Матурска облека, шминка и фризура

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053

Gea

месечинка
Член од
11 октомври 2011
Мислења
217
Поени од реакции
720
^Е со вакви фустани Sherri Hill коа ќе видам,...грмотевици пред очи! Просто ми иде да фатам да и го соблечам на дотичната мала слатка принцезичка натегната у него, и да го исечкам на делчиња со голем кујнски нож, а неа да ја лупам со високите потпетици по глаа, за да излезе, нАли, од prom night princess, амерички срање филмчиња. Јест да, за вкус не се дискутира, но, ама, МООООЛАМ?! Све о свему, мене ми се одвратни, грди, глупи, светкави со шљољкици, оросписки(?) и така натаму. Никогаш не би носела таков модел, никаде, а камо ли на матура.
Јас би нешто classy, со убав, убав впечатлив накит. И штикли без платформа, хе!

2

~2A

Гостин
Ај некој предлог/совет било што за матурска. :icon_lol:
Знам малце е рано,но да си испланирам :).
Сакам да бидам облечен во плави пантолони/фармерки, со плави патичина и каква кошула да носам? Дали плава,бела каква? Може и слики да споделите,уште подобро или некој друг предлог (само да е поспортски).

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Сакам да бидам облечен во плави пантолони/фармерки, со плави патичина и каква кошула да носам? Дали плава,бела каква? Може и слики да споделите,уште подобро или некој друг предлог (само да е поспортски).
Друже имам една таква тема отворено јас, специјално за машки. Побарај ја мене ме мрзи :D

Има добри комбинации таму.

Член од
3 октомври 2011
Мислења
167
Поени од реакции
78
Плава никако. Можеш бела или уште подобро некоја nude боја, со сако во потемна боја и патики во боја како кошулата или сакото. Пример.
Озбилно, ама ич не сакам цела комбинација кога е во иста боја, грдо делува.

2

~2A

Гостин
Плава никако. Можеш бела или уште подобро некоја nude боја, со сако во потемна боја и патики во боја како кошулата или сакото. Пример.
Озбилно, ама ич не сакам цела комбинација кога е во иста боја, грдо делува.
Дали би било добро вака?

Црни патики високи,плави пантолони и бело со сиво кошула?
П.с. не сакам сако ...

Член од
3 октомври 2011
Мислења
167
Поени од реакции
78
Зошто високи патики? Сепак матура е нели.. според мене де :D Јас би сиви патики, ниски.
Ај некогаш кога ќе имам време ќе прикачам некоја сликичка.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
Што предлагате ... црвена кошула со бело сако / црвена кошула со крем сако или тегет кошула со крем сако ? :)
--- надополнето: 31 јануари 2013 во 17:34 ---
Што предлагате ... црвена кошула со бело сако / црвена кошула со крем сако или тегет кошула со крем сако ? :)

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Свеченост, несвеченост јас ќе си носам старки на матура.
Е сега, проблем ми е горниот дел.Не сакам да носам кошула и сако.Идеја за нешто поинакво од нормалната матурска облека?

Член од
1 октомври 2012
Мислења
401
Поени од реакции
307

Боите може и нема да се тие но сепак овака нешто планирам (и да не знае некој кај има ваква машна? (ascot tie се вика, не е како обична кравата малку подебела е)

Член од
16 февруари 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Јас бев матурантка и си купив многу убав фустан Од СКОПЈЕ(македонија) --Во продавница Glory (трговски центар):D | кој сака може слободно да си купи и има многу убави дизајни за сите ваши вкусови...Се надевам ќе ви се допадне ... позз
--- надополнето: 16 февруари 2013 во 22:57 ---
Јас бев матурантка и си купив многу убав фустан Од СКОПЈЕ(македонија) --Во продавница Glory (трговски центар):D | кој сака може слободно да си купи и има многу убави дизајни за сите ваши вкусови...Се надевам ќе ви се допадне ... позз

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Дали кога би имале можност за попусти во одредени брендови за облека/обувки, салон за убавина, фризерски и козметички би отишле таму да се спремите за матура?
Евентуално ако има отстапување во поглед на вашата замисла дали сепак би го искористиле попустот баш таму да се купи нешто?

Kajgana Shop

На врв Bottom