Македонски филмови

Член од
31 март 2013
Мислења
253
Поени од реакции
142
Самозвани “господа“ @Corvus @Anon @BilboBaggins

Исмевајте се Вие со користењето на зборот материја и правете се паметни. Во прилог јас Ви реплицирам со аргументи, т.е. членови од Законот

Член 14 Авторското право му припаѓа на авторот врз основа на самото создавање на делото, независно дали делото е објавено.

Член 17 Авторот има морално право: - да бара при секое користење на делото да биде наведено неговото име, псевдоним или друга ознака; - на сочувување на целината на делото и да се спротивстави на секакво деформирање, сакатење или менување на неговото дело,

Пред фактите и боговите молчат. Не мора делото да биде формално објавено и Атиџе да изјави дека бара авторски права за да има некој copyrights. Во законот убаво си пишува дека и ремиксите се опфатени со законот. Јасно пишува САКАТЕЊЕ на делото.

Затоа Вие комотно можете :pusigo:
 
Член од
1 март 2010
Мислења
5.612
Поени од реакции
8.781
Самозвани “господа“ @Corvus @Anon @BilboBaggins

Исмевајте се Вие со користењето на зборот материја и правете се паметни. Во прилог јас Ви реплицирам со аргументи, т.е. членови од Законот

Член 14 Авторското право му припаѓа на авторот врз основа на самото создавање на делото, независно дали делото е објавено.

Член 17 Авторот има морално право: - да бара при секое користење на делото да биде наведено неговото име, псевдоним или друга ознака; - на сочувување на целината на делото и да се спротивстави на секакво деформирање, сакатење или менување на неговото дело,

Пред фактите и боговите молчат. Не мора делото да биде формално објавено и Атиџе да изјави дека бара авторски права за да има некој copyrights. Во законот убаво си пишува дека и ремиксите се опфатени со законот. Јасно пишува САКАТЕЊЕ на делото.

Затоа Вие комотно можете :pusigo:
Одлично. Ајде сега законов в рака и трк до Јутјуб да избришат третина од сите видеа што ги држат низ нивните сервери :pos: :pos: :pos:
 

MARCELLO

Модератор
Член од
15 јули 2007
Мислења
10.387
Поени од реакции
4.679
Одлично. Ајде сега законов в рака и трк до Јутјуб да избришат третина од сите видеа што ги држат низ нивните сервери :pos: :pos: :pos:
Ако така е строго Јутјуб ќе треба да е скоро празен :pos:
 
Член од
31 март 2013
Мислења
253
Поени од реакции
142
Ако така е строго Јутјуб ќе треба да е скоро празен :pos:
Како строго? Треба секоја будала на која од дома му рекле дека убаво пее, микса и слично или пак си умислила да ги скрнави музичките вредности ? Концептот на авторските права кој е дел од законот не го измислив јас или Северна Македонија туку е копиран од западните земји во кои се знае редот и правилата.
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
11.606
Поени од реакции
17.559
Ах неписмени ТикТок инфлуенсерски генерации

nz neso so zemjata neso taka bese nz
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
11.606
Поени од реакции
17.559
На врв Bottom