Мислења
204
Поени од реакции
748
Се зависи од тоа како ќе се развиваат работите, историјата се повторува и како и пред 100 години така и сега пробуваат со истите методи. Но за среќа кај народот е длабоко врежан моментот со бугарската политика така да затоа и нема скоро па никаков резултат. Инаку од помладите има деца кои се на некој начин разочарани од македонската политика и менталитет и затоа подпаднале под таа пропаганда и на некој начин се еден вид на јаничари. Затоа и не ми се јасни националистички испади или терање некои фашистички филмови, луѓе ние немаме ништо со такви идеологи, нашата идеологија се мудроста на Гоце, нашата идеологија е истрајноста на Ченто, делото на Стив Наумов, и на крај нашите бранители од 2001, тоа се тие 3 дела од нашата историја која треба секојдневно да ја повторуваме и пазиме ако сакаме да останеме Македонци. Гоце настрадал баш од такви ликови кои денеска перат мозок на нашата младина.
Мочај и се на историјата брат, се е фејк. Не само нашата, туку на светско ниво. Секој ја пишува како што му одговара и ја преувеличува за да ги слави своите херои. Ако застаневме во историјата светот немаше да оди напред. Тоа што се случува денес е битно и тоа се факти кој не смееме да дозволиме некој да ги изменува.
Многу поголем проблем е сегашната летаргичност на младината што кур не ја боли за се што се случува тука и гледа само како да кидне странство, одколку проста маса од 50 бугараши што спама по фб цели денови дали Гоце додека пушел тутун се осеќал како бугар или марсовец.
 
Член од
7 август 2011
Мислења
3.633
Поени од реакции
6.071
За ова предупредував уште одамна на форумов. Општо сега се тера тој бугарофилски филм и со оглед на тоа што ќе се смени историјата што ќе се изучува, многу веројатно дека идната младина ќе си легне на брашното. Не треба игнорирање, туку освестување и ќотеци.
А има и неколку попознати фб страни кои пропагираат сличен филм.
Нема шанси да вирее бугарска пропаганда во македонија. Не сега, ниту па во блиска иднина. Отиде тој воз со кафанскиот национализам на бугарите. Моментално антибугарскиот сендимент е пораспространет од било кога. Мислам дека ваква омраза како што сега има кон бугарите, немало ни кон грците, а ќе отидам дотаму дека ни кон албанците. Пред појавата на каракачанов и неговата реторика почна да се шири бугарската култура. По кафани почна да се слуша и бугарска музика, неколку бугарски серии почнаа да се шират меѓу народов, кон бугарите почна да се гледа како кон пријатели итн итн. Ама почнувајќи од судирот со бугарите и промената на нивната реторика мислам дека таа врата се затвори и нема да се отвори во скоро време. Овие бугарашите се маргиналци најчесто, луѓе со никакво влијание во општеството. Служат за потсмев и шлајмови.
На некој начин бугарите со нивниот дебилен национализам ни завршија работа. Многу полошо за македонскиот национален идентитет ќе беше доколку бугарите ни станеа први пријатели, браќа. Доколку се однесуваа најдобронамерно, доколку ни даваа донации, ни беа најголеми поддржувачи за еу, организираа заеднички културни мултурни настани и прослави итн. На мала врата ќе продолжеше да се шири нивниото влијание во државава. Вака завршена е таа приказна.

Како и да е, потег за поздрав на чкембари. Се надевам ќе се исчистат од бугарофилите.
 
Член од
18 септември 2020
Мислења
211
Поени од реакции
450
Кај што буши парата не буши бургијата.
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
7.141
Поени од реакции
12.366
Мочај и се на историјата брат, се е фејк. Не само нашата, туку на светско ниво. Секој ја пишува како што му одговара и ја преувеличува за да ги слави своите херои. Ако застаневме во историјата светот немаше да оди напред. Тоа што се случува денес е битно и тоа се факти кој не смееме да дозволиме некој да ги изменува.
Многу поголем проблем е сегашната летаргичност на младината што кур не ја боли за се што се случува тука и гледа само како да кидне странство, одколку проста маса од 50 бугараши што спама по фб цели денови дали Гоце додека пушел тутун се осеќал како бугар или марсовец.
Другар едното без другото не оди заедно, далеку од тоа дека треба да останеме во историјата но треба да ја знаеме за да не ни се случуваат такви работи. Како ќе очекуваш од некој млад човек да сака да промени нешто ако не знае за ликот и делото на Ченто, за неговата истрајност. Јасно ми е дека сме 21 век и ова е некое друго време, но со самото знаење за историјата човек помалку се освестува и останува реален.
 
Член од
18 март 2019
Мислења
204
Поени од реакции
748
Другар едното без другото не оди заедно, далеку од тоа дека треба да останеме во историјата но треба да ја знаеме за да не ни се случуваат такви работи. Како ќе очекуваш од некој млад човек да сака да промени нешто ако не знае за ликот и делото на Ченто, за неговата истрајност. Јасно ми е дека сме 21 век и ова е некое друго време, но со самото знаење за историјата човек помалку се освестува и останува реален.
Се согласувам за тоа, друг ми беше муабетот. Сакав да кажам дека многу е побитно да се замараме за тоа што сме сега македоци, зборуваме и пишуваме македонски, отколку да ставаме акцент на тоа што биле тие што живееле тука пред 100/500/1000год и тн. Тоа ниту сме сигурни како било, ниту може да се вратиме во историјата и да го измениме. Но не смееме да дозволиме тоа што сме денес, домашни предавници да го распродаваат како да е нива од дедо им, а проблемот што го напоменав во младината е што воопшто не се замара со тоа прашање.
 
Член од
2 март 2017
Мислења
340
Поени од реакции
732
Нема шанси да вирее бугарска пропаганда во македонија. Не сега, ниту па во блиска иднина. Отиде тој воз со кафанскиот национализам на бугарите. Моментално антибугарскиот сендимент е пораспространет од било кога. Мислам дека ваква омраза како што сега има кон бугарите, немало ни кон грците, а ќе отидам дотаму дека ни кон албанците. Пред појавата на каракачанов и неговата реторика почна да се шири бугарската култура. По кафани почна да се слуша и бугарска музика, неколку бугарски серии почнаа да се шират меѓу народов, кон бугарите почна да се гледа како кон пријатели итн итн. Ама почнувајќи од судирот со бугарите и промената на нивната реторика мислам дека таа врата се затвори и нема да се отвори во скоро време. Овие бугарашите се маргиналци најчесто, луѓе со никакво влијание во општеството. Служат за потсмев и шлајмови.
На некој начин бугарите со нивниот дебилен национализам ни завршија работа. Многу полошо за македонскиот национален идентитет ќе беше доколку бугарите ни станеа први пријатели, браќа. Доколку се однесуваа најдобронамерно, доколку ни даваа донации, ни беа најголеми поддржувачи за еу, организираа заеднички културни мултурни настани и прослави итн. На мала врата ќе продолжеше да се шири нивниото влијание во државава. Вака завршена е таа приказна.

Како и да е, потег за поздрав на чкембари. Се надевам ќе се исчистат од бугарофилите.
Затоа ова со години го прават србите, и им иде одлично.
Ps. Многу тупите со теми кои немаат никаква врска со навивањето.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom