Мамин син

Член од
4 септември 2014
Мислења
13
Поени од реакции
7
Газди ви се и што сакаат ќе прават затоа што луѓето се себични и љубоморни.
Ако не сте способни да бидете свои газдаи со свој имот не влегувајте во брак или во спротивно трпете срања и не цвичите.
Толку е едноставно.

Кој на кого е газда дај те молам објасни и никој не е должен да трпи

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
По тоа што го напиша до сега колку што е свекрва ти кабает, мажот ти е повеќе.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.863
Поени од реакции
12.370
Па на туѓ имот се најдувате, свекрвата ви е газда на двајцата.
Ако свесно си се залетала во ситуација да бидеш под „туѓ“ покрив тогаш ќе си трпиш.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не сакам да се мешам во туѓи проблеми, но ќе одгворам. Тоа погоре напишаното се однесуваше на некои мислења погоре кои од мајките направија демони.
Што се однесува до слушањето разговори, ако мене ми се случеше ама ич немаше да се замарам и онака нема што да се слушне. Мисли си дека ваквиве работи со муабет се средуваат. Мајка како мајка, радознала, сака да знае, ја интересира, сепак и е син, се грижи. Лошо не му мисли сигурно.
Да не му мисли лошо нема да си го пика носот кај што не треба, не е философија. Или се препозна ти погоре во коментариве?

Член од
23 март 2014
Мислења
1.471
Поени од реакции
1.242
Штом живеете заедно тогаш сте се заебале у старт. Нема помош, само бегајте на друго место.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Големо чудо што живеете во заедница.
Сопругот твој треба да има свое јас и јасно и гласно на неговите родители да каже дека више не е дете дека е возрасен и способен сам да одлучува за себе и семејството.

Член од
4 септември 2014
Мислења
142
Поени од реакции
129
Да не му мисли лошо нема да си го пика носот кај што не треба, не е философија. Или се препозна ти погоре во коментариве?
Ќе имаш и ти син, ќерка што и да е. Нема да ти е сеедно за нив, нема да ти е сеедно со кого е. Старите имаат искуство, виделе се и сешто во животот, вардат, знаат да намирисаат проблеми или спонзоруши недај боже.
Всушност за снаава ние не знаеме ништо, не знаеме каква е, знаеме само дека и смета свекрвата. А тоа е субјективно мислење.
Треба да ја слушнеме и другата страна, да си кажи свекрвата што мисли.

Мамин син detected. :icon_lol:
Mногу си паметна. Од памет да не куртулиш.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ќе имаш и ти син, ќерка што и да е. Нема да ти е сеедно за нив, нема да ти е сеедно со кого е. Старите имаат искуство, виделе се и сешто во животот, вардат, знаат да намирисаат проблеми или спонзоруши недај боже.
Всушност за снаава ние не знаеме ништо, не знаеме каква е, знаеме само дека и смета свекрвата. А тоа е субјективно мислење.

Ти случајно да не си свекривата

Член од
4 септември 2014
Мислења
13
Поени од реакции
7

Многу нормално дека ми смета некој да ме прислушува кога правам муабет, што мора да знае она се, јас ко што знам со неа не сум венчана, ама изгледа сум грешка. А на свекрвата и смета и другата снаа за постариот син, така да изгледа дека во неа ќе да е проблемот не може се другите да не и чинат, а она добрата да биде, а и културно би било да ме праша ако нешто ја интересира а не да ми виси на врата по цел ден и да збори после по село, ама тоа ти е некултура

А

Атомската мравка

Гостин
Многу нормално дека ми смета некој да ме прислушува кога правам муабет, што мора да знае она се, јас ко што знам со неа не сум венчана, ама изгледа сум грешка. А на свекрвата и смета и другата снаа за постариот син, така да изгледа дека во неа ќе да е проблемот не може се другите да не и чинат, а она добрата да биде
На ист спрат живеете ? Ако да тогаш си направила грешка во старт. Решение да одите да живеете некаде под кирија / или пак да живеете кај твоите, ако не сака тогаш оди си ти - друго решение нема. После месец дена или ќе ти се јави да живеете заедно сами или ќе се разведете, трето нема..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

Види, моите мене во животот никогаш не ми се мешале, без разлика какви животни одлуки сум направила а во животов направив и добри и лоши но не е важно, знаеле да прокоментираат но битно секогаш ме поддржувале и не ми се мешале. Исто така и јас ќе се однесувам со моето дете. Можам само да му прокоментирам, да му дадам совет но не можам да му се мешам во животниот избор затоа што да бидеме реални, покасно или порано ако зацртал/а нешто, ќе го оствари. И со ништо не ме убедува мене оваа старава дека се секира за синот со тоа што ја прислушкува членкава и ја оговара по село, тоа не е грижење, тоа е малограѓанштија во раскош, па ако сака и нека е најголема спонзоруша не е тоа нејзина работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom