Македонски специјални единици (полициски и воени)

H

^HITMAN^

Гостин

погледни го шлемот... гледеш дека како дигитална е шарата??? не е онаа обична со кружни линии, туку како со коцкички... тоа е тоа,дигиталка...
:pos2:Лелееее дигиталната камуфлажа вришти. Графиката како од Doom III или Wolfenstein првата верзија. :vozbud:Не ќе да е дигитална заради шарата на шлемот, алооооооооооо. Глупости.

С

Спенсер

Гостин
:pos2:Лелееее дигиталната камуфлажа вришти. Графиката како од Doom III или Wolfenstein првата верзија. :vozbud:Не ќе да е дигитална заради шарата на шлемот, алооооооооооо. Глупости.
Целата униформа е таква... како пример го дадов шлемот затоа што е сликано од блиску и убаво се гледа...

Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
Слабо некако темава:smir:
Ај некој ако имет информации(тигар претопставувам:wink:)листа на целокупен арсенал на ПСО и ЕСЗ,секое оружје што го користат за кое имате инфо,да ја размрдаме малце темава...

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Слабо некако темава:smir:
Ај некој ако имет информации(тигар претопставувам:wink:)листа на целокупен арсенал на ПСО и ЕСЗ,секое оружје што го користат за кое имате инфо,да ја размрдаме малце темава...
А тешко некој Тигар да има, па се знае што имаат
Моја претпоставка, имаат најчесто српско оружје и германско

Avtomatska puska М70АБ2
poluavtomatski snajper Zastava M76
pistoli cz 99 i 999,
glok 18(avtomatski)
HK MP 5
Avtomat M92
UMP
BGP 30 frlac na granati
lesni mitralezi od (M84 do M87)
teski mitralezi M02 - kojot
dalekumetna puska M93 Crna strela
i razni bombi i voena tehnika i oprema
итн. има и ново вооружување, тоа треба некој тигар да прашаме.

Сеа незнам дали ја имаат српската пушка м21s, во волците ја има 6 години

Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
А има некој правила во врска со тоа кој што носи,зошто јас како што гледам кој што нашол зел,барем полицијава,сите со различни пиштоли...

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
А има некој правила во врска со тоа кој што носи,зошто јас како што гледам кој што нашол зел,барем полицијава,сите со различни пиштоли...
CZ 99 е усвоен како службен пиштол во Полицијата и сега треба сите да се придржуваа кон тие правила. Само што јас видов кај некои носат глок 19 или 17. Може етапно доаѓа до замена на пиштолот со што CZ 99, му дојде времето да оди во магацините и залихите. Така да ќе ги замени во магацините и познатите Тетки 7,62x25 и другите постари модели кои одамна не се во службена употреба на полицијата.

С

Спенсер

Гостин
А тешко некој Тигар да има, па се знае што имаат
Моја претпоставка, имаат најчесто српско оружје и германско

Avtomatska puska М70АБ2
poluavtomatski snajper Zastava M76
pistoli cz 99 i 999,
glok 18(avtomatski)
HK MP 5
Avtomat M92
UMP
BGP 30 frlac na granati
lesni mitralezi od (M84 do M87)
teski mitralezi M02 - kojot
dalekumetna puska M93 Crna strela
i razni bombi i voena tehnika i oprema
итн. има и ново вооружување, тоа треба некој тигар да прашаме.

Сеа незнам дали ја имаат српската пушка м21s, во волците ја има 6 години
ја сум тигар бе:vozbud:

си заборавил да пишеш

Acuracy international -Lapua Magnum .338 (снајпер)
Arsenal ar (оние кратките калаши,бугарски се)
рускиот СВД-Дргунов (исто снајпер)
украинските АК-74

мислам дека е доволно... овие оружја беа изложени на денот на полицијата:vozbud: можеби имаат и нешто тајно:vozbud:

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
ја сум тигар бе:vozbud:

си заборавил да пишеш

Acuracy international -Lapua Magnum .338 (снајпер)
Arsenal ar (оние кратките калаши,бугарски се)
рускиот СВД-Дргунов (исто снајпер)
украинските АК-74

мислам дека е доволно... овие оружја беа изложени на денот на полицијата:vozbud: можеби имаат и нешто тајно:vozbud:
Добро де отприлика за оружјето ти зборам

Ќе има изложба на оружјето на 9 Мај, ако има кажи каде и во колку саат ќе биде, баш ме интересира, сакам да идам да видам што оружје имаат. дали старовремско или нешто ново?

Пиши ми

С

Спенсер

Гостин
Добро де отприлика за оружјето ти зборам

Ќе има изложба на оружјето на 9 Мај, ако има кажи каде и во колку саат ќе биде, баш ме интересира, сакам да идам да видам што оружје имаат. дали старовремско или нешто ново?

Пиши ми
7ми Мај е ден на Полицијата... си се збунил... ако има нешто,ке ве известам на темава... би требало да има,во касарната во ѓорче...

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
7ми Мај е ден на Полицијата... си се збунил... ако има нешто,ке ве известам на темава... би требало да има,во касарната во ѓорче...
Пардон 7ми Мај, а ќе пуштаат обични посетители во касарна?

С

Спенсер

Гостин
Океј, и да имаат Тигрите своја веб страна, ако имаат прати ми линк
немаат... никоја од единициве немаат... српските ЈСО-Црвени Беретки имаат... :pos2: ама тие веќе не постојат.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
немаат... никоја од единициве немаат... српските ЈСО-Црвени Беретки имаат... :pos2: ама тие веќе не постојат.
Знам за ЈСО дека имаат и многу ми се допаѓа нивната веб страна.

Kajgana Shop

На врв Bottom