Македонска фудбалска репрезентација

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.248
Поени од реакции
3.173
Во бугарскиот устав сите луѓе имаат еднакви права. Секој може да се дефинира како сака на пописот . Оди прашај ги како се дефинираат фудбалерите . И имам добра вест да ви кажам.Има луѓе кои се дефинирале како Татари. Во 2001 година, 1803 луѓе. Повеќето од нив се во Ветово. Еве една статија за нив :
Оди во Ветово да се сликаш со нив и да спиеш мирно. Таму е сиромашна област и туризмот ќе им помогне.
Бугар и Татар се синоними, така што има повеќе од 1803 што се декларираат така.
 
Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.533
Поени од реакции
3.710
Адеми и Ристовски повредени за Македонија, 5 дена подоцна, во стартен состав за Динамо...
Мислам дека и они двајца се на исти ставови како и Пандев во однос на Милевски/ФФМ и само затоа што се сеуште актуелни репрезентативци и го немаат реномето на Пандев сето тоа поинаку го покажуваат. Многу недолични изјави имаа Боби и оној сељакон Дени Масев за Мрме и за тоа што го играше и постигнуваше репрезентацијата тогаш, после се обидуваа да спуштат топка кога обезбедивме бараж и после победата над Италија со сменети изјави каде му се заблагодаруваа и нему (веројатно веќе и биле опоменати од други дека претераа) али работата очигледно веќе беше непоправлива. Веројатно и оној потег на Несторовски кон камерата после постигнатиот гол беше наменет за тоа крило во нашиов фудбал и затоа сега не е повикуван од Милевски, не е само до форма и минутажа. Дури и се поверојатно ми е дека уставри Боби, Масев и кои и други да се во тоа друштво од ФФМ (а очигледно е дека и Сејдини е понаклонет кон нив) всушност стоеа зад оној обид да се избрка Мрме пред ЕП кое самиот си го избори и да се устоличи сер на веќе изборен пласман на првенство.
 
Ф

Флеш

Гостин
Споредба Боби vs Мрме


Боби

Screenshot_2022-10-02-15-42-45-852_com.android.chrome.png


Мрме кој разбирливо има подолга километража од 6 години со репрезентацијата....


Screenshot_2022-10-02-15-44-36-765_com.android.chrome.png


Боби (40%) против Мрме (43%)


Горе-доле исто гомно се и просек ....


Да оставиме Боби да изработи со тимот некое време .... На Боби страната се помладите или помлада школа како Барди,Елмас, Велковски, Бабунски браќата итн . против старата школа како Мрме ....

Постирав факти од резултатите... Бројките кажуваат дека се исти просек само разлика е временски период на водење и натпревари....
 

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.703
Поени од реакции
5.332
Ѓоко Хаџиевски да го вратиме !!

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
 
Член од
17 август 2014
Мислења
3.578
Поени од реакции
5.480
Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.141
Поени од реакции
5.492
kaj stefan ristovski nema nisto sporno. on pred da i otkaze na reprezentacijata propusti i dva natprevari za dinamo, navistina bese povreden.

arijan ademi e druga prikazna, on nikogas nemase ogromna motivacija da igra za makedonija, ne izbra deka hrvatite ne go fermaa mnogu, a prethodno na nas so godini ni udirase korpi. nasata javnost malku se izlazi so nekolkute dobri natprevari, koj i gi imase, no tie koi dobro gi pratat nasite utakmici znaat deka i prethodno cesto imase neozbilen odnos kon reprezentacijata. na nego motivacija mu bea klucnite natprevari i tie protiv dobri protivnici i sekako EP. na tie natprevari davase 100% deka uzivase vo niv. von toa spored mene ne mu se igra. mislam deka ne se otkaza za da soberi uste nekoj interesen natprevar (koj moze da go ima vo kvalifikaciite koi sledat) i eventualno za dve godini da zaigra uste ednas na EP.

za celata rabota okolu FFM imam mislenje deka za zal nema dobra opozicija, site sakaat na stolceto samo zaradi licen interes. goran pandev kolku i da bese dobar fudbaler, kako funkcioner prasanje kolku bi bil dobar. se gleda kolku slabo se vodi akademija pandev. ne deka on direktno rakovodi, no so FFM ne bi rakovodel direktno nego ke stavi negovi puleni. kolku ozbilno raboti pokraj (ne)uspehot so akademija pandev se gleda i vo toa sto on go postavi deni masev vo FFM, a toj mu svrti grb. a ako ne se lazam ne samo sto bea drugari nego i kumovi. vrti suci nemame kapacitet, koj i da e na vrv kaj FFM nema da ima kvalitetno rabotenje, site se so problematicni karakteri i nepotizam kaj site igra golema uloga. 95% od ljugeto koi bile ili se del od FFM se tamu od nefudbalski pricini, taka i ke ostane i vo bliska idnina bez vrska koj bi prezemal. takov ni e fudbalskiot svet. ustvari ogledalo na makedonskiot narod odnosno ljugeto koi vladeat vo site segmenti od drzavata.
 
Последно уредено:
Член од
16 мај 2010
Мислења
6.135
Поени од реакции
5.240
Мама миа ждребов, со Италија Англија и Украина. Колективна распаљотка
 
Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.480
Поени од реакции
2.342
Секогаш ни одело и со Италија и со Англија така што не е толку лошо. :D
 

Kajgana Shop

На врв Bottom