Македонци насекаде од светот јавете се овде

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.711
Поени од реакции
1.151
Поздрави на сите македонци во целиот свет от Пиринска Македониjа ! Да знаете,че никогаш не ке се предадеме и да станеме б'лгари ! Кр'вта ни е македонска, с'рцето плаче, заштото сме разделени повече от сто и кусур години. Но както е рек'л поет'т Вапцаров : “ Ние сме македонци“!
Тази мис'л ни д'ржи будни, заштото е “бронирана здраво в с'рцата ни“ !
Тја е родовата ни памет, завештана от дедите ни. Тја ни пази в беди и лоши времена. Нима може нјакој дори да си помисли, че можем да оскверним паметта на стотиците македонски герои, дали живота си за свободата на Македонија ? И как, ако сторим това сатанинско нешто, ште можем да гледаме децата си в очите ?
Родината е свјато нешто.А нашата родина е Македонија ! Независимо дали в сегашнија момент сме под б'лгарска јурисдикција. Да живее обединена Македонија !
Vo koe mesto si?
 

ruller

Expert
Член од
5 септември 2011
Мислења
316
Поени од реакции
135
Македонци од дијаспора. Пуштете некој денар наваму, умревме од сиромаштија, беда насекаде. Контакт во порака за парите каде
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
6.693
Поени од реакции
11.295
Поздрави на сите македонци во целиот свет от Пиринска Македониjа ! Да знаете,че никогаш не ке се предадеме и да станеме б'лгари ! Кр'вта ни е македонска, с'рцето плаче, заштото сме разделени повече от сто и кусур години. Но както е рек'л поет'т Вапцаров : “ Ние сме македонци“!
Тази мис'л ни д'ржи будни, заштото е “бронирана здраво в с'рцата ни“ !
Тја е родовата ни памет, завештана от дедите ни. Тја ни пази в беди и лоши времена. Нима може нјакој дори да си помисли, че можем да оскверним паметта на стотиците македонски герои, дали живота си за свободата на Македонија ? И как, ако сторим това сатанинско нешто, ште можем да гледаме децата си в очите ?
Родината е свјато нешто.А нашата родина е Македонија ! Независимо дали в сегашнија момент сме под б'лгарска јурисдикција. Да живее обединена Македонија !
НЕМА ПРЕДАВАЊЕ!!!
 
Член од
23 јануари 2014
Мислења
224
Поени од реакции
250
10та страна е. Мора да сумираме сега колку од нас се стварно усвет а колку сакаат да се на местото од кај што праќаат поздрав :D
 

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.422
Луге, мала помош ако може. Ме интересира што од документи можам да искористам за доказ за идентификација во америчка амбасада од луѓето кои ми испраќаат гарантно писмо. Кај нас тоа е пасош или лична карта. Сопругот на жената е пензиониран маринец и има таква military id а она мислам дека има military id dependent(вајда така нешто беше). Дали тоа го признаават во америчката амбасада кај нас?
 

Stoichkov

Царево Село/Делчево
Член од
9 февруари 2010
Мислења
197
Поени од реакции
57
Поздрави на сите македонци во целиот свет от Пиринска Македониjа ! Да знаете,че никогаш не ке се предадеме и да станеме б'лгари !
К'де во Пирин сте ?:icon_lol: Там лугето са 90 % Михајловисти и 10 % Торбеши :icon_lol:[DOUBLEPOST=1516651306][/DOUBLEPOST]
Луге, мала помош ако може. Ме интересира што од документи можам да искористам за доказ за идентификација во америчка амбасада од луѓето кои ми испраќаат гарантно писмо. Кај нас тоа е пасош или лична карта. Сопругот на жената е пензиониран маринец и има таква military id а она мислам дека има military id dependent(вајда така нешто беше). Дали тоа го признаават во америчката амбасада кај нас?
http://macedonian.org/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=113&Itemid=93
http://macedonian.org/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=55
 

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.861
Поени од реакции
2.422
Член од
11 октомври 2010
Мислења
3.978
Поени од реакции
8.967
Ме интересира како македонската дијаспора коментира вакви работи https://www.youtube.com/watch?v=zo_omj3xt58&list=PLyvB-Mt0Q1nH0mvuZjVG1i4b55ooh8Tml&index=11&t=64s
Добар ден GenZ,

Ние македонците во Малта вечерва ќе излеземе со официјален став во врска со ова прашање.

Благодариме на разбирањето,
Со Почит.
 
Член од
18 јануари 2015
Мислења
3
Поени од реакции
0
Некој во источна Германија, поточно Саксонија едно мало гратче Реихенбах. Поздрав
 

Kajgana Shop

На врв Bottom