Македонска берза

Член од
15 февруари 2012
Мислења
404
Поени од реакции
467
Член од
30 март 2018
Мислења
1.450
Поени од реакции
1.867
Ќе се потепаат странските фармацевтски гиганти кој попрво ќе преплати акции во најкорумпираната држава во Европа за компанија без производи и незначителен пазар
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
15.908
Поени од реакции
19.109
Со премногу ликвидност и пристап до „бесплатни пари“ кои таму ги има во изобилие (кредити без камата)... Зошто да не?
Инаку од квалитетот на текстот целата работа личи на шпекулација, можеби и со намера да се влијае врз вредноста на акциите.
 
Член од
5 април 2012
Мислења
8.054
Поени од реакции
8.817
Со премногу ликвидност и пристап до „бесплатни пари“ кои таму ги има во изобилие (кредити без камата)... Зошто да не?
Инаку од квалитетот на текстот целата работа личи на шпекулација, можеби и со намера да се влијае врз вредноста на акциите.
Да, ова ми се чини дека е поради тоа што има некаква битка на големите акционери во компанијата.
 
Член од
16 јули 2021
Мислења
931
Поени од реакции
1.665
Почна одбројувањето пред Q3 извештаите. КМБ 4 блока од сабајле, последниот машала 1000 комада
 
Последно уредено:
Член од
10 декември 2008
Мислења
1.216
Поени од реакции
2.108
Дали може да се провери, ако не јас дали може новинар да провери кој биле двете страни во определена блок трансакција?
 
Член од
16 јули 2021
Мислења
931
Поени од реакции
1.665
Дали може да се провери, ако не јас дали може новинар да провери кој биле двете страни во определена блок трансакција?
Ќе си отидеш во централен депозитар два пати :) Еднаш денес, еднаш утре. Ќе си платиш за листинг на иматели на ХВ - увид во акционерска книга на конкретна компанија и ќе ги воочиш разликите :rolleyes:
 
Член од
10 декември 2008
Мислења
1.216
Поени од реакции
2.108
Ќе си отидеш во централен депозитар два пати :) Еднаш денес, еднаш утре. Ќе си платиш за листинг на иматели на ХВ - увид во акционерска книга на конкретна компанија и ќе ги воочиш разликите :rolleyes:
Да ама трансакцијата за која сум јас зинтересиран се случила при крајот на 2017 година.
 
Член од
30 март 2018
Мислења
1.450
Поени од реакции
1.867
Да ама трансакцијата за која сум јас зинтересиран се случила при крајот на 2017 година.
Би требало да може да се извади состојба од датумот пред и датумот по трансакцијата, па да се споредат. Историските податоци сигурно им се зачувани по сервери
 
Член од
10 декември 2008
Мислења
1.216
Поени од реакции
2.108
Би требало да може да се извади состојба од датумот пред и датумот по трансакцијата, па да се споредат. Историските податоци сигурно им се зачувани по сервери
Да можи да е тоа решение. Но сепак ќе е малку нагаѓање, затоа што во тој ден имало и нормални трансакции, па може да поминала трансакција со иста количина. Па да не знаеш која промената кај акционерот дали е од трансакција од блокот или е од обична трансакција на слободен пазар.
 
Член од
2 март 2008
Мислења
3.804
Поени од реакции
66
Одиме нагоре, кој купи, купи ...

Малку навивачки, ама реално
 
Член од
16 јули 2021
Мислења
931
Поени од реакции
1.665
КМБ денес 4,534 акции во блокови. Без турканици ве молам, уше 2 недели има, ќе има за сите. :oleee:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom