Матура

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Па пријателе и мене ми се влеа некоја надеж кога прочитав дека оценките не отстапувале од тие што им ги дале професорите на учениците на крајот од учебната година.

Јас имав 4 - рка Македонски на крајот така да дај боже !
Јас петка имав, ама сигурен сум дека на матурата не сум ја извадил истата оцена. :D :D

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
прочитав дека оценките не отстапувале од тие што им ги дале професорите на учениците на крајот од учебната година.
Eпа супер значи според ова имам 5-ка макеоднски и 5-ка математика :ROFLMAO: (најдоа да си играат со нас ) :D
Mногу се напнавте стварно .Дај уживајте малце опуштетесе ќе дојдат кај и да е резултатите па ќе видете што имате направено . И доволно беше со тој клучот преку таквиот ми дојде баталетего ;) . Јас незнам и што го гледате .

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Јас петка имав, ама сигурен сум дека на матурата не сум ја извадил истата оцена. :D :D
Eпа супер значи според ова имам 5-ка макеоднски и 5-ка математика :ROFLMAO: (најдоа да си играат со нас ) :D
Mногу се напнавте стварно .Дај уживајте малце опуштетесе ќе дојдат кај и да е резултатите па ќе видете што имате направено . И доволно беше со тој клучот преку таквиот ми дојде баталетего ;) . Јас незнам и што го гледате .
Никогаш не вели никогаш ! :cool:

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.126
Поени од реакции
8.073

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
море машко ако не се плајча жалба ( шо ти овозможува наново да ти се прегледа тесто и мислам ти да си го видиш) тогаш во цела држава сите че поднесуваја жалби и хаос че настанеше..
Ај прочитај неколку поста над мојот кај шо пишав за плаќањето па пак размисли шо имаш напишано.

Член од
10 јуни 2012
Мислења
82
Поени од реакции
57
Догодина, влада на Република Македонија со нова реформа:
- Екстерни да бидат сите 4 предмети (2 интерни да бидат заменети во екстерни)
- Екстерните да бидат по Македонски и по останатите предмети со 4 можни одговори (да бидат тромислени)
- И да стават тапа луѓе во комисијата на матурата (никакви прашања да поставуваат и уште поникакви одговори да има)

* Со овие вакви реформи ја мислам дека ние како нација, мислам не баш сите (туку владата), би поминале одлично, со мое едноставно мислење како никогаш претходно.

* Заклучок од сето ова е воа тоа што секој матурант кој што полагал државна матура би платил уште 1000 денари за повторно да му го прегледаат тестот (барем 70%), поради факт што не ми се верува дека ќе бидат баш задоволни , и со тоа државата значително би профитирала од страна на учениците.

Знам дека сето ова е патетичен начин на перење на пари, али едноставно како што тргна работата така и ќе стигне.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.126
Поени од реакции
8.073
Според извори од државниот испитен центар, резултатите се полоши, но матурата е поквалитетна и пообјективна. Учениците добиле речиси исти оценки како оние со кои наставниците ги оцениле на крајот од годината.
Ако минатата година 11 проценти од матурантите по македонски јазик добиле петки, сега процентот е значително опаднат и изнесува 6.
Лани 20 одсто од учениците кои го решаваат тестот по албански јазик беа одлично оценети, сега процентт изнесува едвај 2.
Објективноста и квалитетот на спроведената државна матура од државниот испитен центар ја гледаат и во тоа што за прв пат годинава тестовите беа дистрибурани само неколку часа пред полагањето, и беше исклучена секаква можност за пробивање на тестот.
Денеска и утре резултатите од државната матура ќе се дитрибуираат до сите средни училишта во земјава.
Каква оценка добиле учениците на тестот од државната матура, ќе знаат в четврток кога ќе бидат објавени прелиминарните резултати на огласните табли во училиштата. Доколку не бидат задоволни, матурантите имаат и можност за приговор кој ќе ги чини 1000 денари.
оваа матура ако беше квалитетна и објективна јас супермен сум.. -.-

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Ај ако сака некој нека стави овде линк од клучот англиски, не можам да се снајдам јас.

Член од
24 март 2012
Мислења
137
Поени од реакции
119
Дали некој има информација какви биле тестовите/матурите по англиски јазик??????
Јас мислам дека македонски ќе ми биди 4
Англиски 5
:mad: Онакакога кажаа на сител за процентиве и откако го кладоа на стрната за матура кллучот... ЈАС НЕ СУМ СИГУРНА ВО НИШТО.

Г

Грејвдигер

Гостин
Уживајте бе деца, ама паника кренавте. :)
Требало на време да мислите, сега е касно веќе. Кој положи - положи, кој не - со повеќе среќа и учење во Август.

Ајде малку позитива... :D

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Не се издржува повеќе, напнатоста расте, мислам дека ќе полудам.
:cautious:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
На матура.гов.мк кај резултати сега може и град и училиште да се става, ама сѐ уште не дава резултати. :/

Член од
30 јули 2010
Мислења
157
Поени од реакции
40
Денеска треба да излезат резултатите?

Kajgana Shop

На врв Bottom