НБА Сезона 2017-2018

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?


  • Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.444
Поени од реакции
5.441
Сиксерси се топ 3 дефанзивен тим во лигата статистички.. Да го намалат темпото ќе бидат и прв.. Сеа нормално пред се заради Ембид.. и Јута се добри пред се заради Гоберт.. Симонс е натпросечен дефанзивец а Мичел потпросечен.. Барем засега.. Во сите останати категории го убива освен во поени.. Сеа ако му даваме на некој РОЈ оти знај да шутира подобро ОК супер

Факт е дека отпочеток на сезона се барат конкуренти на Симонс, прво беа Тејтам и Кузма на кој им падна формата па сеа Мичел.. Симонс си е константен отпочеток.. Фактот дека има 16/8/8 со никаков шут и намалена агресивност заради страв од слободни докажва каков талент е
Поените Мичел ги дава како прва опција во напад, go-to guy е, прв стрелец во екипа. Има огромна разлика кога главна задача на противникот е да те запре тебе а друго е кога те оставаат да шутираш колку сакаш. Пратиш НБА, и сам знаеш колку солидни играчи изгореле како прва опција на екипа кога се бара од нив секоја утакмица по 20+ поени и да преземат одговорност во клучните моменти.

Бројките на Мичел како прва опција ги има Пол Џорџ во својата 3та сезона, Џими Батлер ги има во својата 4та сезона(14-15 кога Роуз играше малце), Хејвард ги имаше во својата 6та сезона, 3та како прва опција со тоа што првите 2 му беа катастрофални. Последен руки кој бил прв стрелец во екипата и ја однел во плејоф е Кармело и апсолутно мора да ја добие наградата ако Јута влези во плејоф.
 
Член од
25 мај 2016
Мислења
419
Поени од реакции
663
Двата најголеми кандидати за руки на година со маестрални партии синоќа.

Мичел стана првото руки во историјата на лигата кој го предводел својот тим во поени во најмалку 11 победи по ред.

Симонс го забележа својот шестти трипл-дабл во победата на Фила над Мајами (се вратија од 24 поени негатива).

Се на се, ќе биде интересно се до самиот крај каде ќе оди наградата.
 

mr wednesday

We're soldiers. Soldiers don't go to hell.
Член од
24 јуни 2017
Мислења
1.649
Поени од реакции
7.997
Баталете ги статистиките, џабе му се и скокови и асистенции кога го чуваат на три метри растојание во напад. Абе слика и прилика ви е Рондо, глејте него како го чуваа и како служеше како декор во нападот на Селтикси. Ако не го поправи драстично шутот никад нема ништо повеќе да има од кариерата на Рондо, едноставно пресурова е современата кошарка за да играч ко Симонс биде фрашиза играч. Ќе дое плеј оф, ќе му дојде одбрана ко ГСВ кај што ротираат како ментални овој нема да знае што да прави во напад.

Го сакам јас него, паметен играч е и има одлична прегледност на играта ама едноставно мора како знае и умее да го смени шутот. Кога можеше еден крмак ко Перкинс да го направи тоа може и он.
Кариерата на Рондо му се сјеба ради тоа што не поднасаше тренерии и се понашаше ко препотентно копиле, иначе кариерата на Рондо му идеше профи и без тоа. Така да не е мерило шутот, што не викам дека не треба да "научи да шутира", пошто лично и ја не поднасам играчи што неможат бунар да погодат а земаат милиончиња. Како и да е да го подобри шутот Симонс ќе биде полн погодок. Али чисто ми беше да појаснам за Рондо.
 

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.444
Поени од реакции
5.441
Ко петли скокаат двата, ни т од тепачка немаше за да ги исклучат двата. Страшно е колку меки станаа играчите во сите спортови. Ако се тепаат нека се тепаат, ако не нека играат. Не можам да го разберам ова глупирање.
 
Член од
23 февруари 2015
Мислења
1.119
Поени од реакции
2.020
Na Rondo ne mu trebase sut da diktira so cela utakmica. Spored mene u top 5 najpametni igraci sto igrale posledni 10 godini vo NBA. PointGod. Da ne bese on Boston nemase ni 50 posto od toa da bide vo 2008-2011 godina. I lebron imase los sut da, ama bar imase nekoja mehanika kaj so mozese da se raboti na toa pa eve sega e kade kade podobren. Dodeka kaj drugarot jumperot izgleda STRASNO loso, daj boze da gresam
 
Член од
23 февруари 2015
Мислења
1.119
Поени од реакции
2.020
Na Rondo ne mu trebase sut da diktira so cela utakmica. Spored mene u top 5 najpametni igraci sto igrale posledni 10 godini vo NBA. PointGod. Da ne bese on Boston nemase ni 50 posto od toa da bide vo 2008-2011 godina. I lebron imase los sut da, ama bar imase nekoja mehanika kaj so mozese da se raboti na toa pa eve sega e kade kade podobren. Dodeka kaj drugarot jumperot izgleda STRASNO loso, daj boze da gresam[DOUBLEPOST=1518796716][/DOUBLEPOST]Na Rondo ne mu trebase sut da diktira so cela utakmica. Spored mene u top 5 najpametni igraci sto igrale posledni 10 godini vo NBA. PointGod. Da ne bese on Boston nemase ni 50 posto od toa da bide vo 2008-2011 godina. I lebron imase los sut da, ama bar imase nekoja mehanika kaj so mozese da se raboti na toa pa eve sega e kade kade podobren. Dodeka kaj drugarot jumperot izgleda STRASNO loso, daj boze da gresam
 

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Дечки, може некој да постира редоследно и во колку часот ќе одат "етапите" вечер? :)
 
Член од
1 март 2009
Мислења
8.600
Поени од реакции
10.249
Од 2 почнуват само доста се маткаат куцањата до кај 4 ипол 5 можи да терат

Иначе топ 5 дефанзивни дуа во НБА



6ти Ембиид-Шарич


Без дилеми ДПОЈ треба да биди.. Прв тим НБА исто така
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom