Мафија - Топ 10

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
8.861
Поени од реакции
7.243
Каков мерак имаат некој западњачки медиуми постојано нешто да вреднуваат да рангираат.
Целокупноста на една појава ја поставуваат така во еден фењтон и тоа со рангирање.Исто како во фудбал.
Сето тоа е дел од пропагандата.
Да прашам.Каде е тука АНГЛИСКАТА МАФИЈА ФРАНЦУСКАТА МАФИЈА ГЕРМАНСКАТА МАФИЈА ИЛИ АМЕРИКАНСКАТА МАФИЈА или таму мафија нема.Во сите области тие држави се меѓу најдобрите 10 само ги нема во мафијата.Немаат ли таму мозоци кои можат да организираат мафија глупи ли се.Смешно е малку сето ова.
Таму владите се мафијата и за тоа нема или една влада за нов светски поредок како што планираат тие ,а и шпанија ја заборавија таму немаа мафија само терористи од ЕТА:kesa:
 
Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Мафија се однесува на таинствени групи кој се вклучени во организираниот криминал кој се шири низ многу земји.
Тие обично се наведени со името на земјата од каде потекнуваат и најголем број од членовите ќе бидат од таа националност.
Тие обично претендираат да имаат монопол над нелегални активности како дрога, трговија со огнено оружје, итн.


Ова е листа на мафијашки групи и нивните активности.

Тие се наведени според нивното влијание во светот.



10. Јамајка-Британски Yardies




Јамајка-Британски Yardies се Јамајканци кои имигрирале во Британија во 1950-тите. Тие се банда кои се вклучени во насилство и се познати како Yardies. Тие учествуваат во организираниот криминал, како трговијата со дрога и други кривични дела ,главно трговијата со оружје. Тие не се обидуваат да се инфилтрираат во системот за спроведување на законот, па затоа не се сметаат исто толку силни како и другите мафијашки групи. Сите злосторства вклучуваат употреба на огнено оружје чија употреба е строго контролирана за територијата на Британија.



9. Албанската мафија




Албанската мафија се состои од голем број на криминални организации, кои се базирани во Албанија. Тие се активни во САД и европските земји. Се вели дека албанската мафија се шири кон меѓународно ниво во 1980-тите. Организираниот криминал преовладуваше во Албанија од 15-от век. Во САД и Велика Британија, тие се фокусираат на проституцијата и трговијата со дрога, рекетот и се познати за брзата употреба на насилство за одмазда.


8. Српската мафија



Српската мафија оперира во повеќе од десет земји вклучувајќи ги Германија, САД, Велика Британија, Франција, итн. Тие се вклучени во разни активности како трговија со дрога, шверц, платени убиства, бодигардинг, рекет, коцкањето и кражбата на скапоцени камења.
Таа има три главни групи наречени Вождовац, Сурчин и Земун кои ја имаат контролата врз помалите групи.
Во моментов има околу 30-40 групи кои работат во Србија.


7. Израелската мафија




Израелската мафија работи во многу земји во активностите како наркотици, трговија со дрога и проституција. Времињата се сменети како што израелската мафија беше еднаш гледана со стравопочит и позната по своите правила, но денес тие се безмилосни и не мислам два пати за убиството на некој противник. Руско-израелската мафија е проникната во американскиот политички систем, толку добро што на американските сили не успеаја да направат било каков значаен напредок во запирање на нивните активности.



6. Мексиканска Мафија




Мексиканска мафија е многу силна затворска банда во САД. Тоа започна во доцните 1950-тите години за да се заштитат од другите затвореници и затворениците од офицерите. Оваа група, исто така е вклучена во трговија со дрога и рекетарство. Тој има околу 30.000 членови ширум САД. Се вели дека има 150 затворски членови кои имаат овластување да извршваат убиства и 2000 соработници кои помагаат при реализирање овие команди. Тие бараат да платиш данок за заштита во затворот , оние кои ќе одбијат ќе бидат убиени.Препознатливи се по многубројните тетоважи и тајните мимики.



5. Јапонската Yakuza



Јапонски Yakuza организирана криминална група која користи закани и изнуди како главно оружје. Нејзиното потекло е некаде во 17 век.Препознатливи се по тетоважите и отсекување на мал дел од малиот прст,некои од членовите целото тело го тетовираат.Мафијата има 110.000 активни членови , кои се од 2.500 семејства. Тие се вклучени во рекетарството, увоз на нецензурирана порнографија од Европа и Америка, проституција и во нелегалната имиграција.


4. Кинеските Triads




Кинески Triads се состојат од голем број криминални организации, кои се стационирани во Кина, Малезија, Хонг Конг, Тајван, Сингапур, итн .Тие исто така се многу активни во Њу Јорк, Лос Анџелес, Сиетл, Ванкувер, како и Сан Франциско. Нивниот организиран криминал вклучува кражби, платените убиства, трговијата со дрога, рекетот, пиратеријата, итн. Тие се формираат во 18 век, но се нарекува Tian Di Hui тогаш.Тriads имаат од 50 до над 30.000 членови. Тие се исто така вклучени во фалсификувањето на кинеската валута.


3. Колумбиските Картели




Колумбиските картели беа формирани за дрога, главно за контрола на трговијата со луѓе и дрога. Тие работат во многу земји. Тие имаат многу организации што се занимаваат со политичките, воените и правни аспекти на картелите. Важно картелите од Колумбија се картелот Cali, Medellin картелот и Norte del Valle картелот. Во еден момент тие биле загрозени од страна на екстрадицијата договорена меѓу САД и Колумбија. Тие исто така беа вклучени во голем број на киднапирања и тероризам.


2. Сицилијанската и Американската Коза Ностра




Сицилијанската и Aмериканската Коза Ностра е релативно нова група во сегашноста. Таа беше започната во втората половина на 19 век во Италија.Коза Ностра има традиција за планирање големи злосторства и извлекување од истите. Таа е вклучена во рекетот, дрогата и трговијата со оружје, посредување на криминалните бизниси се некои од работите на Сицилијанска и Американската Коза Ностра.Сите вклучени внатре се мал број на членови ,се движат 3.500-4.000. Во прилог на овие членови има соработници кои не се вистински членови. Еден член ќе мора да се подложи на церемонијата на иницијација, каде што најверојатно ќе мора да убие некој за да ја докаже својата вредност.
Секој член ќе мора да го следат кодот на молчење.



1. Руската мафија





Руска мафија потекнува од Советскиот Сојуз и сега има влијание во целиот свет. Таа има меѓу 100.000 до 500.000 членови. Тие се вклучени во организираниот криминал во земји како Израел, Унгарија, Шпанија, Канада, Велика Британија, САД, Русија, итн .Тие исто така имигрирале во Израел, Америка и Германија, со користење на еврејски и германски идентитети. Нивните активности вклучуваат дрога и трговија со огнено оружје, бомбашки напади, шверцот, порнографијата, интернет измамите, итн .Еден од нивните правила е да не соработуваат со властите. Ако било кој од членовите даде некоја информација кога се заробени, тие ќе бидат убиени на излегување. Тие најмногу се познати по својот страшен вандализам, тероризмот, трговијата со луѓе и човечките органи.

Vo ova lista fali uste mnogu mafijasi:toe:
Ne se samo ovie:toe:
 

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
3.788
Поени од реакции
8.365
Како што кажаа другите Македонската мафија е на Илинденска бб. А листата иако интересна, е производ на досада.

Не се сомневам дека сите наведени гадови се опасни и луди, сепак ја нема Ерменската мафија која во Америка е една од поорганизираните. Коза Ностра е тука а ја нема Ндрагента и Камора?

Бугарите исто ги бива за мафија и криминал и се јаки и уште ги има али ајде. Интересно за читање али немора да биде точно.
 
Член од
26 октомври 2009
Мислења
420
Поени од реакции
12
Za site iam cueno po nesto osven za jamajkancite. Inace srpskata mafija e sozdadena od bivsi vojnici i od rasformirani specijalni edinici zatoa ne nisto cudno sto ubistvata i krazbite im se prefektni ali najjaki bea vo vremeto na Legija go drmaa balkanot. Albanskata mafija isto taka e za respekt kako pretstavnici od Ludi Balkan :) ja drmaat evropa glavnata trgovija so droga niz evropa ja drzat oni so sto posle gi sponzoriraat teroristickite organizacii na balkanot koj vojuvaat za sozdavajne Golema Albanija. I pred nekoe vreme imase nekoja afera so onaa kosovskata bolnica kade bea ubivani Srpski vojnici i sekakvo ne albansko naselenie od strana na Uckite i im gi vadea organie za mafijata inace kosovo e drzava na albanskata mafija. Bugarskata mafija mislam deka ne e nesto specijalna se zanimava pretezno so prostitucija.

Jaki bea tie seriite za ruskata mafija na telma odat li uste ?
 

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Се зборува дека додека сите тргуваат со дрога,оружје,човечки органи, руската мафија почнала да продава Боеви глави за производство на нуклеарни бомби крадени од магацините ширум Сибир...и нормално оформена е од Козачките племиња,кои се доста озогласени!
 

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Албанците немат мафија. Ова е само една обична шпекулација. :)
 

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.296
Поени од реакции
7.248
07-01-10 - Друг линк? Цитирај некој пост шо не е година дена стар :pos:


Здравје ако напраам аплоад. :)
Ме заинтересира книгата бе Манџа, шо да праам :)

Барем кажи како се вика.
 

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Турската на чело со Полат дека е ? :)
 
Член од
25 септември 2010
Мислења
80
Поени од реакции
8
ruskata, albanska i italianskata se najgolemi vo svet, meksikanskite karteli se opasni, ama deluvaat samo vo amerika, a ovie 3 sto gi spomenuvav se svetski. vo usa ruskata e prva, potoa italijanskata i albanskata (koja e vo probiv za celosen kontrol vo NY), na istok japonskata jakuza e "tato" za triadite na kinezite, vo evropa vladuva albanskata sledena od ruskata i italijanskata. ovie 3 se poopasni zatoa sto imaat svoja struktura i najvazno svoj kodeks. italijanite (omerta) albancite (kanun) i rusite (bratva)
 
F

Frankie Yale

Гостин
А Ндрангета? Камора? Тие се поопасни од Коза Ностра...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom