Македонска фудбалска репрезентација

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.749
Поени од реакции
8.829
Штета што Елмас кога излезе сам од ќошот наместо да ја сврти тој шутираше директно во Облак..таму требаше да се матираат Словенците ..мора подобро да се користат шансите..се гледа дека имаат организација и идеја во нападите само што кога ќе стигнат да шуткаат делуваат панично[DOUBLEPOST=1553464268][/DOUBLEPOST]
Tribijanka pa sto sakas da napravi sam vo napad protiv 8 igraci I toa site pozicionirani?
Да ја подај,да се ослободи побрзо од топката наместо да се обидува 5 души да дрибла..Елмас го запримети како елегантно се ослободуваше од топката и лесно ги исфрлаше чуварите?..Трајковски сите топки успеа да ги згреши..ај што и не е вешт премногу со топка па и уште не подаваше..не знам што се замислува дечкото
 
Ф

Флеш

Гостин

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.193
Поени од реакции
937
Добар резултат... Но можевме и да си победиме. Мислам дека не се толку слаби Словенија како што се прикажува тука. Дечките си зедоа бод од Израел каде Австрија беше раштимана денес. Нашите одиграа со срце. Димитриевски си беше одличен според мене. Си фати топка еден на еден, неколку добри истрчувања, си затвори агол при излегувањето при акцијата кога Бејтулаи спаси чист гол.. Се на се беше добар. Бејтулаи беше виновен т.е. лошо позициониран но се извади во второ... Спаси гол покроваше добро беше ок. Велковски направи неколку грешки. Мислам дека денес ни беше најслаб дефанзивец. Муслиу беше стабилен можам да кажам дека дечкото ке биде носител на одбраната во иднина и очекувам уште летоска да замине во некој европски клуб. Страничните бекови. Мислам дека ни се најдобри од кога постоиме. Џани претрча и јас незнам колку. Покриваше асистираше убедливо најдобар на теренот денес. Ристовски мислам дека не ни загуби дуел денес.
Средниот ред одличен. Николов повеке играше во одбрана Барди одигра одлично, а за Елмас не се потребни зборови. Детето има 19 години а си поигруваше со Словенците како со мали деца. Ме потсеќа многу во играта на Иниеста. Пандев се виде во двата натпревари колку е битен. И со една нога е класа над сите. Требаше мрме да го игра 90 мин и да го пушти Трајковски место Несторовски.. Денес и некни со Летонија беше убедливо најслаб играч кај нас. Буквално бевме без играч на теренор. Тотално ми делува вон форма. Тоа е што е. Одлично отварање на квалификациите без пораз со 4 бода. Клучен за нашите шанси ке ни биде дуелот со Австрија ако таму победиме можеме и од тука да сњ избориме за едно од првите две места што според играта не е оптимистички туку реално, нормално со малку среќа..
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.215
Поени од реакции
41.312
zadovolen sum od bodot, so ogled na toa kakov natprevar bese, i imavme negativa i promasen zicer na kraj od prvo, realno zasluzen bod i za dvete ekipi, slovenija imaa 2 identicni sansi za gol so glava, od edna dadoa gol od druga ispija banana, nie isto, eden promasen zicer i gol, gore dole toa bese sve u ovoj natprevar od serioznite priliki za gol.
Ni falese onoj finalen pas vo vtoro ali sto e tuka e, ne sum zadovolen od edna stvar, sto slavime osvoen bod, eve gledam i u soblekuvalna slavele.
Treba da se promeni ova, ne gleam pricina da se slavi sea bod, vtoro kolo e, i ko sto rekov i pred nekolku dena, slovenija ne se nesto mnogu pojaki od nas i na hartija, samo 2-3 igraci ima sto vredat, a i oni ne se istaknuvaat mnogu so svojot kvalitet i napravenoto u nivnite karieri, na pandev site voda moze da mu nosat vo toj pogled.
Polska i avstrija sledni doma, (pre) zadovolen bi bil so 4 osvoeni poeni i seriozno da pocne da se razmislue na atak na vtoro mesto ( prvo mislam deka ide kaj poljacive ), neka se zdravi samo do togas fudbalerite, so nadez deka kaj drugive pola ke ispocrkaat, pocnuajki od onoj so romboidnata faca od milan sve da mu ebam.
 

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.053
Поени од реакции
17.737
Групата ни е слаба, но треба да имаме во предвид дека и ние сме дел од истата. Полска објективно не е ништо особено, но е убедливо најквалитетна репрезентација во групата која што ако не на друг начин, тогаш индивидуално ќе ги решава мечевите.

Е сега проблемот на нас ни е тоа што мора работите да ги гледаме од двете страни. Колку што од една страна нерешено против Словенија може да ни се чини одличен резултат, толку од друга страна треба да знаеме дека во ваква израмнета група тоа не мора да значи ништо. Многу едноставно, крајната табела ќе биде во распон од само неколку бодови помеѓу 2ро и 4то место и затоа секогаш мора да се бара максималниот резултат. А денеска ние не го баравме.

Реално имавме шанси за победа, може да кажам дека бевме и подобар противник. Дефинитивно сме технички поспремни од словенците и мора да сфатиме дека пласман на европско нема никој да ни поклони. Тоа значи дека во ситуација како денешната, мора пристапот да биде кон целосен плен. Моментумот беше на наша страна, а тоа е клучно да се искористи во група од вкупно 10 натпревари.
 

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.959
Поени од реакции
57.695
Една од многуте работи што ми се допаѓа кај моменталнава генерација е тоа што играат бескомпромисно и со муда.

После онаков тепачки почеток од Словенците, играчите од изминативе 10+ години ќе се повлекоа и испичкаа, овие им влегоа гради у гради до сам крај. Особено ми се допадна кога му влегоа Бејтулаи и Ридстовски клизач на Иличич на крај у 90та. Таму и црвен да добиеш не е страшно, во споредба со тоа да го оставиш сам пред голман.

Не знам што ви е со брукастичниве коментари, ваљда не очекувавте директно од репрезентација која завршуваше последна у група и губеше од аматери да се претвориме у репрезентација од прв шешир?

Значително сме напреднати од тоа што бевме минативе десетина години, има уште доста дупки во тимот, но подбрувањето е итекако воочливо.

Да имаме еден квалитетен шпиц (кој никад сме го немале додуша) и резултатски би биле многу подобри.
 

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Мислам дека сте повеќето нереално оптимистични, одличен резултат е со оглед што последните 15-20 минути доста паднавме и едвај сврзувавме два паса пред да се загуби топката но среќа што одбраната изигра одлично. Памтам утакмици каде во такви ситуации кога ќе паднеме последните 20 мин примаме гол и правиме од готово вересија така да за мене е ова чекор напред, се извади сосема заслужено голем бод на гостински терен.
 
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.587
После добрите резултати во последно време и оптимизмот што се врати за репрезентацијата срамота ќе биде ако не се наполни Градски против Полска. Плус 7 јуни гледам е петок, почеток на викенд. Треба да се направи ептен моќна атмосфера.

Премија ќе бидат 4 бода од јунските мечеви. Полска не е велесила ама е најквалитетна во нашата група, па и нерешено ќе биде супер. Со Австрија мора да се оди на победа. Се гледа дека не се ништо посебно. За мене отсекогаш биле преценети. Не може да се смета за дел од елита репрезентација која во последните 20 години има одиграно само едни добри квалификации.
 
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.531
Поени од реакции
21.397
Премија ќе бидат 4 бода од јунските мечеви. Полска не е велесила ама е најквалитетна во нашата група, па и нерешено ќе биде супер. Со Австрија мора да се оди на победа. Се гледа дека не се ништо посебно. За мене отсекогаш биле преценети. Не може да се смета за дел од елита репрезентација која во последните 20 години има одиграно само едни добри квалификации.
Да, збори македонецот чија репрезентација во последните 20 години никогаш нема завршено погоре од 4то место во било кои квалификации.
Они се најмалку две класи подобри од нас, и ќе ни треба дупло повеќе среќа и тимска игра од Словенија за да извадиме позитивен резултат.
 
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.587
Да, збори македонецот чија репрезентација во последните 20 години никогаш нема завршено погоре од 4то место во било кои квалификации.
Они се најмалку две класи подобри од нас, и ќе ни треба дупло повеќе среќа и тимска игра од Словенија за да извадиме позитивен резултат.
Македонија никогаш не била сметана за голема репрезентација така да споредбата не ти држи вода.

За Австрија постојано се збори како за квалитетна селекција. Ја издигнаа на ниво на голем фаворит за второ место. А се гледа дека максимум се на исто ниво со Израел и Словенија. Австрија до сега одигра над очекувањата само во квалификациите за ЕП 2016. Па после ги збореа дека ќе биле изненадување на првенството. А тие не одиграа буквално ништо и завршија убедливо последни во групата.

Тоа дека се две класи подобри од нас е многу, многу далеку од реалноста и е класично македонско размислување со синдром на ниска вредност. Со овој тим ако одиграме на ниво може комотно да ги победиме со 2-3 гола разлика во Скопје.
 
Член од
23 август 2010
Мислења
38.137
Поени од реакции
107.434
Abe ne e los bodov sto vi e, ama muabetot na mene i nekolku drugi clenovi ni bese za pristapot posle izramnuvackiot gol. Slovenija i posle golot, a i vo tekot na celiot mec bese ranliva, a vekje koga go dadovme rano toj izramnuvacki gol mozese da gi pritisneme i da dademe vtor gol, a ne Mrme skroz da gi povlece. Mozese Nestor nakaj 55ta da iskoci i da vleze Trajkovski, pa posle Pandev nakaj 75ta a da vleze Kire. Ama ajde bidna sto bidna, ne e loso i vaka.

Me nervira sto slavime bod so Slovenija... I sto e tolku uspeh na Slovenija bod da i zemes? Ebago ko San Marino se ponasame, tie taka slavat 0 0 koga ke izigraat ednas vo 10 godini.

Mora da se smeni mentalitetot vo sekoja sfera vo zemjava, preku kur so zadovoluvanje od mali raboti, preku kur od kompleksi od pogolemi zemji.
Iskreno Slovenija e poslaba reprezentacija od nas, mnogu slab kvalitet imaat, Ilicic, Kurtic, Zajc i Oblak, tolku, 4 dobri igraci imaat, drugoto e sve prosek i ispod prosek. Gleate kako lesno proigruvavme l, milion pati so dva pasa im odevme od nasa na nivna polovina. Se nadevam deka Ademi ke bide spremen za junskite mecevi, on epten ke legne u sredina so Elmas i Bardi.

Inace za kvalitetot na ekipata, posle dolgo vreme imame 11ka koja redovno igra vo svoite ekipi, znaci ne se mrtvi rezervi vo nekoi smesni prvenstva, tuku prvotimci vo jaki ligi. Stole e megu najdobrite golmani vo La Liga, Stefan igra vo Sporting, Alioski standarden e vo Lids, Musliu vo Skendija, Velkovski imase neli povreda i nema mnogu utakmici vo zadnje vreme ama mislam deka ke si e standarden vo Rijeka ponatamu, Bardi e beton u Levante, Nikolov u Videoton, Elmas moze ne igra cela sezona prv tim vo Fener ama imaa mnogu turbulencii oni i 300 treneri smenija, ali bitno igra deteto i e megu najtalentiranite vo Evropa na negova vozrast, Goce si e standarden vo Genova, drugine dvajca vo Palermo. Taka da koga ke se sobere sve ondak dobivame na tezina sto se tice kvalitet, ne e kako porano rezervi da bidat vo somnitelni ligi i timovi ko Ural i nekoi slicni.

Se nadevam samo deka nema da se zadovolime so 3 ili 4 mesto, zaso ako sakame vo idnina da bideme podobri mora da imame odredeni celi, a ne samo kolku da projdat kvalifikaciite i ajde jovo na novo slednite so isti DNO ambicii.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom