Македонска берза

Член од
5 јуни 2017
Мислења
126
Поени од реакции
90
Koga rekov ja cekam KMB na 2000 mislev bas na ova sto go govoris..da ne zboram za ostanatite kompanii.Nekoi ovde mojot post go svatija neseriozno. Znaci vrednosta na akciite nikoj ne ja spori, vredat, no koga nema likvidnost seto toa pagja vo voda.Ima neiskusni igraci koi mislat deka bikoviot pazar trae vecno.Bez stranski investitori, fondovi ..prefrlanjeto od suplo vo prazno ke zavrsi eden den...
Еве и јас ја чекам МТУР на < 4.000 ама некако не паѓа.Или ова со трендот надолу важи само за ликвидните акции.Она што не се тргува не ни паѓа :)

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

Последно уредено:
Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Ohooo ode voz u kukuruz. Do 4500 ne gledam nekoj pogolem otpor, ponatamu ke vidime

Sonot na Bole poleka se pretvara vo KOSMAR
Па Хари не би бил Потер ако се е едноставно . . .
Памти го сонот ;).
Ќе правиме муабет...
А 4500 денари би била вистинска премија. Се е можно. Чуда се случуваат.
Но 4500 е и одлична шанса за овие простори . . .
И мислам дека ова што се случува со КМБ е одлична лекција . . . .
А само времето ќе покаже...[DOUBLEPOST=1544017213][/DOUBLEPOST]И СТБ никој не ја купуваше на 130 денари, па се тепаат на 970 ден.
И ТНБ ретко кој ја купуваше на 1800 денари, па пред некој ден беше хит на 15.000 ден.
Некогаш на Берза треба да имаш и мадиња . . .

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Denes se pokaza faktot deka nasive brokeri imaat srce na kokoska :)
Da dojde na 4500 pak nema da kupuvaat ke cekaat 2000 ???
Mish prolazi jedanput utre zdravje ne e denes ....

Член од
11 јули 2017
Мислења
310
Поени од реакции
490
Сосема нормално e да има корекција на KMB после 100% раст во последните 6 месеци.
Тие што продадоа над 5000, со среќа да си ги трошат парите, тие што купија над 5000 нека му ја мислат, ќе почекаат малку за да се вратат на нула.
Патем, пресмешно ми е ова со терминиве биков пазар и мечкин пазар :D

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Незнам што ви е чудно со Комерцијална, тие пари за купување на Тиранската банка нема да ги даде Хари, случувањата околу ЗИКот, Бетон Штип и Толплификација ја туркаат цената надоле, иако тоа нема да се почуствува во извештајот оваа година, ќе се почуствува во следните, џабе ако оваа има 30м профит, а 2020 20м минус, плус влијае и дивидендата која некој ја очекуваат 600 денари, а некој како мене до макс 250.
Во Тутунска очигледно е дека не се заинтересирани за вадење на кешот и следната дивиденда веројатно е дека ќе биде нешто слична со претходните 2-3.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.149
Поени од реакции
8.944
УНИ сака да издаде обврзница со 9% каматна стапка, не е ова частење?

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Се изгледа дека Хари е во кревет со ЗК, Адора и Гранит. На крајот стапот ке го искркаат останатите банки со 20м ассет што не вреди. Ја сум тука најтенок ако сите овие побарувања не завршат во кмб иста шема како со истрагата за фирмите, парите се вракјале на крајот во удели на кмб.

Kajgana Shop

На врв Bottom