Мандиќ:Подобро нова Југославија отколку кираџии во ЕУ

Дали сте за повторно создавање на Југославија на некој друг начин?

  • Да

    Гласови: 59 57,8%
  • Не

    Гласови: 43 42,2%

  • Вкупно гласачи
    102

Беркут

Мрчатор
Член од
12 април 2010
Мислења
9.708
Поени од реакции
14.659
многу нострадамуси на темава....
распад на Македонија, жими ашимов
***
Македонија со реферндумот во '91-ва одговори на прашањето:
Дали сте за самостојна Македонија со право да стапи во иден сојуз на суверени држави на Југославија?
така да сеедно е НЈ или ЕУ
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Да, пет години живеев во Русија, 2006-2011. Верувај, не е тој СССР што го памтиш. Имаат доста навики што треба да ги искоренат (и сите постсоцијалистички земји ги имаат), ама со брза стапка ги достигнуваат западноевропските земји. Има и доста криминал, има многу новопечени милионери, а колку што знам тоа не се одлики на стариот СССР.
Jaс напишав погоре - нашминкан.
А во стариот СССР немаше една врхушка, коja аплаудираше, зборуваше на лугето, а изведнаж се окажаха со милиони и милиарди во банките? Не премахнуваха сите пред патот си се со различни методи? Ана Политковскаja днес? Опозициja...ja во затвор, ja тепани. Права- какво е това животно?!
Да, лугето не чекат на консервите от 16-тата република, а са отворили пазарот си и не дават нафта и гас за 1 купеjка, а го продават за 100$ за барел - по това се разликуват, а парите одат пак во олигархиjaта. Е да националниот спорт - водка си остана и вчера и днес и утре. Не гледам големата разлика просто се е нашминкано.
 

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Никоj не кажа какво направи КГБ тамо, зашто? Никоj не кажа на лугето коj управува со РПЦ.РПЦ никога не отвори картите на масата да се извини на лугето. РПЦ не е одвоена от федерациjaта и служи тесно на олигархиjaта, за коja е добро да се држат масите мирно и тивко посредством религиjaта,коjaто религиja им ja беха отзели истите тези,кои днес ги гледаш во храмот "Христос Спасител" среде Москва.
Ти продолжуваш да ми зборуваш за САД и ЕУ. Прво САД е многу далеку па да ja гледам и не ja мешам, а ЕУ не е држава. Ти сакаш да ги наметнеш во разговора, не jaс.
Запамти, сека држава треба сама да обстоува(ако не може-нека загине. Нема ништо лошо и во това.) и сама да развива своjaта култура. Помошт-може, но не и това што ти ми зборуваш.
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 15:05 ---

Не ми е потребно да сум живjaл тамо, заштото сум живjaл во 16-тата република на СССР и се уште памтам, се уште гледам, се уште чувам. Дали ти си живjaл некога во тврдото jaдро на източниот блок, коjто создаде СССР?
fmi ти ми идеализираш и сакаш Русија да ми ја споредуваш со некоја идеална држава.
Споредувај ги со некоја земја која е на планетата.
Русија оди во нагорна линија по сите показатели и ги има болестите што ги има секоја држава.

Поентата ми е, дека тој сојуз кој би го направиле словенските земји, немора да биде ниту федерација, ниту конфедерација, туку формирање на простор каде слободно ќе циркулираат идеи, луѓе, стока, каде народот многу подобро ќе се запознае и ќе ги развие заедничките компоненти кои ги красат словенските народи.
Со тоа излегуваме од рацете на западните земји кои се се полакоми во нивните амбиции. Ќе дојде време кога ќе бидеме уценети и сопствената вода да ја купуваме од нив. Тогаш касно ќе биде.
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
fmi ти ми идеализираш и сакаш Русија да ми ја споредуваш со некоја идеална држава.
Споредувај ги со некоја земја која е на планетата.
Русија оди во нагорна линија по сите показатели и ги има болестите што ги има секоја држава.

Поентата ми е, дека тој сојуз кој би го направиле словенските земји, немора да биде ниту федерација, ниту конфедерација, туку формирање на простор каде слободно ќе циркулираат идеи, луѓе, стока, каде народот многу подобро ќе се запознае и ќе ги развие заедничките компоненти кои ги красат словенските народи.
Со тоа излегуваме од рацете на западните земји кои се се полакоми во нивните амбиции. Ќе дојде време кога ќе бидеме уценети и сопствената вода да ја купуваме од нив. Тогаш касно ќе биде.
Кое идеализирам? Сакаш да немам очекуваниja за една држава, коja ми ja фалиш?
Со коja држава сакаш да ja споредувам?
Jaс не сум рекол,дека Русиja не оди по нагорна линиja. Jас велам,дека Русиja не може да биде обединувашт фактор во словенските држави.
Еве имаме заедница на независните држави каде Русиja е основен фактор. Што се слочува тамо?
Кога словенските држави се продават сами себе, никоj не им е виновен. Не си мисли,дека Русиja не сака да купува и експлоатира и да прави други зависни -примери колкото сакаш.
 

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Кое идеализирам? Сакаш да немам очекуваниja за една држава, коja ми ja фалиш?
Со коja држава сакаш да ja споредувам?
Jaс не сум рекол,дека Русиja не оди по нагорна линиja. Jас велам,дека Русиja не може да биде обединувашт фактор во словенските држави.
Еве имаме заедница на независните држави каде Русиja е основен фактор. Што се слочува тамо?
Кога словенските држави се продават сами себе, никоj не им е виновен. Не си мисли,дека Русиja не сака да купува и експлоатира и да прави други зависни -примери колкото сакаш.
Кое идеализирам? Сакаш да немам очекуваниja за една држава, коja ми ja фалиш?
Со коja држава сакаш да ja споредувам?
Jaс не сум рекол,дека Русиja не оди по нагорна линиja. Jас велам,дека Русиja не може да биде обединувашт фактор во словенските држави.
Еве имаме заедница на независните држави каде Русиja е основен фактор. Што се слочува тамо?
Кога словенските држави се продават сами себе, никоj не им е виновен. Не си мисли,дека Русиja не сака да купува и експлоатира и да прави други зависни -примери колкото сакаш.
ОК е бе фми, помочај им се на Русите кои ви ја дадоа државата на тацна, 13 војни имаа со Турците.
Ако ти се поставиш како роб, секој ќе те третира така.
Јас викам тоа што Балканот и го дал на Русија, таа треба да го врати.
Но на кого бе и да го врати, затуцано до затуцано.
Терајте си со западот, топ е се, еве во Србија влегувла на големо Мосанто со пченицата, во Романија веќе се е на хормони од пиле до теле, во Косово имаш радиактивна демократија, во Тракија си ги имаш сојузниците на САД од Сауди Арабија. Прекрасна иднина, едноставно опушти се и уживај во неа.
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
ОК е бе фми, помочај им се на Русите кои ви ја дадоа државата на тацна, 13 војни имаа со Турците.
Ако ти се поставиш како роб, секој ќе те третира така.
Јас викам тоа што Балканот и го дал на Русија, таа треба да го врати.
Но на кого бе и да го врати, затуцано до затуцано.
Терајте си со западот, топ е се, еве во Србија влегувла на големо Мосанто со пченицата, во Романија веќе се е на хормони од пиле до теле, во Косово имаш радиактивна демократија, во Тракија си ги имаш сојузниците на САД од Сауди Арабија. Прекрасна иднина, едноставно опушти се и уживај во неа.
Рускиот народ е едно, руската олигархиja на чело на државата им е друга работа.Недеj да мешаш работите.Бугарскиот народ винаги е изпитувал симпатии ком рускиот и то се знае.
Ами аjде да го врати, ама не гледам да сака.
Ти дали си на апчинja нешто или каква трева употребуваш?
Jас искрено ти кажувам - Русиja не може да биде обединител на словените - ништо повеке. Таа нема кредибилитетот пред целокупното словенство.
 
Член од
21 ноември 2011
Мислења
884
Поени од реакции
410
Рускиот народ е едно, руската олигархиja на чело на државата им е друга работа.Недеj да мешаш работите.Бугарскиот народ винаги е изпитувал симпатии ком рускиот и то се знае.
Ами аjде да го врати, ама не гледам да сака.
Ти дали си на апчинja нешто или каква трева употребуваш?
Jас искрено ти кажувам - Русиja не може да биде обединител на словените - ништо повеке. Таа нема кредибилитетот пред целокупното словенство.
---- najtragicno nesto vo nasata zaednicka ( slovenska) istorija , e sto slovenite se sila ama poradi razedinetost sme izgubile mozebi polovina od teritorijata i naselenieto, sto znam , mozebi hitler e vo pravo sto vo negovata ,,majn kamf,, veli deka sme niza rasa
 

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
---- najtragicno nesto vo nasata zaednicka ( slovenska) istorija , e sto slovenite se sila ama poradi razedinetost sme izgubile mozebi polovina od teritorijata i naselenieto, sto znam , mozebi hitler e vo pravo sto vo negovata ,,majn kamf,, veli deka sme niza rasa
А потоа 45та што вика? ;)
 
Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Разбираемо че е хрватите не са ентусиазирани от влезот в ЕУ. 20 години след като излезоха от един сојуз с воина, сега требва да влизат в нов с не јасно б'деште.
Но призив'т на генерал Готовина к'м народа за влез в ЕУ изигра својата ролја.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom