Енвер Хоџа беше едино против религијата , но не и против етничките малцинства , прочитај за малцинските зони во времето на Хоџа.
Тоа што не му успеа на Хоџа , му успее на демократијата , грците од 60.000 останаа само 25.000 , за 20 години се иселија 35.000 грци.
Од тие 25.000 грци , најголем дел се старци кои живеат од грчки пензии во Албанија.
Ромите се во далеку подобра положба во Албанија него во Македонија , Енвер Хоџа во 1975 изградил во Тирана населба со згради наменети за ромите.
А не како во Македонија што се прави во 2012-та , се градат згради и им се доделуваат на македонци како социјалци , а знаеме дека ромите се најсиромашна заедница , 100% од становите треба нив да им се доделат.
Да факт е , факт е дека 20.000 албанци потпишаа петиција во подршка на предлогот на Црвено црната Алијанса , чие барање беше да не се одговори на етничките и верски прашања.
Факт е дека само 15.000 православци не одговориле за етничките прашања.
Не сме овде на Стормфронт форум , уживај си таму со вакви глупости од споредби.
Што ги имаш заокружено играчите ? Роми се нели ? Не ти се доволно бели
Најди други слики поединечно , и спореди ги со своите. Да не почнам и јас да лепам слики тука.
Не мора да споредам со слики , јас одам во Турција и ги гледам разликите од турчин и од албанец протеран од Македонија во Турција.
Има ли , кога последен пат си бил во Албанија и кои се тие населби. (не дека ги нема)
Јас прославував на две места , сите тие околу меа ми беа познати луѓе , ниеден косовар не видов.
Не сум знаел дека има 10.000 косовари студенти во Тетово.
Речиси во секое село имаше прослави , и тоа во исти денови.
Опасни овие албанизирани роми , за прв пат они го изведоа телепортирањето , поинаку не може да се објасни присутството на ист ден во 50 прослави.
.
Не еден куп , туку пола нели ?
Не јас не видов , ти си бил во подрум , а јас бев на прослава.
90% од тие во Скопје што славеа беа скопјани , останатите беа од други градови.
Најди ми слика за тоа како илјадници ученици македонци го изведуваат Маршот на Сонцето на Вергина во Албанија.
Не е точно дека сите излегле на прослава , за жал салата беше премала , луѓето се враќаа дома од неможност за влегување.
Е СЕГА: Да речеме дека пола од тие што славеле биле од Косово.
Може ли македонците да се соберат во Албанија на пола колку што се собраа албанците во Скопје ?
Може ли Македонците да наполнат стадион како што се полни во Тетово ? (12.000-15.000 лица)
Како што се полни во Дебар , Гостивар , Струга , Чаир , Куманово.
Можат ли ?
Ако можат , зошто не го прават тоа , ако не можат , зошто да не можат ?
Тоа што не се осмели @
~ADVISOR~ , да го рече , ете го рече ти : Во Албанија нема албанци.
Има 1,4 милиони останати заедници , но албанци нема.
1,4 милиони вкупно население на Албанија
(А на избори има 1,5 милиони гласови , 600.000 ученици)
Ако Албанија има 1.4 милиони жители , македонија има 800.000.
Од 100.000 , само 2500 гласови.
Објасни ми ти мене , зошто 10.000 роми во Македонија се принудени да учат на македонски јазик , истото важи и за србите , власите , бугарите , бошњаците и еден дел на турците. ? Во Албанија стотина македонски ученици можат да учат на мајчин јазик , а во Македонија илјадници од тие што ги спомнав не можат да учат на мајчин јазик. Охохохо
--- надополнето: 22 декември 2012 во 18:03 ---
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=0FF3F09E6441A045BF629880BDD88568
Која добра вољја од албанска страна , им дозволуваат да имаат средно училиште со 90 ученици (23 ученици по клас).
Замисли , во Арачиново каде може да има 1000 средношколци , нема средно училиште.
Во Студеничани каде може да има 1600 ученици , нема средно.
А во Пустец со 90 ученици имаат средно школо.
Албанија ги дискриминира македонците ? Ха ха ха работата
Едмонд Темелко сe втемели во Ресен, го запусти Пустец
Темелко е единствениот градоначалник кој живее во едно населено место, а е градоначалник на друго и тоа во друга држава. Повеќе години живее во Ресен, но е градоначалник во Пустец, велат жители од Преспа
Големо незадоволство изнесуваат сожителите на Едмонд Темелко, градоначалник со втор мандат во преспанската општина Пустец, во Албанија, но и претставници на Владата во Скопје. Тие велат дека во Македонија се зборува само за убавата страна од делото на Темелко, но оти до сега никој не кажал ниту зборче за владеењето што го наметнал градоначалникот на Пустец и лидер на Македонската алијанса за европска интеграција. А дека работите во Преспа не одат добро, најдобро покажува и тоа што речиси сите села што гравитираат кон Пустец се празнат во потрага по работа во Македонија или во Грција, велат тие.
http://dnevnik.com.mk/?ItemID=5C456A5345A29C40869AAF99B5AEFEE8&utm_source=daily.mk