Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
F

FARANG

Гостин
Ti gnevot kon Shkendija moze da go pokazuvas negde drugo ne ovde,,,,Samo da provociras si .Gledam deka imas kompleks od Shkendija .
Сваќам дека вистината боли ама тоа е. Не се секирај кад тад од племенска заедница и вие ќе мора да еволвирате во модерни луѓе, јас само посакувам тоа да биде побрзо па и ти да го доживееш. Со казни како што напишав МВР ќе помогне ;)

Член од
22 мај 2011
Мислења
255
Поени од реакции
93
Сваќам дека вистината боли ама тоа е. Не се секирај кад тад од племенска заедница и вие ќе мора да еволвирате во модерни луѓе, јас само посакувам тоа да биде побрзо па и ти да го доживееш. Со казни како што напишав МВР ќе помогне ;)
Za koja vistina zboris ziti sve??Gledam deka imas mnogu kompleks od albancite neznam sigurno imas nesto(ti se slucil nesto strasno) ..I gledam seuste te maci toa .Haha nemoj ziti sve MBP za sto ke pomogne MBR .Bidi pojasen

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Може за оваа не, ама секогаш кога некој ќе побара гостување, вашите се размислуваат па испраќаат соопштенија по клубовите дека не се во можност да го обезбедат мечот.
Колку што знам од пред некоја година, МВР не е должна да ги обезбедува мечевите (т.е. своеволно да праќа луѓе), туку самите клубови треба да си обезбедат лица без раазлика дали ќе платат за полиција, специјалци или пак некоја агенција за обезбедување. Исклучок се прави ако се оцени дека мечот е од висок ризик. А во Македонијава скоро секој дуел меѓу Македонска и етничка Албанска екипа, екипи кои имаат навивачи, се смета за меч од висок ризик.
За вакви мечеви МВР може и самата да забрани гостинска публика, па дури и да менува термини за мечот (пример лани ние со вас игравме во 13 часот во сабота што за скоро 50% граѓани е работно време).
Ставови мож да сменат ако управите на двата клуба дојдат до некој договор и да одговараат за своите фанови во случај на провокации и инциденти. Вашите знаат дека нема како да ве спречат кога сакате да излезете од стасдион и да дојдете од другата страна, така да нема што да гарантираат ;)

Проблемот кај вас е што полицијата ве остава да правите што сакате.
Обична полиција еднаш не кренала пендрак на вас така?
Пошто културата на обичната публика ви е рамна на културата на праисториски човек, единствен лек е да ви ги заклучат вратите и да ги вадат гостинските гледачи порано.
АПСУРДНО Е да се пуштат прво 5000+ домашни гледачи а после гостинските навивачи.
Особено кога се знае дека тие домашни гледачи не се со намера да си одат дома ;)

Памтиш како дојдовте вие во Скопје?
Влеговте второ полувреме, меѓу вас и нас цела војска, седевте 20 минути и ве извадија уште во 75-та минута. Е така се спроведуваат гостински фанови ако сакаат да нема инциденти.
a zasto da krene pendreci koga nikogas nema gostinski navivaci!!!valda treba izmegu sebe da se ispotepame!!!
2 pati so teteks koga bea vojvodi imase bajgi pendreci i kamenja kako i brkanici po cel gra,imas videa ...a SHITEL napravi scenario kako da imalo vojna niz gradot..nestata brzo se zaboravat koga se raboti za tugj grb neli !!??

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.325
a zasto da krene pendreci koga nikogas nema gostinski navivaci!!!valda treba izmegu sebe da se ispotepame!!!
2 pati so teteks koga bea vojvodi imase bajgi pendreci i kamenja kako i brkanici po cel gra,imas videa ...a SHITEL napravi scenario kako da imalo vojna niz gradot..nestata brzo se zaboravat koga se raboti za tugj grb neli !!??
Па кога некој корне врати треба да паднат пендраци. Како бе неможат да ги задржат на трибина не ми е јасно?
Како може кога сака некој да си излегува од побројните фанови на меч од висок ризик?
Никогаш нема да го сватам тоа, дали само во Скопје е така незнам...
Мада во други градови досега не сме дочекале домашните да ги пуштат први, освен во Тетово (со Ренова).

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.026
а бе не знам што се расправате се неандерталци, проблемот е кај другите екипи, тие треба да ги пречекаат на исти начин како што се пречекувани таму па тогаш нека плачат ко ПИЧКИ како лани што против Вардар, тие вака не можат да земат бодови надвор па така со исти дивјачки третман па ич нема да земат.Со диво племе не може поинаку.

Член од
22 мај 2011
Мислења
255
Поени од реакции
93
а бе не знам што се расправате се неандерталци, проблемот е кај другите екипи, тие треба да ги пречекаат на исти начин како што се пречекувани таму па тогаш нека плачат ко ПИЧКИ како лани што против Вардар, тие вака не можат да земат бодови надвор па така со исти дивјачки третман па ич нема да земат.Со диво племе не може поинаку.
Aj kazi mi eden slucaj koga ekipata sto gostuvase vo Tetovo se pozali za los precek???
--- надополнето: 22 септември 2012 во 03:24 ---
Па кога некој корне врати треба да паднат пендраци. Како бе неможат да ги задржат на трибина не ми е јасно?
Како може кога сака некој да си излегува од побројните фанови на меч од висок ризик?
Никогаш нема да го сватам тоа, дали само во Скопје е така незнам...
Мада во други градови досега не сме дочекале домашните да ги пуштат први, освен во Тетово (со Ренова).
A sto pravime so toa sto u Kicevo posle utakmica izleguvata site zadno i domasnite i gostite ????

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.026
Aj kazi mi eden slucaj koga ekipata sto gostuvase vo Tetovo se pozali za los precek???
--- надополнето: Sep 22, 2012 1:24 AM ---

A sto pravime so toa sto u Kicevo posle utakmica izleguvata site zadno i domasnite i gostite ????
јас не знам дали има екипа што може да се пофали за добар пречек, не се секавам на сите ситуации ама еве тоа што ми доага на прв поглед, еве играчи на Охрид беа тепани, исто секавам дека на една утакмица играчи на Пелистер беа тепани, играч на Вардар, мислам еден црнец, беше нокаутиран од заседа воподтрибинскиот простор, колку примери треба да набројувам, и овие пичкиве од ФФМ им даваат некој смешни казни, а бе за толку многу инциденти треба да ве избркаат во Шарпланинска лига да играте.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.325
јас не знам дали има екипа што може да се пофали за добар пречек, не се секавам на сите ситуации ама еве тоа што ми доага на прв поглед, еве играчи на Охрид беа тепани, исто секавам дека на една утакмица играчи на Пелистер беа тепани, играч на Вардар, мислам еден црнец, беше нокаутиран од заседа воподтрибинскиот простор, колку примери треба да набројувам, и овие пичкиве од ФФМ им даваат некој смешни казни, а бе за толку многу инциденти треба да ве избркаат во Шарпланинска лига да играте.
На Ѓорче беше црнецот што го истепаа на Ренова-Ѓорче...
Порано секој втор меч беа тепани играчи во тунелот, сега се оправија колку толку...

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
На Ѓорче беше црнецот што го истепаа на Ренова-Ѓорче...
Порано секој втор меч беа тепани играчи во тунелот, сега се оправија колку толку...
Kazhi mi , argumentiraj posle 2006 vakvi slucuvanja vo Tetovo?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.026
Ne bea TEPANI! Toa go znaat SITE ..

Toa e dosta malku , ako go sporedis so NAPADOT na komitite kon nashata ekipa na mecot Vardar-Shkendija ... Ajdee be... :pos:
bese malku ? sto trebase ? da gi siluvate i ubete ? koj napad na komititite be, koj bese istepan ? ili ve ve faka paranoja za nisto ?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.325
Kazhi mi , argumentiraj posle 2006 vakvi slucuvanja vo Tetovo?
http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=1778&stID=36100&pR=11
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=33C01CF7A33ABE4482395ABBA197DBD7
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=2372ACD4A83D9146932AC8451E708D91

Сликата кај што специјалци со штитови ги кријат играчите на ЃП кога одат кај тунелот истотака е по 2006 ;)

И уште мал милион случки, на пример кога ве тепавме 0-1 пред 4-5 години, од Балисти влегоа да го тепаат Јорде кој ни бранеше во тоа време.
На купот со Работнички пред неколку години, во Тетово дадовте гол благодарение на Балисти кои фрлаа се и сешто по голманот на Работнички при слободниот на Шкндија, а судијата не го поништи голот.

И уште којзнае колку непријавени случаи.

Али како што напишав (а очигледно не разбираш Македонски) во последниве години нема толку вакви настани...

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=1778&stID=36100&pR=11
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=33C01CF7A33ABE4482395ABBA197DBD7
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=2372ACD4A83D9146932AC8451E708D91

Сликата кај што специјалци со штитови ги кријат играчите на ЃП кога одат кај тунелот истотака е по 2006 ;)

И уште мал милион случки, на пример кога ве тепавме 0-1 пред 4-5 години, од Балисти влегоа да го тепаат Јорде кој ни бранеше во тоа време.
На купот со Работнички пред неколку години, во Тетово дадовте гол благодарение на Балисти кои фрлаа се и сешто по голманот на Работнички при слободниот на Шкндија, а судијата не го поништи голот.

И уште којзнае колку непријавени случаи.

Али како што напишав (а очигледно не разбираш Македонски) во последниве години нема толку вакви настани...
Kopaj nazad kopaj :) :) :) ocigledno na nekoji im nabivame komplex poradi posetenosta ...priznale ili ne poslednata dekada neprikosnovani sme vo toj aspekt pa zatoa se bara vlakno vo jajce(poradi ispad vo kicevo se bara da go kaznat klubot vo domasni natprevari :pos:)
P.s ne ja odobruvam odlukata za zabrana na gostinski navivaci..toa ne e vo duhot na sportot i ocigledno politicka odluka..i sepak nikoj ne ti brani da ides kako obicen gledac vo stadion bez rekviziti...na 2 pati toa simpatizerite na skendija go dokaza koga imaa zabran za gostinski navivaci...kako gostin skendija imase 90 % publika povise od teteks kako domakin..sakate argumenti(iako vise pati se staveni materialite)???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom