НБА казнува 75.000$ ако не си геј.

Член од
13 јули 2009
Мислења
534
Поени од реакции
243
Рој Хиберт од Индијана Пејсерс е казнет со 75.000 долари поради оваа изјава на прес конференција после шестиот натпревар меѓу Мајами и Индијана од финалето во источната конференција.



Притоа Хиберт рекол NO HOMO и со тоа се навреди пола Америка. Изразот или подобро речено сленгот NO HOMO не значи дека си против геј популацијата туку со тоа кажуваш дека не си геј. Не навредуваш не омаловажуваш никого со тој израз туку кажуваш лично за себе дека не си геј. Меѓутоа пола Америка се навреди и сите големи медиуми рипнаа на целиов настан а нормално највеќе ЕСПН. Но најсмешно е што повеќе се навреди стрејт популацијата од геј популацијата. Хиберт се извини за неговата изјава и кажа дека жали и бла бла бла заради ред и мир да не се преувеличува целиот настан. За ФЛОП Леброн е казнет 5.000 и притоа со тој флоп може да се измени целиот тек на натреварот во корист на еден од тимовите но за изјава во која кажуваш дека не си геј да бидеш казнет со 75.000. А притоа го имаме Џејсон Колинс кој свесен дека неговата кошаркарска кариера е пред крај и дека тешко дека би бил ангажиран повторно во некој клуб во НБА, дечкото си изајви дека е геј и така си ја обезбеди својата иднина. Одма го викаат по телевизии по интервјуа(кои се плаќаат) летаат договори за реклами и триста глупости. И на тоа НБА и штрумфот кој ја води лигата се горди на тоа. Ама ако си стрејт и притоа го нагласиш тоа ке бидеш казнет.

“I am apologizing for insensitive remarks made during the postgame press conference after our victory over Miami Saturday night. They were disrespectful and offensive and not a reflection of my personal views. I used a slang term that is not appropriate in any setting, private or public, and the language I used definitely has no place in a public forum, especially over live television. I apologize to those who I have offended, to our fans and to the Pacers’ organization. I sincerely have deep regret over my choice of words last night.”
 

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.302
којзнае колку се горди сега гејојте , да горат сите
 

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Расисти.
 

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.093
Поени од реакции
5.738
А уствари кај вика "No homo"? Ја не слушнав ништо такво, само "ya'll motherfuckers..."
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Го претеруваат малце. Ај отворено да зборуваше и да ширеше говор на омраза би поддржала и разбрала, ама излага работава дека е ок да потенцираш дека си геј, а срамота и непожелно да кажеш дека си хетеро... Свашта...
 

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.909
Поени од реакции
9.507
На следната конфренција Педери има пари нема
 
G

garthok

Гостин
No homo или pause е дел од сленгот не верувам да мислел да навреди.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom