TNB vo najava da podeli po 22 litri benzin x akcija a STB izgleda ke ja zadrzi dobivkata za blokovi i geramidi stom resile da gradat sopstvena zgrada slicna na kulite bliznacki
30 години ја градат таа зграда и 5-6 главни директори се сменија сеуште немаат ни плац купено и иако купат можеби да купат нешто веќе изградено, значи тешко дека ќе градат од 0 и зошто би го оставиле цел профит тука. Плус очекувам дека чекаат што ќе се случи прво кај нив(читај спец. опер. уште ништо не е јасно) и покасно ќе одлучуваат што ќе прават со профитот. Плус нема долго време собрание тоа повеќе ме загрижува, плус сите во годинашниве проекции горе- доле имаат ставено ориентационо кога ќе имаат собрание само СТБ нема таков податок, има само датум на објава на квартални извештаји. Мене тоа повеќе би ме загражило, отколку што денес без причина падна цената за околу 3% и се истргуваа(читај ги продадоа) релативно многу акции за СТБ.
До Септември може ќе биде вака релативно стабилно, потоа може да очекуваме пад на берзава.
Ќе ги предвидам првите квартални извештаи на триве банки, КМБ околу 6-7 милиони евра, ТНБ 7-8 и пак СТБ со 8-9.