Македонците во Грција летово потрошија 550 милиони евра

Статус
Затворена за нови мислења.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Ја потрошив 5000 евра во Грчка за 7 дена, за другите не знам.
Се има бе, се троши, не за џабе членуем у партија. ;)

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Секогаш велам дека го обожавам :) Поубав град на планетава нема.
Али редовно си наддавате нешто, ве разбирам сите да не напаѓаат и нас исто би реагирале :)
p.s. кај е ова Ставрос?
На 2 километри од Неаврасна:)

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
Ја бев у Грција, на Лефкада и потрошив нешто над 320,330 евра за 9 дена. Комплет све. Сосе рентакар. Можда ќе ме наречете овца, предавник или како и да е ама јас ги наполнив батериите. Во Охрид ќе ги допразнев. Чисто информативно, на Порто Кацики Хајнекен кошташе 2 евра. Лидл си е ко Кам Маркет, да не речам Стокомак, така да без многу збеснување, терате солиден одмор за 300 и нешто евра. Не идам у Охрид бе, пукнете. Можда сум патриот ама не сум со пречки во развој.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Те украле на европски или на фон ондак..250 евра аранжман на олимпик бич:pos:уште 5 евра пиво лол.Уште вон сезона.Добро бе имате памет вие..
Те боли кур тебе богат си и да те крадат ќе даеш пак за семинарче:icon_lol:Ај не замарај по темава више..ја ти кажав ние што не плаќаме на европски или на фон колку трошиме(99% од тие што идат во грција)..кај и да сум идел пиво било 3 евра,коктел до 5..на закинтос дур и 2 за 5:)

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Сум летувал во сите земји во соседството освен Бугарија и никогаш не сум налетал на луѓе кои ми терале политика.
Па многу налетале мада и за тебе не е касно, додека си седиш на плажа пиеш узо и кркаш гиро некој да ти крши фарови или со спреј да ти ја шкрта колата зошто на многу Македонци што биле во Грција им се случило тоа , баш сум лубопитен тебе да ти ја искршат колата и да ти офарбаат односно шкртаат колата со спреј дали би имал такви убави космополитски погледи и дали ќе тролаш дека за твој пари кај сакаш ќе идеш:pipi:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Па многу налетале мада и за тебе не е касно, додека си седиш на плажа пиеш узо и кркаш гиро некој да ти крши фарови или со спреј да ти ја шкрта колата зошто на многу Македонци што биле во Грција им се случило тоа , баш сум лубопитен тебе да ти ја искршат колата и да ти офарбаат односно шкртаат колата со спреј дали би имал такви убави космополитски погледи и дали ќе тролаш дека за твој пари кај сакаш ќе идеш:pipi:
Узо на плажа не се пие јако е сонцето, ќе те удри после во глава и ќе помислиш дека некој ти ги крши фаровите.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Ај важи кога ќе ми ја искршат колата ќе ти кажам како ми е тогаш.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Узо на плажа не се пие јако е сонцето, ќе те удри после во глава и ќе помислиш дека некој ти ги крши фаровите.
Да бе во право си не ми текна:D Тие што плачеја пред телевизија што биле во грција што им ги искршиле и ишкртале колите изгледа узо пиеле, марсовци го направиле тоа. Патем и така гледам не ти убаво тука во македонија што не се преселиш и вработиш кај Грците како нивен адвокат може и ќе се договориш да ти дадат гратис одмор во Грција.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
Зарем треба да ги постирам цените на влезниците од дискотеките? Најскапата карта беше околу 12-13 евра Ван Бурен, Аца Лукас, Здравко Чолич и сл., а во грција обичен влез во дискотека е 10 евра. Во Охрид влезот за пена парти е 100че или 150че... не сум најдобро информиран за точната цена на влезниците, зш сум од Охрид море, и не им плаќам:D Башка и ко ќе идете Охрид побарајте некој од охриѓаниве, може ќе ве обезбедат со гратиси па ќе го заштедите влезот.
За превозот барај ја рекламата на Галеб што гласи- за инает од другите.... Градиште 30 денари, лагадин 20 денари (така нешто беше):icon_lol:
Смештај имаше и по 250/300 денари од човек на ден. А комплетно луксузно наместен апартман имаше и за 20 евра од вечер, без разлика колку луѓе ќе бидат.
Абе нема потреба да се зборува, едноставно кога одиш во Грција тргнуваш со 500 евра, а во Охрид со 200 евра. Каде сакаш да истераш поквалитетен одмор. Ам дојди и во Охрид за 7 дена со 500 евра, и ѓупци ќе најмиш секој ден до на плажа вака да те носат.
И уште нешто во гејлада носиш толку пари демек за секој случај, во друга држава одам.
А ние македонците парите што ги носиме за секој случај, ги трошиме во секој случај.
Наравоучение: колку пари, толку музика.
Друже цените може и не се којзнае колку разлика,но понудата е .
Не зборам за Грција не сум бил од мал ,но општо споредено со другиве туристички центри Бугарија,Хрватска итн.
Да не се лажеме сега според мене Охрид има огромен потенцијал ама треба многу да се изгради и многу работи да се сменат пред да дојде на ниво со останатите.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Ја разлистав темава од чиста досада онака, дел од тие кои веќе пишувале во неа ми се како фразава : Летнало пилето надвор од гнездото и рекло, леле во кое срање јас сум престојувало............ Крај краева барем не треба да се плука толку по Охрид бидејќи тој е наш, е сега добро е да им се даде на Охриѓани на ум дека мораат да ,,омекнат" и да се подобрат ако сакаат подобар туризам во иднина.
Грција е Грција, но јас искрено никогаш не би заминал таму на одмор,(како мал сум бил неколку пати, но не по своја волја) ете имам огромна антисимпатија кон државата, кон народот, има други места со плажи и мориња кои се блиски за сите нас. Мене друштвото ми е најбитно, дали плажата имала ваква песок, таква, дали водата имала солца и ако го оптегниш дупот нагоре самата ќе те носи без душек, не се замарам.
Ова со париве е невозможно, се има некоја глупа задна намера, како и секогаш некој раздор да се предизвика без потреба.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Да бе во право си не ми текна:D Тие што плачеја пред телевизија што биле во грција што им ги искршиле и ишкртале колите изгледа узо пиеле, марсовци го направиле тоа. Патем и така гледам не ти убаво тука во македонија што не се преселиш и вработиш кај Грците како нивен адвокат може и ќе се договориш да ти дадат гратис одмор во Грција.
После ќе нема кој да ви ги брише розевите наочила, нема да ви е интересно така без мене :icon_mrgr:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Уште вчера на протест знаев дека денес ќе искочи некоја ваква сензационална и шокантна вест, каде македонче глупо ќе го покаже патриотизмот на дело со тоа шо ќе му испцуе све до седмо колено на својот сограѓанин пошо потрошил пари у Грција и ќе се препуцава како не треба да идете кај нашиот јужен сосед пошо таму не мрзат и колат. Ќе му понудат некоја ваква нарачана анкета која нигде не можеш да ја најдеш и он ќе го лапне со се јајца, ќе се напали до толку шо уопште не се замара дали му е покачен бензин, струја, ќе плаќа непостоечко парно, воздух...али они се патриоти пошо не идат у Грчка. Оу јеа.
Изволте форум патриоти тема за дискусија овде илиовде. Зависи која ви буди поише патриотски чувства.
Оваа оди под клуч.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom