НБА сезона 2020/2021

Кои тимови ке изборат плеј ин или плеј оф, покрај овие сигурните (ЛАЛ, ЛАК, ЈЏ, ДН, МБ, БС, МХ, БН)


  • Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 февруари 2015
Мислења
1.119
Поени од реакции
2.020
A kaj Knicks koj e faktorot drug? Noel, Quickley? Ne me zaebavajte ve molam, mozebi imase porano drugi faktori, sega kosarkata e eden na eden i 99 posto tepa timot so poveke talent, fakt
 

mr wednesday

We're soldiers. Soldiers don't go to hell.
Член од
24 јуни 2017
Мислења
1.649
Поени од реакции
7.997
Bucks:Midleton,Ante,Jrue
Nets:Kyrie KD JHarden
MIami:Butler Adebayo Lowry
Phila:Ben Joel Harris
Bulls:Zach Lonzo Vucevic DeRozan
Boston:Tatum Jaylen Smart
Knicks:Kemba Fornier RaNdle



Sami videte si ja razlikata od Knicks i nivnata trojka za razlika od drugite timovi vo East i ke vidite sto zboram. Ne zboram od inat daj boze da se vratat kako sto bile ama poleka malku. Fornier e igrac od klupa vo sampionska ekipa, Kemba poveke e vo odelo otkolku vo sorcevi i na teren poslednive dve godini. Za Randle samo pofalni zborovi, igraciste iako bese nula u playoff serijata so Hawks.
RJ Barret? Не го изоставај, брејк аут сезона ќе има у најава. Дечково има потенцијал до небо, еве ти споредба руки сезоната со прошлава. У секој сегмент подобар.
YearTeamGPGSMPGFG%3P%FT%RPGAPGSPGBPGPPG
2019–20New York565530.4.402.320.6145.02.61.0.314.3
2020–21New York727234.9.441.401.7465.83.0.7.317.6
Career12812732.9.425.370.6835.42.8.8.316.1

Нормално конкуренцијата е огромна али ако прочиташ се што напишав убаво ќе ми ја сфатиш поентата, дека ако се склопат коцките ко што пиша Ванлок, не гледам зошто не би играле финале исток. Па чоек Тејтум Смарт и Џејлен ебате 5 сезони ништо неможат да направат у плејоф, Батлер Адебајо лани јадеа шут у прва руна у плејоф, Симонс Ембид и Херис го изедоа од аутсајдер Атланта, Чикаго мислиш одма ќе цутаат рози таму ? Според мене ми смрди тоа комбо Дерозан и Лонзо у исто време на терен.. значи има доста работа не е Нба2к сепак.
Милвоки и Бруклин е друга прича, као шо пишаа има голема улога повреди и тако даље. Како и да е сите ги фаворизираат нив за финале исток нема што да се лажеме. Али тоа лани што се деси (финале Милвоки што губеше 2-0 од Атланта прво и Феникс) ми дава надеж што па да не. :)
 
Член од
30 јуни 2020
Мислења
2.381
Поени од реакции
8.912
Кога сме кај Никси, тимот има длабочина т.е. има ДВЕ постави (буквално) што е исклучително значајно за плејоф, а особено за во текот на сезоната. Проблемот е тука онај ненормалниот Тибодо што знае да ги прегори играчите и да ги игра цело време иста петорка и да им фура голема минутажа.

Едноставно ги умира на терен. Ист беше во Чикаго, ист во Минесота, исто гомно е и во Њујорк.
Кај него не е проблем да ти направи дефанзива, брз баскет се игра па лани цела сезона ја изгура со стари и релативно стари играчи на позиција 4-5.

Мичел Робинсон се враќа + Кемба, ако некогаш воопшто се врати во форма и не ги еби колената пак, не знам како не го гледате како закана пошто истиот е 20 поени во движење против било која екипа во НБА.
Исто, да се надеваме на промена на правила (и на терен, не само на папиру) и мидрејнџот да се врати на велико повторно во НБА при што екипава ќе има еден тон играчи кои ќе бидат закана.
Другите да не ги редам, сите играат тимски баскет и немаат проблем со ЕГО. Топин ако не се покажи сезонава ќе го трејдаме, Берет и Рендл наводно вежбаа да ја користат и десната рака и (ако е така) би требало да ја подигнат играта за ниво повеќе. Тимот е повеќе него што може просечен навивач да очекува и посака, одличен тим без суперстар гомнари во истиот.

Истокот ќе биде пекол сезонава, премногу напето, супер ќе биде и преку сезона и за ПО. Јас не им предвидувам (иако посакувам) финале на исток ама дека ќе имаат добра сезона со уште едно учество во ПО тоа е сигурно.

Практично ако сега извадат добра сезона можат да се надеваат дека следна година ќе носат „суперстар“ - што не и двајца. Како и секогаш, тука е проблем сопственикот Долан и раководството на тимот, мада да не ги почудам последната сезона е океј без поголеми испади, па да се надевам како нивни навивач дека и оваа ќе биде таква.
Колку год да изгураат во ПО ќе ги сакам и ќе навивам за нив. :love::oleee:
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
22.033
Поени од реакции
29.392
... sega kosarkata e eden na eden i 99 posto tepa timot so poveke talent, fakt
Тоа не е само сега, тоа отсекогаш било така, тимот со повеќе талент обично победува... Ама и секогаш имало исклучоци.
Како Детроит кога ги победија Лејкерс со супериорна одбрана, или Никси кога стигнаа до финале на НБА - како 8-ми seed. :)

...и куп други примери, овие онака ги извадив од ракав.
 
Член од
23 февруари 2015
Мислења
1.119
Поени од реакции
2.020
Jas ne vikam nisto ama da kazes deka imaat sansi za finale istok e malce apsurd. I Rose so minus kolena im e najdobar igrac koga e najpotrebno, a ne drugive trojca. Sepak ostanuva da vidime sto i kako ke ispadne. Site da se healthy na istok, Knicks ke se borat za playoff mesto, moe mislenje.
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
22.033
Поени од реакции
29.392
w
Автоматски споено мислење:

[Jensen] The NBA is looking into signing a new broadcasting contract, aiming for over $75 billion that will compensate the league with $8.3 billion annually. According to a league source, projections indicate that a $171 million salary cap is possible, assuming no cap smoothing, by 2025.

Oвие до небо отидоа со париве... После ќе кажува некој дека немало инфлација.
 

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987



Brooklyn Nets GM Sean Marks said that he’s had “very positive conversations” with both James Harden and Kyrie Irving regarding contract extensions.
Harden is under contract through the upcoming 2021-22 campaign and holds a player option worth $47.4 million for the 2022–23 campaign. The most Brooklyn can offer The Beard this offseason is $161.1 million over four years. Irving has a player option for the 2022–23 season (worth $36.9 million). “We’ve had very positive conversations with both those guys [Irving and Harden] and whether it’s family members, people and so forth, I think it always helps to do things in person,” Marks told reporters on Tuesday. “We’re looking forward to sitting down with them over the course of the next week, two weeks, and furthering those discussions.”
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
22.033
Поени од реакции
29.392
That would mean that any player on one of those rosters who refused vaccination would miss all 41 of his team’s home games...
One player who could be affected is Nets guard Kyrie Irving. According to multiple league sources, Irving has yet to receive a vaccine shot. Both the Nets and a spokeswoman for Irving declined to comment on the record about Irving’s vaccination status
:)
 
Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.024
Поени од реакции
36.785


:)
Ист проблем би имале и ГСВ со Вигинс, нема да може да настапи на 41 утакмица на домашен терен плус овие што се во Њу Јорк, сега за сега тие се тие 2 локации кои бараат вакцина.
Го имале пратено и на состанок Вигинс со јаки доктори да му објаснат дека е се безбедно итн итн ама се уште се немал одлучено.

Баш ме занима како франшизите ќе ги решат овие проблеми.
 
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.825
Поени од реакции
23.031
Казни ги со одземање на плата. Све утакмицете што нема да ги игра процентуално од целата сезона одземи им ги процентуално од платата и воала да видиш како ќе се вакцинираат им ебем тоа црнчуге глупи.
аЈ ВаНт тУ Ду мАј РиСрЧ, кој рисрч бе со два реда школо ќе напраеш ти бе црнчуго глупа.
Ама владете низ светов са криви, ја тоа стоката невакцинира не би пуштил од дома да излезе па после дал ќе праа рисирч
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom