Дали ова што го напиша, ти делува логички издржано?
Ова напишано за тебе ти делува логички издржано:
* зошто тој Шарло голем македонец сакал да ја припои
ПК на КПЈ за Македонија кон БРП(к)
Ти го болдираш со цевено само
КПЈ.
Поради состојбата во Македонија, нашите членувале во партиите на соседните земји, како што и самиот напиша - КПЈ (СХС), бидејќи КПМ како таква не ни постоела до пред војната.
Доколку не било проблем да се членува во Српската КП, зошто би било проблем тоа да биде Бугарската КП?
Каде напишав (СХС). Расправаме не за постоењето на КПМ пред војната туку за време втората светска војна.
Од ова произглегува дека ти ги оправдуваш српските вазали за Македонија, како што ти би ги нарекол ’големо србоманите’ во редовите на комунистичката партија од Македонија, но сите останати ги квалификуваш како неподобни.
Каде ги оправдав српските вазали во Македонија спрема твоето сите комунистички партии во СФРЈ републиките беа српски вазали оти бевме заедничка држава 46 години после војната.
Кои сите останати ??, врховистите, белогардејците, В.Михајловистите, Сан стефанистите, балистите, тие ли останати се подобни.
Ова е веќе втор случај да ги застапуваш просрпските гледишта, претходно ги бранеше за режимот и убиствата во Македонија, а сега ги фаворизираш како „боље“ Македонци оние кои им служеле на српските интереси, како Колишевски и оние кои само заземале спротивна страна од бугарската КП.
Македонштината ја покажав на друго место 1991 исто и моите родители 1940-1945. За информација за тебе како голем македонец а јас после твоето етикетирање (оти на тебе се е дозволено)голем србоман дедоми бил гонет од србската кралска власт затоа што бил против "краљевината Југославија", тоа неколку пати го имам спомнато само се оглушуваш и се правиш дека не си прочитал и запомтил.
Сите останати без да ти трепне око, ги нарекуваш “големо бугараши“, без разлика на нивната јасно изразена свест за припадност и недвосмислена позиција околу македонската нација и државност, во однос на соседните држави.
За кои сите останати се однесува и го тврдиш ова? за врховистите, белогардејците, В.Михајловистите, Сан стефанистите, балистите, за тие ли останати ?.
Да ти биде јасно, дека истрчување со такви квалификации, те прави идентичен со Бугарите на форумов.
Сум имал подобри професори од тебе, не треба ти да ме учиш за јаснотии и патриотизам оти потекнивам од патриотска Македонска фамилија тоа да го запомтиш.
Идентичен со бугарските врховисти прави други НЕ мене, РАЗБРА .
Не заслужуваш ништо повеќе во третманот отколу тие.
Ти можеш да ме нарекуваш како сакаш и чуваш во твојата психа и да им се допаѓа твоето некому. Никогаш не можеш да го погазиш и минимизираш моето убедување и мојот македонски патриотизам ниту да го избришаш запишаното за Шарло и плусот и минусот. Искрен човек кој сака да ја разбере и свати историјата е оној кој ги зема во предвид сите фактити не само едната страна.
Ова е веќе втор случај да ги застапуваш просрпските гледишта, претходно ги бранеше за режимот и убиствата во Македонија,
Не е убаво како модератор да измислуваш и некому да ги лепиш таквите измислици освен ако не ти се причинува. Само тврдев дека Македонија никогаш не водела војнички активна војна од агресија од страна на Србија.
Доколку не било проблем да се членува во Српската КП, зошто би било проблем тоа да биде Бугарската КП?
Нов историски податок. Ова треба да остане забележано.
Немаше Српска КП во втората светска војна туку КПЈ во која членуваа сите комунисти од заедничката Југославија кои се нарекуваа КП од републиката во која делуваа.
Ако Апостолски ги измислил тие работи за Шарло кои ки напишувал а јас ги пренесувам според неговите пишувања, ова нему треба да му се каже: ,,како Колишевски и оние кои само заземале спротивна страна од бугарската КП.,,