НБА сезона 2020/2021

Кои тимови ке изборат плеј ин или плеј оф, покрај овие сигурните (ЛАЛ, ЛАК, ЈЏ, ДН, МБ, БС, МХ, БН)


  • Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
38.034
Поени од реакции
106.826
A pa Gasol pa eden faktor sto e, svadbarki ima kako baba mi, 150 kila e napraen. Edini sto moze nesto da izigra od tamu na centar e Howard
Лично и персонално за Деандре е Шек и Хаким во едно во секој сегмент од играта.
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
22.033
Поени од реакции
29.391
Гасол има солиден шут, а со доаѓањето на Вестбрук во ЛА уште повеќе треба слободен простор под (и накај) кошот. Така да Гасол би требало што повеќе да игра во исти петорки со Вестбрук и АД, и има место за него во таквите комбинации. Посебно ако летово поработел малку малку на кондиција и на килажа... Проблем е што се зборува и веројатно е дека ќе го трејдаат/вејваат. Мислам дека тоа ќе биде глупост, треба да пробаат ете барем до трејд дедлајнот и да видат како ќе одат комбинациите со него. Пошто ликот и на оваа возраст може да биде корисен, и е подобар шутер и подобар подавач од другиве двајца, Хауард и Џордан.
Освен ако ЛА некако не успеат да донесат подобар центар, шансите за што во моментов се скоро нула.

Што се тиче другиве центри, Хауард секако ќе биде добар за улогата што ќе треба да ја игра а Џордан има потенцијал да ве изненади, ако почне да игра одбрана. На оваа возраст веќе нема брзина за латерално/странично движење и тоа ќе го направи цел на пик&рол напади - ама истово важи и за другите двајца (Хауард и Гасол).

Што се тиче напад, Хауард и Џордан ќе имаат многу лоб шанси во комбинација со Вестбрук/Рондо (а можеби и Нан). Да не збориме за лобовите за АД, а вчера гледам статистика дека прошлава сезона Шродер му наместил еден лоб на АД цела сезона. ЕДЕН ЕДИНСТВЕН ЛОБ. За цела сезона. Оваа година тоа мислам дека ќе се надмине уште во првата утакмица.


Туку за центрите на ЛА зборувавме... Џабе збориме. Тие се тука само за да го заштедат АД во регуларна сезона. Во плејоф ниеден од овие нема да помираса значајни минути, евентуално Хауард за одбрана во специфични дуели (на пример против Јокич) а и тоа би било во ограничени минути. Во плејоф утакмците 90% од времето АД ќе игра центар (освен кога резултатот нема да биде тесен).
 

mr wednesday

We're soldiers. Soldiers don't go to hell.
Член од
24 јуни 2017
Мислења
1.649
Поени од реакции
7.997
Оф топик - НБА2К22 за PC пак не е у next gen. 2К мамицата ваша 60 евра не глеате од мене - CODEX торрентела батице дојди ми <3
 

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
681
Поени од реакции
1.701
Gluposti.
Prethodnite 2 sezoni vo Bruklin mu se najakite vo karierata, statisticki gledano.
Izminatava sezona shutirashe najdobro vo karierata.
Brat se sekavas deka otsustvuvase vo play off zosto ne mu se igralo ( a.k.a private reasons ). U playoff jebiga ne evry day monday street hoop. Pravilata na nba ne mu se dopagale .......
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
22.033
Поени од реакции
29.391
Salary dump. :(

Не дека има голема плата, ама потегов на Лејкерс им заштедува ~10мил. (лукс. такса) и место на ростерот. Се збори дека Џејмс Енис ќе го донесат, а 3+Д крила никад доста.
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
22.033
Поени од реакции
29.391
Нетс пред неколку дена го шутнале Окафор. Очекувано, таков мамлаз одамна нема заиграно во НБА.
Еј... Од втор пик до ситуација каде не го сакаат ни за минималец. Teшка будала, со малку залагање може милиони да заработи ама го мрзи со прст да мрдне.

 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom