Матурска облека, шминка и фризура

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Хмм јас да сум машко на матура би идела во секојдневна комбинација.Нешто полежерно...
A зашто и женските да не се во секојдневна, лежерна комбинација?

Сеа девојките ќе бидат во фустани, сатени, исфенирани коси, изнашминкани, штиклици 12ка ...
А машките да бидат во фармерки, патики, блуза???
Ај ондак мажите да бидат во одело, а жените во фармерка.
А и такви се кај нас да ако се облечеш во секојдневна гардароба сите 300 ученици ќе те гледаат чудно.

Кај нас е стандард се знае дотеран да си за матура. Така да веќе кога и жените се прават тетки, тогаш и машките ќе се прават чичковци.

Иако последниве години се 100 пати поубави за гледање него жените. Зашто жените се сите слични една на друга секоја година!

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
A зашто и женските да не се во секојдневна, лежерна комбинација?

Сеа девојките ќе бидат во фустани, сатени, исфенирани коси, изнашминкани, штиклици 12ка ...
А машките да бидат во фармерки, патики, блуза???
Ај ондак мажите да бидат во одело, а жените во фармерка.
А и такви се кај нас да ако се облечеш во секојдневна гардароба сите 300 ученици ќе те гледаат чудно.

Кај нас е стандард се знае дотеран да си за матура. Така да веќе кога и жените се прават тетки, тогаш и машките ќе се прават чичковци.

Иако последниве години се 100 пати поубави за гледање него жените. Зашто жените се сите слични една на друга секоја година!
Знааааев дека некој ќе ми го каже ова! :) Епа знаеш како, девојчињата уште од мали си ја замислуваат матурата(барем јас) и уште од мали замислуваат каков фустан ќе носат, а кај машките не е така. Многу послатка и интересна комбинација ми е девојката да биде свечено облечена, а машкото по фармерчиња.:helou:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Знааааев дека некој ќе ми го каже ова! :) Епа знаеш како, девојчињата уште од мали си ја замислуваат матурата(барем јас) и уште од мали замислуваат каков фустан ќе носат, а кај машките не е така. Многу послатка и интересна комбинација ми е девојката да биде свечено облечена, а машкото по фармерчиња.:helou:
Јас знам дека женските свадбата си ја замислуваа, ама прв пат искрено слушам и да си ја замислуваат матурата. :)
Американскиве филмови го перат мозокот со тоа Prom Queen.

Иначе твое мислење ама ако е така ондак ај ти за свадба облечи прекрасна бела венчаница, а идниот твој сопруг фармерки и летна кошулка.
Не иде???

Епа не иде и да замислуваш девојка во фустан и исподотерана за матура, а машкото спортско облечено. Кога веќе целиш кон свеченост, тогаш сите нека се така облечени. А кај нас повеќето се свечени.
Секоја чест на исклучоците, тоа е нивни стил и треба да се почитува.

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Јас знам дека женските свадбата си ја замислуваа, ама прв пат искрено слушам и да си ја замислуваат матурата. :)
Американскиве филмови го перат мозокот со тоа Prom Queen.

Иначе твое мислење ама ако е така ондак ај ти за свадба облечи прекрасна бела венчаница, а идниот твој сопруг фармерки и летна кошулка.
Не иде???

Епа не иде и да замислуваш девојка во фустан и исподотерана за матура, а машкото спортско облечено. Кога веќе целиш кон свеченост, тогаш сите нека се така облечени. А кај нас повеќето се свечени.
Секоја чест на исклучоците, тоа е нивни стил и треба да се почитува.
хаха епа само уште една потврда дека сум фрик! :)
А ова болдираново...сигурно дека за околината тоа ќе изгледа грдо ама на мене стварно не би ми пречело:toe: Сега за сега така мислам што не значи дека за некоја година нема да се газам од смеење кога ќе го читам ова! :helou:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
хаха епа само уште една потврда дека сум фрик! :)
А ова болдираново...сигурно дека за околината тоа ќе изгледа грдо ама на мене стварно не би ми пречело:toe: Сега за сега така мислам што не значи дека за некоја година нема да се газам од смеење кога ќе го читам ова! :helou:
И јас се согласувам со тебе,мразам настегани мажи посебно во костум и кондура.За женските е ОК мислам се подразбира,штикла,фустанче,накитче етц :)

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
И јас се согласувам со тебе,мразам настегани мажи посебно во костум и кондура.За женските е ОК мислам се подразбира,штикла,фустанче,накитче етц :)
Ете некој што ме разбира! Абе можеби сме во тие години, шо знаеш...
Не дека кога ќе видам убаво среден маж во костум со вратоврска не ми се допаѓа туку едноставно не се гледам себе покрај таков.(сега за сега)

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Па тоа е проблемот со жените кога станува збор за матура. Мислат дека треба да се лампиони и да се најдотерани тетки. А совет на мажите им даваат да се лежерно облечени. Лудило. Или сите свечено или сите лежерно.

Koга женските се вакви дотерани

И мажите давајте совет да се дотерани (не мора до толку, али добра е сликава :))

A aко советувате мажите да се во лежерно, поспортски

Носете и вие пролетни/летни кежуал фустанчиња со убавки пониски чевлички

Член од
8 февруари 2008
Мислења
136
Поени од реакции
2
Поспортски облечен како секојдневно е а ова мислам не е таква пригода било да е матура или апсолентска иначе одело е топ погоре такво земав само црноо :)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Ете некој што ме разбира! Абе можеби сме во тие години, шо знаеш...
Не дека кога ќе видам убаво среден маж во костум со вратоврска не ми се допаѓа туку едноставно не се гледам себе покрај таков.(сега за сега)
Мене ми се свиѓаат такви мажи (под услов да носат убави кондури,не бел шпиц),али мажи не дечки на матурска (за такви пишав во горниот пост,употребив погрешен збор признавам) :)

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Мојот фустан стана историски. :nesvest: Господ го видов трчајќи, барајќи материјал и што не за да ја реализирам идејата.
Јас и моите идеи...
Се молам да успее да биде приближно убав како оригиналниот. Нема да постирам слика сеуште, доволно е да кажам само дека парчињата на долниот се поврзани со преку 300 нитни на него :lud:
Yes, Im insane in da brain.
Најчесто поставено прашање ми стана: Може да знам што ќе биде ова?
Сакам униткани парчиња ..what can I do?
Битно ќе биде убав и ќе можам да го носам пак.. корсетот особено. :pipi:
Недостигаат уште соодветни штикли и накит.. но, се со време.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Кај има ваква боја фармерки

значи моделот е ГРД , само бојата ми се свига сакам ваква боја на фармерки да најдам..али тесни со низок струк.. кажујте кај има .. да идам да ги пазарам :)

Sassy

sultan instead of the sultan
Член од
5 ноември 2008
Мислења
329
Поени од реакции
72
Ај ќе ве молам дајте малку повеќе идеи за машко за матура што би носело ? :)
ako sakas iskren odgovor najubavo spored mene za matura e da ne se predoteruvas vo klasicno odelo, tuku nosi pantaloni so neklasicna kosula bez kravta i sako po izbor a ako ides pokezual varijanta farmerki so kosula i sako..moj sovet ne kupuvaj kalicni konduri ne mi se dopagaat kaj masko na 18 godini.
mojot partener bese oblecen vo srno sako i crni pantaloni bicijani i bese stvarno najubav:)

Фустанчево е прекрасно :) Оваа година сум полуматурантка и планирам да шијам вакво нешто.

NEMOJ VAKVO PLSSS sekoja vtora ima vakvo fustance na sekoja 2 i se svija:Smoj sovet baraj neso dr a tek a polumatura daj :S ako go nosis sea ova so ke prais za matura velovi:S obleci suknice maice i top:) kaj nas site bveme takvi i najubavi bevme:)

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
e вака тесни сакам да бидат

Kajgana Shop

На врв Bottom