Мачки (општи дискусии)

Член од
23 март 2011
Мислења
1.166
Поени од реакции
1.043
Во дворот имаме од лани прекрасни мачки, да не речам персиски, 4 беа ,е сега едната најмила си ја пуштавме внатре и стана многу мирна мила питома.
Арно ама веќе мина повеќе од 8 месеци затрудне и се породи. Мала голема ,роди 4 па двете и умреа незнаевме дали нешто ги задави или од многу жешко.
Ги премести двете на прозорецот во саксијата да ги гледаме и ние ,и така да ја чуваме.
Но цело време тешко дише и таа и тие.
Денес и третото умрено. Остана уште едно дали ќе преживее кој знае. Неочекувано топло време.
Сурово многу сурово. А толку се радувавме...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.473
Поени од реакции
87.291
Во кои пет шопови може да се најде трева за мачкиве, или барем семе?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.772
Поени од реакции
36.706
Во кои пет шопови може да се најде трева за мачкиве, или барем семе?

Мислам дека семе секаде има, ама мислам дека е и џабе трошење пари тоа. Претходното маче што го имав не сакаше ни да ја помириса. А има хербални kibbles кои ги обожаваат, а мислам дека истата улога како тревата ја имаат. Јас и земам едни од DM, да ги најдам, ќе постирам слика.
Автоматски споено мислење:

@Scirea , еве, овие и ги земам јас. Првото е баш со трева за мачиња, а второто за hairballs, за да ги исфрла влакната преку измет. И двете ги обожава!
dein-bestes-katzensnack-knabbertaschen-mit-katzengras.png

dein-bestes-dodatna-hrana-za-macke-poslastica-s-govedinom-i-brusnicom.png

Последно уредено:
Член од
30 август 2009
Мислења
584
Поени од реакции
212
Дечки, имам мачка 1 година и неколку месеци, се вратив од работа и ја видов отечена, може е касната од нешто не знам, и се чешаше пушти гној малце од тоа место. Пред малку ѕвонев во ветеринарна што е, имаа тие за итни случаеви, али не ми се јавуваат никако, а додека се чешаше не ни даваше никој да и се приближи трчаше низ дома бегаше од сите.

Сега е смирена заспана е, али не можам јас да заспијам ме мисли - ни и се јаде ни ништо - ќе ја носам утре сабајле одма, не знам што може да напраам да не почне па да се чеша ноќеска.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.433
Поени од реакции
6.081
Мала помош, имам маче старо 3 месеци и веќе месец и пол има проблем со течење на нос и солзење на очи, како и проблем со болви, за првото го изнабоцкаа на ветеринар со разни антибиотици и редовно ставање на капки и чистење со физиолошки раствор од моја страна па по два дена пак му се јавува проблемот, за второто се пробавме, од пудра, некој раствор па до апче протектор и на крај ампула и сеуште ги има… дома секој втор ден правосмукање и дезинсекција и никакво фајде…
Кај другиве мачки штом се јават болви со ампула се решава проблем но кај него како да се имуни…
Секое решение е добредојдено

Kajgana Shop

На врв Bottom