Македонска фудбалска репрезентација

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Идам на темата да прочитам некоја критика за Мрме,ѕа играта општо,за Несторовски едно друго ти реков ми рече....влегвање на темата после цел ден само за УЧК и ОНА се коментира:facepalm:
 
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Идам на темата да прочитам некоја критика за Мрме,ѕа играта општо,за Несторовски едно друго ти реков ми рече....влегвање на темата после цел ден само за УЧК и ОНА се коментира:facepalm:
Дај бе принсткрин курво. Мора да го овековечиме тој момент. :D Дај ај не јади гомна, да се насмееме малце.
 
Член од
2 јули 2010
Мислења
5.870
Поени од реакции
7.268
Дај бе принсткрин курво. Мора да го овековечиме тој момент. :D Дај ај не јади гомна, да се насмееме малце.
Да напраиме петиција една?
Жими мајка многу сакам да го прочитам тој коментар,конверзација не е пошто ДОКТОРОТ по фудбал Мрме го остаил на СЕЕН џонката

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
 

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.529
Поени од реакции
1.508
da bi bil makedonski musliman bi znael da zboruva makedonski, ama edvaj zboruva makedonski bidejki doma so negovite zboruvaat na albanski. tek od koga pocna da igra za makedonija malku go podnauci jazikot. poznat mi e uste od vremeto pred da zaigra za mladincite na makedonija i na primer na fb koga komentirase kaj rodninite ili tie kaj nego se bese na albanski. sekako ima torbesi koi sega na hartija se albanci, ama takvite sepak znaat makedonski (osven ako bile asimilirani pred nekolku generacii).
зборува македонски и тоа доста добро. е сега дали знае од мал и ако не знаел кога научил, тоа не знам. ама при репрезентативни собири се имам уверено дека знае иако некогаш при зборување знае да запне на некој збор ама и тогаш се снаоѓа употребувајќи го зборот што не му текнува на италијански што на мене ми е мн интересно бидејќи зборувам и италијански. последното такво нешто ме изнасмеа толку шо после ми падна непријатно. при еден разговор во март не му текнуваше еден збор и прашува: „Како се...“ и сеа и тука запна на глаголот па продолжи: „Како се диче на македонски?“ а диче (тоест dice) на италијански значи „вика/вели/кажува“. има кажано дека токму поради таквите ситуации не сака пред камера да зборува на македонски.

иначе дечкото е полиглот. зборува германски, италијански, англиски, албански и македонски. може знае и уште некој јазик, ама јас не сум приметил.
 
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Да напраиме петиција една?
Жими мајка многу сакам да го прочитам тој коментар,конверзација не е пошто ДОКТОРОТ по фудбал Мрме го остаил на СЕЕН џонката

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Пробувам да замислам што му има пишано ама никако не ми иде. Џони на незналици обично дрско им влага ама на Мрме не ми се верува дека му влегол така, сигурно пробал на фин и учтив начин да му укаже на селекторот дека Алиоски не е бек туку крило.
Сигурно почнал со Господине селекторе... ама за понатаму не можам да го доловам тој фин момент од Џони а ПРЕМНОГУ МЕ ИНТЕРЕСИРА, МЕ КОПКА 2 ДЕНА.

Џони дај побрзо пошто ќе бидеш замаран на секој пост до крајот на животот.
 
Член од
26 септември 2007
Мислења
1.971
Поени од реакции
1.864
Кажи ми ти каде прочита дека рекол дека не му пречеле скандирањата ? Не врти во круг само
И тоа што на терористи им дале да сменат униформа во сако за “мир“ во куќа не ги прави невини луѓе или ослободители.

Патем што ослободила таа војска ? Албанците во Македонија живееле отсекогаш без никаков проблем, само грешка направивме што примивме бегалци од Косово за неколку години подоцна истите тие кучиња да се кренат со пушка против против државата која им пружила рака кога им било најтешко.
Абе искрено не изиграваш, толку ти сечело.

Овој Мрме да ти бил повеќеслојна пичка - абе магаре ти си јавна личност, и треба да пропагираш ферплеј, а не да се криеш позади глупоста на гостинските навивачи. Зошто, добро ти изгледаше тоа што гостите навредувале на ист начин. Ова е класично оправдување на навивачките групи - „...и тие исто прават...“, не на селектор кој има деца од различна националност во тимот.
Јас како обичен навивач сум нашол сила да ги критикувам на лице место сите што пеат на стадион навредувачки песни (особено на национална и верска основа), а овој копукот на некој начин и сака да ги оправдува

најдобри на терен, во Струмица ечи “Мртов албанец – Добар албанец”
Иако беа едни од најдобрите на теренот за репрезентацијата на Македонија, Енис Барди, Езџан Алиоски и Висар Муслиу не беа поштедени од страна на навивачите. И денеска во стадионот во Струмица се преше “мртов албанец – добар албанец“. Запрашан од страна на ТВ21, дали ги осудува ваквите навреди и дали тој ќе биде првиот селектор кој ќе каже стоп на ваквото однесување, Ангеловски кратко одговори дека тој не може да оди на секое столче во стадионот и да ги замолчи навивачите. Тој додаде дека и гостинските навивачи навредувале на сличен начин.
http://sportm.mk/?p=11954
Еве уште еднаш со болдирано, сака да ги оправдува, дека и другите прават така, а нема храброст да биде првиот селектор кој ќе каже стоп за ваквото однесување!!!
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.365
Поени од реакции
68.029
Сто пати е правен муабетот за Алиоски.
Албанец е, по националност не е Македонец по ниту една основа, освен што има Македонско државјанство. Каков торбеш, какви бакрачи.
 
Член од
18 мај 2008
Мислења
7.560
Поени од реакции
17.592
Албанец е Алиоски, има и во струшко на -ски етнички албанци.
 
Член од
14 април 2012
Мислења
31.411
Поени од реакции
62.008
Стварно нема причина да го игра Алиоски лево, батево и дефанзивно е дупе, против Италија на 3 пати крилото му влезе зад грб, не прати доволно игра.

Десно е сосема друг играч.
 
Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.644
Поени од реакции
9.223
Албанец е Алиоски, има и во струшко на -ски етнички албанци.
Не сум запознаен со коренот на Алиоски, само знам дека е од прилепско некаде. Мајката и таткото му се чисти албанци или?

Инаку има и во струшко, дебарско...што завршуваат на -ски а се пишани како етнички албанци и турци (овие поголем дел во дебарско) од политичка причина (интерес пред се) и еден збор не знаат де бекнат на албански или турски. Најголем дел од нив се македонци муслимани, но за жал политичкиот хаос во државава го направи тоа од самото постоење на државата.


Инаку освен несигурноста на стоперскава двојка која се покажа солидно на двата натпревари благодарение на тоа што и не ни имаше многу работа на вториот меч плус Алиоски што е поставен како лев бек немам друга замерка. Алиоски е роден офанзивец. И последната година во Лугано,а и сега во Лидс лом прави и има осет за гол, асистенција и греота е да го лимитра и гуши Мрме на лев бек. Офанзивно ќе имаме преголем бенефит со него. Под итно скаутинг за да се најде некое квалитетно решение за лев бек зошто и Жута е лош за репрезентација. Попов не знам дали би бил решение искрено. Во Елмас имам голема надеж и се надевам дека ќе се изгради и прерасне во играчиште. Еве и Ибраими сега гледам потпишал во Домжале и се надевам дека би ја вратил формата и би внесол конкуренција во репрезентацијата. Пандев пишав претходно е дека доста креативен играч, но годините го јадат и доколку сака Мрме да го држи во репрезентацијата на некоја пријателска нека се обиде да го врати позиција поназад и да биде креатор на игра. Има голем број напаѓачи низ историјата кои поради падот на брзината и енергијата во нивната игра ги враќале позиции поназад за да ги користат нивните технички и креативни квалитети. Од Барди, Спировски и Николов сум позитивно изненаден изминатиов период. Николов го играше на позиција која не му лежи во последниве 2 меча, но е голем борец.

Конечно можам да кажам дека после долг период имаме репрезентација која може да вети подобри резутлати од минатото. Треба само Мрме да ја побие неговата тврдоглавост и да почнеме со 4-4-1-1 или 4-2-3-1 и Алиоски поставен на десна страна каде што со Ристовски има да кинат, а со тоа би имале подобар исход и во нападот.
 

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.102
Поени од реакции
3.948
Попов не ни игра веќе фудбал а не па за во репрезентација да го враќаме.

Реално ова се левите бекови кои ги имаме на располагање: Жута, Демири, Цикарски, Урдинов и Ашковски. Ниеден од овие не е за во репрезентација но јасно е дека мора да се игра со некој од нив наместо да се крпи со некој од друга позиција (Алиоски или Ристевски). Друга опција е едино со десен бек таму да се игра (оти тоа не е толку страшно како со стопер или крило да крпиш) па може да се проба со Тошевски или евентуално Брдаровски (ако овој сеа игра кај Вардар место Демири, али не верувам). Сума сумарум едноставно дупка сме на таа позиција и што и да се реши човек ќе биде тапа, ама јас лично би се решил на Демири како прва опција и Цикарски како резерва.
 

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.046
Поени од реакции
17.711
Џони ако го стави муабетот овде тек тогаш мислам дека ќе му се случи колапс на форумот, нок даун за 2 секунди.

Џонка што ти требаше да си искажуваш таква работа :pos:
 
Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.137
Поени од реакции
5.481
Пандев пишав претходно е дека доста креативен играч, но годините го јадат и доколку сака Мрме да го држи во репрезентацијата на некоја пријателска нека се обиде да го врати позиција поназад и да биде креатор на игра. Има голем број напаѓачи низ историјата кои поради падот на брзината и енергијата во нивната игра ги враќале позиции поназад за да ги користат нивните технички и креативни квалитети.
porano razmisluvav za takva varijanta, no igracite na koi im uspea takvo nesto (na primer giggs i ze roberto) pretezno bea igraci koi iako stanaa pobavni so godinite imaa dovolno stamina za da igraat pred odbranata. problemot kaj pandev e sto ima kondiciski problem, a i nikogas ne ni bil dobar vo defanzivata, pa nema logika da igra pred odbranata. koga ne si nekoj dobar defanzivec ili nemas iskustvo togas toa trebas so trcanje i zalaganje da go izednacis, pandev ne go moze toa. spored mene pandev moze da bide samo korisen kako polu spic/ofanziven vezen, na drugi pozicii nema da pridonesi.

inaku jas sum za toa on da prodolzi da igra za reprezentacijata se dodeka ne e nekoj drug igrac sposoben na toa nivo da ni bide kreator. enis bardhi e dobar, ama on ne e tipicen kreativec, ne ja ima kreativnosta na pandev ni gi ima negoviot pregled. nasata reprezentacija bi mozele i so bardhi na AMC/polu spic da igra dobro, treba da se proba, no na drug nacin bi igral na toa mesto i ne se znae sigurno kako ke funkcionira. jas mislam deka taka potesko bi im bilo na krilata i na centarforot bidejki tie imaat najvise korist od kreativnosta i pregledot na pandev. drugata varijanta e elmas, on spored stilot e poblisku do pandev i dolgorocno bi bil podobro resenie, no ne smeeme da ocekuva deka vedas bi mozel da go prezemi toa mesto. do sega koga igrase za seniorite bese odlicen, ama realno se uste ne e mnogu konstanten. za U21 zavcera na primer ne odigra poseben natprevar, a i za rabotnicki i na drugi natprevari za mladincite ne bese sekogas sjajen. da ne me sfatite pogresno, ubeden sum od negoviot talent, uste od koga ima 16 godini tvrdev deka ke bide eden od najdobrite igraci vo nasata istorija, ama prasanje e dali slednite 1-2 godini bi mozel da ja vodi nasata reprezentacija kako glavna alka vo ofanzivata. IMHO najpametno bi bilo pandev da prodolzi i da igra se dodeka moze da pridonese, pa ako drugite go nadminat da mu se namali ulogata vo tek na slednite kvalifikacii. kvalifikaciite za EP 2020 ni se mozda slatna sansa i ne smee nikoj da se otpise bidejki mozda i eden star pandev moze da bide klucot na nekoi natprevari.

Попов не ни игра веќе фудбал а не па за во репрезентација да го враќаме.

Реално ова се левите бекови кои ги имаме на располагање: Жута, Демири, Цикарски, Урдинов и Ашковски. Ниеден од овие не е за во репрезентација но јасно е дека мора да се игра со некој од нив наместо да се крпи со некој од друга позиција (Алиоски или Ристевски). Друга опција е едино со десен бек таму да се игра (оти тоа не е толку страшно како со стопер или крило да крпиш) па може да се проба со Тошевски или евентуално Брдаровски (ако овој сеа игра кај Вардар место Демири, али не верувам). Сума сумарум едноставно дупка сме на таа позиција и што и да се реши човек ќе биде тапа, ама јас лично би се решил на Демири како прва опција и Цикарски како резерва.
jas iskreno bi mu dal sansa na brdarovski kako defanzivna varijanta vo 4-2-3-1. brda mozda nema nekoj vrven kapacitet, no e sosema soliden stranicen bek i na primer ako igrame so trajkovski kako levo krilo i dobro bi bilo da se ima lev bek koj povise se orientira kon defanzivata. pokaza kaj vardar deka momentalno i na LB e podobra opcija od demiri i ako cede i ponatamu go stava na vaznite natprevari (mozam da si pomislam deka ke go igra demiri vo ligata, a brda vo EL) moze da se proba i kaj reprezentacijata. urdinov e krajno igranicen i vo posledno vreme mislam deka ni za negoviot klub ne igra standardno. askovski ovaja sezona igra kako krilen napagac, ima slabosti vo defanzivata slicno kako alioski. zuta e zuta, otpisan e od angelovski i pruzi mnogu slabi natprevari, taka sto ostanuvaat demiri, cikarski, brda i tosevski. od ovie kako sto kazav brda mi e prv izbor, a vtor bi mi bil cikarski.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom