Значи според клучот што го гледам, во право сум била, така е точно.За петтата вежба проверено и со професори мислам дека вака беше најлогично:
A B C B D B D B A D или поточно одговорите
as, killer, experts, themselves, enabled, behaviour, avoiding, reproductive, risk, against.
Третата гледам повеќемина исто ја напишале и нас вака ни испадна:
B D C A E
WowНа сител кажаа 6 посто од матурантите имаат 5ка македонски
Оваа година изгледа и текна да ги направат потешки тестовите. Ајде наредната година помалку.На сител кажаа 6 посто од матурантите имаат 5ка македонски
Тоа е тоа пријателе.Значи овогодинешната матура според мене, па и според целокупните резултати е утка, ја незнам која и каква врска има реформата на владата за запишување на факултет, кога многу поени учениците губат со овие двосмислени и тросмислени матурски задачи.
Јас би бил повеќе за некој приемен испит, барем да го полагаме предметот што стварно сакаме да го полагаме, како што интерниве предмети и двете ги поминав со максимум поени.
Значи со ова не губиме само ние учениците туку и нацијата, па ја незнам која гордост (понижување) би било со овие одговорите, па на крај само 6% од учениците да поминале со 5ка, значи за 5% помалку од лани каде што исто така според мене и според многу е катастрофа, бидејќи лани беше 11% 5ката.
Јас од ова матура мислам дека по екстерните предмети ќе имам по Македонски или јака 4 или слаба 5, али слободно можам да кажам дека многу сум разочаран од министерството за образование и од комисијата за матура, пошто ова изгледаше многу повеќе одколку матурски тест.
Едноставно само можам да кажам ,,нека им е со среќа,, на следниве генерации пошто им се предвидуваат 4 екстерни предмети.
Да не мислиш случајно да не ја положиш оваа сега ?А на кој датум е полагањето на матура во август?
Па да ти кажам право, ништо чудно математика да нурнам. Ни математика ни македонски не памтам се како имам одговорено ама од то шо знам негде 60:40 ми е точно. Македонски се на се 2 вежби да имам грешни, ќе положам ама математика е ризичното.Да не мислиш случајно да не ја положиш оваа сега ?
Онтопик: Врска си немам.
Демек се плаќа 1000ка ако полагаш август?. Нервирајсе не нервирај се тоа е тоа . Ќе имаме време и за поправен кој ќе чине 1000-ка .
Ајде ајде пријателче без гајле, ќе биде. Нема паѓање.Па да ти кажам право, ништо чудно математика да нурнам. Ни математика ни македонски не памтам се како имам одговорено ама од то шо знам негде 60:40 ми е точно. Македонски се на се 2 вежби да имам грешни, ќе положам ама математика е ризичното.
Како и да е, ќе видиме за некој ден .
Демек се плаќа 1000ка ако полагаш август?