Од една страна разбирам зошто нашите не летуваат во Охрид, но од друга страна не можам да разберам зошто летуваат во Грција.Па попрво би ја одбрал Хрватска него ли Грција иако ќе платам поскапо, барем ќе знам дека нема некој додека ми го служи пијалокот да ме гледа попреку и да ми ја колне секоја голтка што ќе ја пијам од пијалокот.
и ова беше поставено како непроверена компарација
прво за да разбереме 90% од Македонцитекој летуваат во Егејско се семјства,
1.
Хрватска не можеш да си ја дозволиш, и затоа изборот не би бил дали би платил повеке туку дали ти и твоите деца ке одите воопшто на одмор! хрватска не вреди за парите, има прекрасно копно но срање плажи претаерано многу пат.
2. Црна гора, далеку е, патот е лош , скапа е, на исто ниво со Грција, а услугата и погледите тука ке бидат најпопреку,
3.Бугарија, кој сака мочуриште со ефтино пиво и 15 часа автобус..бујрум
4.Турција, Тунис, Сицилија, Шпанија, овие дестинации чинат двапати повеке од Грција но се сто пати подобри, кој може да си дозволи, летува тука
5.таа што ја викате Грција, грците ја викаат МАКЕДОНИЈА, првенствено збориме за егејскиот дел на Македонија кој е резревиран за Македонците Србите и источноевропјаните бидејки е далеку поефтин од островите кој се резервирани за западноевропеците
- никој нема попреку да те гледа, напротив ке наидеш на многу македонци и срби, а и да ти погледене или пререче, не си ментален инвалид бре мајку му, тој таму е на твоето не обратно.
- 2-3 саати пат еднаков во времетраење со патот до Охрид
- за недајбоже доколку би патувал со деца, би можел за неколку часови да се вратиш назад, додека патот дотаму децата би го издржале
- и главната причина зошто одиме на море - МОРЕТО, густо топло чисто и бело, неспоредливо со јадранот или црнана бара
Грција на жалост го доби нашето крајбреже со преубаво и топло море погодно за фамилии, од друга старана сите места во грција се селски шупи споредени со остатокот од медитернаот.
МАКЕДОНИЈА била е и ке биде ПРИРОДНА географкса целина која е невозможно да се подели со граница,сакале нејкеле ке се тргува летува и живее во рамките на таа целина.