Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Па во овој случај не знам како може да се застане во одбрана на Јорде, без разлика дали си фан на Тетекс или пак не. На навивачите тоа е да провоцираат, секаде е тоа така, а тој ако е глуп нека потпаѓа под провокации, па еве си изеде црвен картон, не дека за него е битно тоа..
Не знам колку долго следиш Мак. првенство ама Јорде одувек бил шарлатан. Да ја насочеше енергијата на вистинско место, може и ќе беше голман од него.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.913
Поени од реакции
16.175
Не знам колку долго следиш Мак. првенство ама Јорде одувек бил шарлатан. Да ја насочеше енергијата на вистинско место, може и ќе беше голман од него.
Го знам бе.. само сеа ми прекисна и мене, па пишав.:D

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Kakov klub stana tetex ednostavno i prosto moze samo po jorde da se zakluci : Nike -zelen Dres so broj 10 (site drugi adidas),i vo selska liga go nema toa.....igra kurtosak a nikoj niso ne mu moze(uprava)...

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Изјава на Јорде:
Ovie od ALSAT ke gi razberam sto ne go pokazuvaat toa koga bev gagjan na gol so kamenja,limenka pivo,plasticno sise i preku 50 kamenja.......no nemozam da gi razberam sto del od nasive vesnici go potenciraat samo toa sto jas sum pokazuval "sreden prst".Normalno stana kaj nas vo drzavava da se stiti samo edna strana,a da ne se obelodeni sve sto se slucuvalo.....

Ја не го оправдуем Јорде. Ама зошто Ставрев не ја прекинал утакмицата, а делегатот не ги опоменал навивачите дека во случај да се продолжи со канонадата врз Јорде, утакмицата ќе биде прекината?
Не го читајте само тоа што ви одговара, туку гледајте реално. Реков, не го оправдуем ни Јорде, ама па и цело полувреме некој да те гаѓа со камења и шишиња, па да те пцуе и останато а никој да не реагира на тоа...јебига и чуекот си е малку забеган, па го напраел тоа што го напраел.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.330
Изјава на Јорде:
Ovie od ALSAT ke gi razberam sto ne go pokazuvaat toa koga bev gagjan na gol so kamenja,limenka pivo,plasticno sise i preku 50 kamenja.......no nemozam da gi razberam sto del od nasive vesnici go potenciraat samo toa sto jas sum pokazuval "sreden prst".Normalno stana kaj nas vo drzavava da se stiti samo edna strana,a da ne se obelodeni sve sto se slucuvalo.....

Ја не го оправдуем Јорде. Ама зошто Ставрев не ја прекинал утакмицата, а делегатот не ги опоменал навивачите дека во случај да се продолжи со канонадата врз Јорде, утакмицата ќе биде прекината?
Не го читајте само тоа што ви одговара, туку гледајте реално. Реков, не го оправдуем ни Јорде, ама па и цело полувреме некој да те гаѓа со камења и шишиња, па да те пцуе и останато а никој да не реагира на тоа...јебига и чуекот си е малку забеган, па го напраел тоа што го напраел.
На Шкендија-Вардар 0-1 влегоа во терен да го тепаат па судијата не ја прекина, на Шкендија-Работнички реванш од куп при слободен за Шкендија му фрлаа петарди и димни по што падна гол кој судијата не го поништи, а ти бараш за 50-тина камчиња да прекине утакмица? :P

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Изјава на Јорде:

Isklucen bese vo 70 minuta,znaci II-poluvreme a pozadi gol imase samo policajci..da ne go gadjale tie so kamenja!!!

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
^ Ни прв пут, ни последен им е. Лани на Тетекс-Шкендија му ја дупнаа главата на помошникот, и ништо не бидна. Па после се чуда зошто људиве викаа дека треба да им дада забрана за натпреварување у било кој ранг...

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
На Шкендија-Вардар 0-1 влегоа во терен да го тепаат па судијата не ја прекина, на Шкендија-Работнички реванш од куп при слободен за Шкендија му фрлаа петарди и димни по што падна гол кој судијата не го поништи, а ти бараш за 50-тина камчиња да прекине утакмица? :P
Ova ti e laga od prva ruka...
zatoa skendija bese kazneta(i toa 3 Utakmici) ednas pri palenje na Solzavec od strana na vojvodite....Apsurd......ama jbg toa nikade ne se spomnuva...

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Isklucen bese vo 70 minuta,znaci II-poluvreme a pozadi gol imase samo policajci..da ne go gadjale tie so kamenja!!!
Прочитај уште еднаш. Значи имам пишано “цело полувреме“, ако незнаеш да читаш тоа е твој проблем.
Прво полувреме сте го гаѓале, второ полувреме добро се гледа на клипот погоре дека го вреѓате...да не требаше случајно да ви се поклони?
Па уште после утакмица пишуете овде “пројде се во најдобар ред, без проблеми“.
Сакам да прашам нешто, што подразбирате вие под “инцидент“? Зошто колку што гледам за вас гаѓањето со камења, лименки, шишиња не е инцидент, па чисто ме интересира што подразбирате вие под “инцидент“?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.330
Ova ti e laga od prva ruka...
zatoa skendija bese kazneta(i toa 3 Utakmici) ednas pri palenje na Solzavec od strana na vojvodite....Apsurd......ama jbg toa nikade ne se spomnuva...
Тоа што ти гледаш фудбал од лани докторе, е сосема друга работа ;)
Веројатно немаш ни појма за која утакмица ти зборам. Игравме второ коло кај вас, ни ја пуштивте, Савиќ ви даде гол за победа ;)

Домаќините тешко се помирија со поразот, а еден гледач влета во теренот за да се пресмета со голманот Јорде Георгиевски. Реагираше полицијата, па инцидентот беше избегнат. Од Вардар велат дека, освен тој момент, се' било на највисоко ниво, а во соопштение им се заблагодарија на домаќините за гостопримството.
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=364C3C872CAFCF4AAD01644E8ED3BA32

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Прочитај уште еднаш. Значи имам пишано “цело полувреме“, ако незнаеш да читаш тоа е твој проблем.
Прво полувреме сте го гаѓале, второ полувреме добро се гледа на клипот погоре дека го вреѓате...да не требаше случајно да ви се поклони?
Па уште после утакмица пишуете овде “пројде се во најдобар ред, без проблеми“.
Сакам да прашам нешто, што подразбирате вие под “инцидент“? Зошто колку што гледам за вас гаѓањето со камења, лименки, шишиња не е инцидент, па чисто ме интересира што подразбирате вие под “инцидент“?
Ti procitaj dobro: rekov koga e isklucen i za koja pricina(sreden prst) ...sekoj moze da te vrega ,da te omalovazuva....ne e nisto novo ni posledno....toa go ima vo cela evropa,mnogu utakmici,mnogu primeri : Stojkovic(partizan vs Zvezda),Figo(real vs Barca),Ibra(milan vs inter) ...koga mozea ovie mirni da sedat pred 50-60 iljadi Jorde ke pokazal sreden prst a potoa ka Pi*** da izbega niz tunelot so policiska pratnja...
--- надополнето: 25 септември 2012 во 23:47 ---
Тоа што ти гледаш фудбал од лани докторе, е сосема друга работа ;)
Веројатно немаш ни појма за која утакмица ти зборам. Игравме второ коло кај вас, ни ја пуштивте, Савиќ ви даде гол за победа ;)

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=364C3C872CAFCF4AAD01644E8ED3BA32
od koga FCU i Sasa bea megu prvoligasite i Balkan stokokomerc-sloga bese derbi na cair jas sledam MFL...a lani so vardar(izgubena prva posle 56 utakmici doma) nemase nikakov problem...apsolutno

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.330
od koga FCU i Sasa bea megu prvoligasite i Balkan stokokomerc-sloga bese derbi na cair jas sledam MFL...a lani so vardar(izgubena prva posle 56 utakmici doma) nemase nikakov problem...apsolutno
А кој збори за ланската утакмица? :)

Ајде вади се сега, како прво како може да збориме за ланската утакмица кога правиме муабет за Јорде, кој не брани во Вардар веќе 4-5 години? :rolleyes:

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Изјава на Јорде:

Не беше гаѓан цело полувреме. Прво нормално скандиравме "Јорде педер", по што тој го покажуваше средниот прст, судијата се прави ќорав, играта си продолжи. Потоа летна мали камчиња, по што Јорде зеде еден од тие камчиња и го фрли во трибината. Тоа доведе до тоа да се фрлат повеќе камења кон него.

Во второто полувреме како што кажаа погоре само полицајците можеби го гаѓале...ама што не кажува наркоманот дека кога го исклучи судијата тој фрли со пластично шише по судијата!!
--- надополнето: 25 септември 2012 во 23:52 ---

Ајде вади се сега, како прво како може да збориме за ланската утакмица кога правиме муабет за Јорде, кој не брани во Вардар веќе 4-5 години? :rolleyes:
Јасно ми е за која утакмица збориш, тогаш Шкендија го имаше за спонзор Самет Расими, сегашниот сопственик на Руфеја. Навивачот што влета на терен не успеа да го стигне Јорде и немаше потреба да се прекине мечот пошто многупати досега имаме видено низ Европа да влезат луѓе на терен, па не ги прекинале мечевите!

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100

ti za 2005-06 godina zboris...vardar se borse so mak.Gj.P za vtoroto mesto...dobro se sekavam...ama nikoj ne sleze dole od publika da se presmeta so igraci,toa odgovorno ti tvrdam..mozebi od redarite so zeleno vnatre so bea na tunelot,ama publika ne

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom