Многу луѓе бараат работа, јас барам отказ! :)

Статус
Затворена за нови мислења.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
pa da treba da im platam neverojatni 80 iljadi denari :)) mislam ne se tolku neverojatni ama gi nemam da im gi dadam :) a tocno e toa, oni mozat u sekoe vreme cao da mi kazat :) ne znam sto da kazam na seta ironija vo zemjava, doziveav i ova da mi se desi, da stignam do deredze vrski da baram za otkaz :) inace ne se raboti za 4ti kanal na MTV, samo mozam da kazam deka televizijava e provladina, t.e gazdite se :)))))


Значи ти си комуњар.
Треба да знаеш, ова е ВМРОВСКИ форум и ние на комуњари не помагаме.
 

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
ej zoso komunjar be, pa za provladina tv rabotam :))) zarem otkaz sto baram znaci deka sum komunjar??? :)) inace ne sum ni toa ni toa, od partii ja podrzuvam samo Demokratskata partija na Obama :)
 

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Блазесити, Ти, што бараш отказ со насмевка!
 

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
lugje a koj ima odgovor pa na moeto prasanje, znaci jas ne baram rabota, jas baram otkaz!!!!! me obvrzaa so eden robovladetelski dogovor i sega jas si baram spodogbeno da zaminam, zosto vo meguvreme si najdov podobro platena rabota i toa e toa, ama ovie vamu ne mi prifakjaat, ili da sum ispocituval otkazen rok od neverojatni 3 meseci, ili da si idam onaka, ne se pojavuvas 3 dena na rab, i ke me tuzele pazi :))) i sega uste mi prefrlaat demek sto ne sum im kazal deka ke si idam pred 3 meseci, a jas rabotava si na najdov pred pola mesec.... a ne deka im znaci nesto toa sto ke si idam firmata i onaka im se raspagja, rabotava e da me spreci mene namerno c c c a btw se raboti za televiziski kanal vo sopstvenost na gazda koj poseduva i privaten fakultet, valjda ke prepoznaete koj e :)) Znaci zemjava ti e tesko sranje, cim takvi dogovori moze da ni podmetnuvaat i najtragicno, kade pazi spored toa sto go pisal on, on moze u sekoe vreme mene otkaz, a jas moram da mu najavam 3 meseci unapred......abe aloooo za tri meseci nekade vojni pocnuvaat i zavrsuvaat!! :)))))
Еми дај јас ке ти ја чувам работата дури да ти истече таму :D ако не треба некое знаење
 

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Друже.. ептен ја искомплициравте работава бе... имаш милион и еден начин како да забушаваш а ти се прашуваш што да правиш.... Алоо праи се на удрен кажи болен си нека те фаќа серка на секои 5 минути прави печатни грешки ( ако нешто пишуваш ) пиј кафе по пола саат.. едноставно оди на работа за да се заебаваш не за даработиш!!! ако веќе викаш дека ке те казнуваат за се и свашта зашто тогаш си ги исполнуваш твоите обврски.. прави се акнат и крај на муабетот.. никој неможе со сила да ти рече не оди у веце или не прави печатни грешки или незнам шо... играј си курташак ке го изнервираш газдата и крај на муабетот! ТОЛКУ !!!

П.С дај веќе аман кажи кој е тој газда шо е толку способен па дури што не ги пушта работниците да се откажат.. Вељо милијардерот ли е???
и едно прашање до сите кои пишуваат на темава.. Кои се приватните факултети што ги имаат вељо и ѕинго???
 
Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
едноставно е..... дади отказен рок од 3 месеци колку што ти бараат, другиот ден иди на лекар земи боловање од 30 дена. после боловањето пак иди еден ден на работа, пак земи боловање и трет пат кога ке ти заврши боловањето веке се пројдени тие 90 дена отказен рок, а ти во меѓувреме ке си бувташ во другата телевизија ВОЛОНТЕРСКИ, значи не платено, (ако си во позадина а не спикер) од првава телевизија за цело време ке ти стига загарантирана плата со договор (ако не плаќаат уште можеш и да ги тужиш), ке нема казни зашто не си наработа и тоа е тоа... ке ги истрпиш тие 3 месеци вака онака и после си слободен ко птица да правиш што сакаш...
 

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
pa da treba da im platam neverojatni 80 iljadi denari :)) mislam ne se tolku neverojatni ama gi nemam da im gi dadam :) a tocno e toa, oni mozat u sekoe vreme cao da mi kazat :) ne znam sto da kazam na seta ironija vo zemjava, doziveav i ova da mi se desi, da stignam do deredze vrski da baram za otkaz :) inace ne se raboti za 4ti kanal na MTV, samo mozam da kazam deka televizijava e provladina, t.e gazdite se :))))))
Кога пишав 4ти канал на МТВ мислев ќе прочиташ меѓу редови дека сакам да ти посочам на кадарот кој дава обука на млади новинари :helou:
Претпоставувам имаш забрана да се појавуваш во било каков медиум во следните две години :pos:
И за да не се нервираш исконсултирај се со адвокат и друг пат види каков договор потпишуваш.:smir:
 

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
konecno nekoj da mu kaze najidealno resenje za odmor i za plata
butni mu na doktorot 1 marula(100 evra) i ke ti pise deka ne si aren
a ti ke zimas i plata i ke bides na odmor
bravos dete masko majmuna si
 
Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
konecno nekoj da mu kaze najidealno resenje za odmor i za plata
butni mu na doktorot 1 marula(100 evra) i ke ti pise deka ne si aren
a ti ke zimas i plata i ke bides na odmor
bravos dete masko majmuna si
ова за мене беше намерено?

фала ако е така.. и се надевам дека ке го послуша советот.. единствено добро решење е тоа...
 

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.725
Поени од реакции
895
Што знам, баш Сител го фалеа како подобро место од А1. Баш од прва рака тоа го разбрав. Велија не им плаќаше придонеси и глупости и многу (барем од техничка служба) избегаа од таму. Слушам исти муабети и за Канал 5, ама не ме држете за збор.

Иначе паше, седи ќути и стегај заби. Работи за други медиуми кога ќе стигнеш и ајт создравје.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom