Метро

Кое метро е најдобро во светот

• Вкупно гласачи
    29
Статус
Затворена за нови мислења.

Stefanos_M

Moscow_Boy
Член од
23 април 2006
Мислења
563
Поени од реакции
0
Сте се возеле ли некогаш во метро?
Ако да во кое? И што мислите, кое е најдобро метро во светот?
Според мене Московското

П.С се надевам не сметате некое друго метро треба да се најде во оваа листа, ако да здравје :)

Член од
17 јануари 2006
Мислења
1.883
Поени од реакции
3
се имам возено само во метрото во минск за овие наведениве намам појма па затоа не можам и да го дадам мојот глас за некое од горенаведените.

Crazy

PaRtY aNiMaL
Член од
16 февруари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
4
Сум се возел во Милано и во Париз. Ништо посебно, стоен воздух само. Е сеа сум гледал слики од Московското и сум останал без здив, па затоа гласав за Москва.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Да се имам возено во Будпешта, чувството е неверојатно, а адреналинот ми беше на максимум

Stefanos_M

Moscow_Boy
Член од
23 април 2006
Мислења
563
Поени од реакции
0
Јас сум се возел во Московското. И е фантастично, станиците во центарот повеке наликуваат на музеи одколку на станици. Во текот на работните денови околу 9 милиони се превезуваат со метрото. Изградено е во 1935 година. Долго е 278,3 км, со 171 станица. Линиите се споени со една крижна која е долга 20 км.
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]ова се имињата на линиите, кои се всушност крстени по областите нис кои поминуваат.
[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Line 1: Sokol'nicheskaya (Kirovsko-Frunzenskaya) 26.2 km, 41 min
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Line 2: Zamoskvoretskaya 36.8 km, 50 min[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Line 3: Arbatsko-Pokrovskaya 23 km, 34 min
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Line 4: Filyovskaya 14.4 km, 27 min
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Line 5: Kol'tsevaya (ring line) 19.4 km, 29 min[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Line 6: Kaluzhsko-Rizhskaya 38.1 km, 58 min[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Line 7: Tagansko-Krasnopresnenskaya 35.9 km, 48 min
Between Tushinskaya and Shchukinskaya provisions for another station, Volokolamskaya, were made. [/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Line 8: Kalininskaya 13.6 km, 17 min[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Line 9: Serpukhovsko-Timiryazevskaya 40 km, 60 min
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Line 10: Lyublinskaya - 18.4 km, 25 min
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Line 11: Kakhovskaya - 3.5 km, 5 min
[SIZE=-1]Operated as a branch of Line 2 from Kashirskaya to Kakhovskaya until 1995.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Line L1: Butovskaya - "Light Metro" - 5.8km (90m long platforms)[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Line M1: Monorail[/FONT]​

Еве неколку слики од главните станици во метрото:

kako se stavat sliki samo ne znam :)
aj neka kaze nekoj

Tuka se gledaat, samo sakav da stavam slikichki nekoj, od ploshchad revolucii. Taa e najubava stanica

Marata

kinky
Член од
9 мај 2006
Мислења
473
Поени од реакции
3
не да немам поим, никад у живот не сум видела метро...

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Париското..

....не знам, има некаков неодолив стил, па уште малишаните што свираат на хармоника и пеат по вагоните, шарм што треба да се доживее!

MarthaGraham

Олд Скул
Член од
21 ноември 2005
Мислења
673
Поени од реакции
8
Ако се мисли под ’најдобро’ кое е најубаво, тогаш дефинитивно метрото во Москва. Станиците се прави архитектонски ремек-дела, како да шеташ низ музеј а не метро станица.

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Епа сум се возела само во Париското од сите во изборот на анкетата, што значи дека гласав за тоа, но не сум ги видела останатите... А според тоа што иам слушано Московското било топ... Ама ќе одам и таму моораааам:kez:

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Кога сме кај метротѕо сеа ми текна еден парадокс, што се случи токму на метрото во Будимпешта, како прво они си се научени да чекаат во ред, нашиве (бидејки бевме организирана група) кога навалија на тоа шалтерот за карти, продавачката не сакаше веќе да продава, после тоа имаше многу што влегоа без карти, па ги фати т.з. контрола, па проблеми па вадење дека се од Македонија, па ова она и така.....македонска работа

Едит:Да и заборавив да кажам дека се имам возено во Метрото во Лондон, што како впечаток уште долго ќе го памтам, т.д. од понудените дис ис мај чоис

Marata

kinky
Член од
9 мај 2006
Мислења
473
Поени од реакции
3
Е ај пошто се имате возено во метро кажете што има толку убаво во него? Стварно не ми е јасно...

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Јас сум се возел само во московското и бев прилично импресиониран :)

princess

DaRe tO DrEaM
Член од
8 јуни 2006
Мислења
245
Поени од реакции
0
за Московското имам слушано дека е стварно преубаво, но само сум се возела во Лондонското па гласав за тоа!:)

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Еве малку слики од метрото во Москва.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom