Македонски филмски критичари/критики

Член од
31 март 2013
Мислења
265
Поени од реакции
158
Ја отворам оваа тема за дискусија за македонските филмски критичари. Колку тие се компетентни, релевантни, професионални а и активни ? Исто така може да се постираат нивни филмски критики.


Иако во ДФРМ има група за критичари од кои дел се членови на ФИПРЕСЦИ. Најпознати актуелни критичари се Благоја Куновски Доре, Гена Теодосиевска, Сунчица Уневска, Игор Анѓелков, Марина Костова... Најактивни се (мислам) Уневска и Игор Анѓелков. Друго прашање е колку има простор и интерес за објавување филмска критика во Северна Македонија. Критиките на Игор и Марина во главно ми се ок. Иако овие 2 се активни. Незнам колку нивната критика е релевантна?
 
На врв Bottom