Македонска фудбалска репрезентација

Член од
4 октомври 2010
Мислења
7.763
Поени од реакции
13.410
Каков плоштад бе, какви глупости, кога уште ништо не е направено?!

Место да се спремаат за Португалија, ќе слават сега?
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.291
Поени од реакции
45.801
Каков плоштад бе, какви глупости, кога уште ништо не е направено?!

Место да се спремаат за Португалија, ќе слават сега?
Да си се исфураме сега додека е јакото, па ако не бидне ништо со Португалија голем кур
 

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
8.842
Поени од реакции
24.275
Добро зашто ова го прави ФФМ човече, нормални ли се?

Што точно ќе славиме не ми е јасно?

Абе 4 дена карантин сега треба и само тренинг, масажи, анализи и психичка спрема пред Португалија.

Ова со пречеков и славењево денеска кажува само дека се задоволни со досега постигнатото и дека ни сами не веруваат дека можат да ја победат Португалија.
 

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
720
Поени од реакции
1.536
Portugalija e mnogu polesen protivnik od Italija. Na Portugalcive krilnite napagacki pozicii im se strasni, sredniot red so Fernandes i Silva odlicen. Nivnata slabost e vo napagackiot fudbal bez silna odbrana. Ne e cudno sto Srbite so cvrsta defanziva i polukontri gi zdrvija maski. Oni igraat doma, sto e golema prednost ama i slabost. Pri cvrsta igra, solidni kontri i nereseno barem na poluvreme, mislam deka psiholoski ke gi dotolci i ke gresat mnogu. So ovie samo cvrsta odbrana I cekaj psiholoski da puknat, prostor za razlika od mecot so Italija ke otvora mnogu poveke ama ne smeat da se zaletaat.
 
Член од
30 септември 2011
Мислења
2.713
Поени од реакции
2.599
наместо да се одморат добро вечерва, и утре пак нормално да си тренираат, организираат пречек, не ми е јасно...разбирам, да се победи Италија, не е мала работа, ама уште не е завршена работата. Да победиме и против Португалија, е после организирајте колку сакате...ова им е најголем меч во кариерите...
 
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.730
Поени од реакции
9.770
Наместо да анализираат утакмици, тактики, да одмараат, да тренираат, да се спремаат психолошки...на 3 дена до финале они пречеци ќе прават o_O Стварно нема никој во ФФМ или репрезентација да се запраша што кур им е? Ќе ве пречека народот и да изгубите од Португалија, аман...не мора на 3 дена пред утакмица да е.
 

Џонтра Волта

Qué miras, bobo?
Член од
20 јули 2020
Мислења
9.004
Поени од реакции
55.236
@NomoregameS како бурињата баба? :D
Ги секна ли или што би рекле некои просечни сељаци - ги смкна ли? hhhhh

Повраќаше ли односно дали раѓаше? Извади ли од себе стари остатоци од блам и свежо дно? Се молеше ли на Господ да прекине да ти се врти темницата и дека нема веќе да пиеш? Сањаше ли извори, реки и езера? Пиеше ли од светата чешмовача денес? Изми ли заби и дали го отстрани зелениот здив што ждири од тебе со вкус на комиње, тага, еуфорија, качак, солзи, шлајм, пилешки крилца и стари рани?

Добар ли си?
 
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.144
Поени од реакции
35.162
Место да ги однесат уште денес у Порто да седат таму неколку дена да се спремаат и да одмараат, тие ги влечат по авиони натаму наваму. Денес се вратиле у Скопје, па у недела ќе идат за Португалија, џабе само тепаат километри и се уморуваат играчите. Прослава ќе правеле на плоштад. :facepalm:

Еден здрав нема у таа федерацијата.
 

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.550
Поени од реакции
9.110
Не знам зошто некои се незадоволни од играта, јас ваква цврста Македонија немав гледано многу одамна. Па не ме заебавајте, против ебени Автстрија и Украина на европско изгледавме 100 пати помлитаво, губевме дуели, ни ствараа шанси како ненормални, а ова сношти не им дадовме да мрднат на италјаните.

Алиоски :cuc: блокот што го направи на Берарди беше рамно на гол, всушност исто како гол, бидејќи ако примавме тогаш, немаше назад.

Трајковски за мене отсекогаш бил играчиште во репрезентацијата, многу подобар и многу покорисен од Несторовски што се форсираше, а кој никогаш во животот не би дал ваков гол. Онака, апсолутно никогаш.

Боби Милевски има наклон до земја за водењето на момците, едноставно си гази човекот :cuc:.

Факт е дека против Португалија ќе биде потешко, искрено они се барем 5 пати полош мечап за Македонија во споредба со Италија. Мене не ме плашат ниту Феликс, ниту Бруно Фернандеш или не ти знам таму кој, туку најмногу ме плаши она кучето Роналдо и неговата болна желба да игра и да победува. Малку простор да му дадат ќе ни збрца некој ненормален гол или ќе скокне со главата 10 метри и ќе ја закова или не дај боже некој несакајќи пенал ќе направиме, па ќе го гледам таму како скока после дадениот гол со онаа селската прослава.

Нејсе, на крајот од денот најважното е тоа што испишавме историја. Им нанесовме прв пораз у историја на домашен терен, ги попаривме онака јако, ги здрвивме комплетно на оние кои после освоеното првенство играат како да не постои ништо друго на светот. А најјако чувство е тоа што беше 100% заслужено.

Па, ако сношти ни помогна Господ согласно кажаното од Бранко, да се понадеваме дека и во вторник истото ќе ни се случи, па во рок од 2 години да ја смениме фудбалската историја на оваа и онака напатена држава.
Тоа синоќа беше чиста среќа за нас. Ако гледаме реално на синоќешниот натпревар Италијанците играа "Викторија" пред наш гол. Многу ама многу голема среќа беше синоќа што не примивме гол. Значи рака на срце нашите се трудеа но играта против Италија не беше еднаква. Реалноста е дека една класа се подобри од нас. И Милевски го знае тоа. Ако не гледаме навивачки а гледаме реално ако вака играат нашите против Португалија тогаш португалците ќе не наполнат.
Имаме искуство и волја за игра само ни фали средина и напад за да бидеме комплетни а не топки на среќа.

П.С
Вредноста на Португалската репрезентација
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom