Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.026
Епа и ти овие што ги наборја се минато ете ја Беласица си дреме у трета лига Ѓорче кој знае дали ќе влезат во прва и годинава тоа е може ние да си посакуваме кој да игра ама нас никој не не прашува
абе другар јас само си кажав како е идеално, не знам што ти толку се навреди, да бидеме реални, не може бе брат од Тетово 3 прволигаши, мислам сега во случајов може ама мене ми друг муабетот, како би требало да биде за да имаме публика и поквалитетна лига, јас МКД ЃП не ја форсирам дека нешто посебно ја сакам, јас не сум ниту од Скопје, јас само објективно гледам на состојбава, и не тврдам МКД ЃП дека ке донесе 10000 луге ама за разлика од овие куртониве Работнички и Металург сигурно повеке ке донесе, ако не друго барем 500 малски луге ке има, овие предходно наброениве цела сезона не носат 500. Е сега Беласица, навистина си дреме во 3 лига ама јас само спомнав дека во идеално сценарио има потенцијал, или во првиот случај не ја спомнав Победа, штета и за таа екипа, и тие имаат потенцијал да личи на нешто, ние во моментов имаме повеке посета во втора лига него во прва.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.692
Поени од реакции
6.033
абе другар јас само си кажав како е идеално, не знам што ти толку се навреди, да бидеме реални, не може бе брат од Тетово 3 прволигаши, мислам сега во случајов може ама мене ми друг муабетот, како би требало да биде за да имаме публика и поквалитетна лига, јас МКД ЃП не ја форсирам дека нешто посебно ја сакам, јас не сум ниту од Скопје, јас само објективно гледам на состојбава, и не тврдам МКД ЃП дека ке донесе 10000 луге ама за разлика од овие куртониве Работнички и Металург сигурно повеке ке донесе, ако не друго барем 500 малски луге ке има, овие предходно наброениве цела сезона не носат 500. Е сега Беласица, навистина си дреме во 3 лига ама јас само спомнав дека во идеално сценарио има потенцијал, или во првиот случај не ја спомнав Победа, штета и за таа екипа, и тие имаат потенцијал да личи на нешто, ние во моментов имаме повеке посета во втора лига него во прва.
Не сум се навредил само ти псочив дека во иделано сценарио и Тетекс ќе собере многу луѓе ,не заборавај која екипа е Тетекс имаат долга традиција, а екипи како Беласица ги има многу во нашата држава тоа е што да се прави и јас би сакал да се Победа ,Охрид ,Беласица, Тиквеш, Караорман, Осогово во прва лига место екипи како Металург, Дрита, Турново, Ренова ама нема ќе мора утре да идам место да гледам дерби со Беласица ја да ги гледам Дрита кој влегле во првалига ќе се издуваат ќе наместат утакмици и пак ќе испаднат.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.026
Пунтер, место да го праќаш Тетекс у курац, можеш слободно ти да идеш на тоа место.
ке идам бе нема проблем, проблемот настанува што ке морам и Тетекс да го земам со мене ако ништо не направите за клубот, а како тргнала работава ке го носам со мене.

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.529
Поени од реакции
10.231
Не сум се навредил само ти псочив дека во иделано сценарио и Тетекс ќе собере многу луѓе ,не заборавај која екипа е Тетекс имаат долга традиција, а екипи како Беласица ги има многу во нашата држава тоа е што да се прави и јас би сакал да се Победа ,Охрид ,Беласица, Тиквеш, Караорман, Осогово во прва лига место екипи како Металург, Дрита, Турново, Ренова ама нема ќе мора утре да идам место да гледам дерби со Беласица ја да ги гледам Дрита кој влегле во првалига ќе се издуваат ќе наместат утакмици и пак ќе испаднат.
Па стави го и чаирски Балкан на листата :D Па и со Слога би добиле градски ривали :) Кожув, Балкан, Љуботен најстарите тимови во Македонија :)

Член од
14 април 2010
Мислења
4.692
Поени од реакции
6.033
Па стави го и чаирски Балкан на листата :D Па и со Слога би добиле градски ривали :) Кожув, Балкан, Љуботен најстарите тимови во Македонија :)
Па добро сеа сум изсотавиол некој а и мора некој да игра втоера лига не бива сите прва лига :pos:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.026
ех, Охрид - Караорман какво езерско дерби беше на времето, 5000 гледачи на натпревар, мислиш Бундес лига е, ебати фудбалот кај ојде, Дрита - Турново главно дерби.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.932
Поени од реакции
14.953
ај и ја да си пишам една лига по мој мерак:
Вардар, Слога, Куманово, Борец, Брегалница, Беласица, Кожув, Победа, Пелистер, Караорман, Охрид, Шкендија, Тетекс, Силекс.
Е сеа 2 од овие би играле втора лига ама јебига. Тие се тимовите :)

Член од
14 април 2010
Мислења
4.692
Поени од реакции
6.033
Вардар, Слога, Куманово, Борец, Брегалница, Беласица, Кожув, Победа, Пелистер, Караорман, Охрид, Шкендија, Тетекс, Силекс.
Па може да се прошири лигата бе нее проблем :D

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.529
Поени од реакции
10.231
И сега кога ќе видиш само три тима заслужуваат прва лига :pos: Ја некои би ги ставил и во трета :icon_mrgr: Дрита ни во општинска :D

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Малку оф топик, други исто меѓу првите формирани:
- Преспа Ресен (1919)
- Малеш Берово (1919)
- Охрид (1921)
- Брегалница Штип (1921)
- Беласица (1922)
- Караорман Струга (1923)
- Тиверија Струмица (1923)
- Куманово (1924)
- Брегалница Делчево (1924)
интересно добар број од најстарите екипи се формирани во помали места...

Тиквеш, Македонија ЃП, Осогово ...

... Саса :icon_lol:

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.280
Поени од реакции
3.312
Најдобро би било Работнички и Металург да ги избркаат во втора/трета лига и место нив од Скопје да играат Македонија ГП и Слога, после наместо Турново некој добар спонзор да влезе во Беласица, од Тетово Тетекс и Ренова двата у курац во 2 лига, и една екипа од Велес да има во 1 лига, исто Куманово како град има потенцијал за екипа во прва лига,вака ем ке заличи лигата со повеке публика а и втора лига ке биде квалитетна, не ми е јасно кој курац тој газдата на Металург инвестира во клуб кој нема подршка, па влези бе говедо едно во МКД ГП или некој сличен клуб кој има потенцијал да донесе публика, а не вака да ти е срам да гледаш, барем 500 луге да имат, ке им дадеш преодна оценка а не тие немаат ни 50.
Punter ti kaza mnogu uboo Mr.X za situacijata so Teteks i ne lupaj gluposti molimte ! Citam glupo ti bilo 3 prvoligasi od Tetovo imalo ... Pa od kaj sakas da ima od Radovish ebate ? Tetovo mal grad e ?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.026
Punter ti kaza mnogu uboo Mr.X za situacijata so Teteks i ne lupaj gluposti molimte ! Citam glupo ti bilo 3 prvoligasi od Tetovo imalo ... Pa od kaj sakas da ima od Radovish ebate ? Tetovo mal grad e ?
па добро еве пошто гледам голема реакција од навивачите на Тетекс, вас ке ве поштедиме, како што гледам нема кој да се буни за другиве куртонски екипи, нив ке ги исфрлиме и ке ставиме други екипи, не мора да биде од Радовиш, ама ете нека бидат од Прилеп, Куманово, Велес, Кавадарци,Струмица ...

П.С. еве нема да исфрлиме од прва лига ама дај таму нешто преземете да се среди ситуацијата со клубот, вака дали јас ке ве исфрлам или не не ни важно, тие барабите што се во клубот ке го пропаднат

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
па добро еве пошто гледам голема реакција од навивачите на Тетекс, вас ке ве поштедиме, како што гледам нема кој да се буни за другиве куртонски екипи, нив ке ги исфрлиме и ке ставиме други екипи, не мора да биде од Радовиш, ама ете нека бидат од Прилеп, Куманово, Велес, Кавадарци,Струмица ...

П.С. еве нема да исфрлиме од прва лига ама дај таму нешто преземете да се среди ситуацијата со клубот, вака дали јас ке ве исфрлам или не не ни важно, тие барабите што се во клубот ке го пропаднат
Гледам си спомнал Работнички незаслужувал да игра прва лига. Па знаеш ли ти каква традиција има Работнички бе или од вчера гледаш фудбал.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom