НБА сезона 2015-2016

Како ќе заврши серијата?


  • Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.731
Поени од реакции
1.063
Јас пробав да бидам најобјективен што можам, со оглед дека станав фан на НБА заради Коби. Целта ми беше да кажам дека колку и да се гледа статистиката, нема да се добие целата слика. Јас лично Данкан никогаш не сум го сметал за најдоминантен играч, можеби заради начинот на играта. Како и да е, 81 поен, повеќе поени од цел тим низ 3/4, и безбројни утакмици со 50+ поени, за мене се доволни за да го гледам Коби како најдоминантниот играч на оваа генерација.
 
G

garthok

Гостин
Единственото нешто во кое Коби има предност пред Данкан е во вкупниот врој на постигнати поени (што да се разбереме е пред се затоа што милион шутеви имаше). Во сите останати реални аспекти од кошаркарската игра или се исти или Данкан е подобар.

Искрено во сите постови погоре, ниту еден аргумент за Коби не прочитав освен полу-навреди и некакви споредби со фубал кои според мене баш и не држат вода.

Како и да е немам намера да навлегувам во било какви кавги, секој си има први н свое мислење. Тоа што е очигледно е дека имаме драстично различни сфаќања за што е тоа што објективно (а не навивачки и субјективно) го прави еден играч подобар од другиот.[DOUBLEPOST=1448989621][/DOUBLEPOST]Еве еден краток цитат од денес од еден од попознатите спортски коментатори на ESPN:

WHERE DOES KOBE FALL ALL-TIME?
Should Kobe Bryant be considered a greater all-time player than Tim Duncan? Mike Greenberg: "Historically, I'd go Duncan."
Ухх espn... од овие бегам ко од сида. Артикл, сајт, стрим, „стручни“ аналитизи... дно се.
 
Член од
13 октомври 2014
Мислења
1.094
Поени од реакции
367
За некоја минута почнува Лејкерс - Фила...пуштете си гледајте си пошто нели да испочитуваме ден на дрвото е
 
Член од
10 мај 2009
Мислења
1.879
Поени од реакции
1.970
Ова е срамота бе , ова не е кошарка. 1/4 не се играше одбрана погодуваа , сеа па не ни погодуваат. Фила у рекет од чисти позиции не можат кош да дадат. На Фила ЦСКА да им дојде ако не ги тепа еве на

:ban:
 
Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Секоја утакмица ќе биде вака пречекан, заслужено. Легенда и пол. Колку шутеви сака толку. Ова е кажано од die-hard Lebron fan
 
Член од
19 март 2011
Мислења
12.763
Поени од реакции
14.028
Колку само ќе му бидат ревијални утакмиците до крајот на сезонава хахахаха. Шутира од пола терен, утиња, му факаат скок и му ја враќаат, ја рога пак од пола и ја дава:ROFLMAO:

Исто ко помали кога играте со некој постар и тој цело време си шутира, солира акции, го пуштаат да помине и на крај и аплауз добива :pos:
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom