На крај испадна оној Лавар Бол најслатко се смее. Кога беше фамата со него и кога ги величеше децата негови сите му се смееа, ама затоа сега Лонзо и Ламело заќутуваат многу усти.
Чикаго ми се симпатична екипа, особено дека Карусо игра таму, на почетокот меме играч (не знам зашто) но потоа израсна во одличен играч и дефанзивец, дефиниција за пожртвуваност и трпение. Со напорна работа стигна таму каде што е, и сега си жнее буквално, заедно со Лонзо еден од најдобрите дефанзивни парови во лигата.
Ми се свиѓаат такви компактни тимови како Чикаго, Мајами и Феникс, кои можат во секое време да ја исплескаат било која екипа и да доживеат општо куроболие за тоа што го направиле.
Од друга страна, Голден Стејт ми се фаворити оваа сезона за освојување. Прејака кошарка играат, плус одбраната им е подобрена. Според мене, си го вратија тој фактор што го изгубија кога го донесоа Дурант. Тогаш беа прејаки, нема збор, но го изгубија она по кои беа препознатливи, а тоа е, одличен избор на играчи, напорна работа и хемија во тимот. Беа супер тим, кој не настанал од собирање на најјаките играчи, туку развивање и напредок на одлично одбраните играчи. Сега го вратија сето ова и очекувам да стигнат до финале сезонава.