- Член од
- 15 февруари 2012
- Мислења
- 404
- Поени од реакции
- 467
Ептен смрди на "кромид". Па дури и цената ја дознале
Како тоа вакви вести да дознавам од медиуми а не од форумов?![]()

Ептен смрди на "кромид". Па дури и цената ја дознале
Da ne ispadne samo deka nekoj glup ke gi isturi "djabe" na 130-140 k
Да, ова ми се чини дека е поради тоа што има некаква битка на големите акционери во компанијата.Со премногу ликвидност и пристап до „бесплатни пари“ кои таму ги има во изобилие (кредити без камата)... Зошто да не?
Инаку од квалитетот на текстот целата работа личи на шпекулација, можеби и со намера да се влијае врз вредноста на акциите.
И на 5/10 имало блок на тој износ27 mil.den TNB shklaap
Ќе си отидеш во централен депозитар два патиДали може да се провери, ако не јас дали може новинар да провери кој биле двете страни во определена блок трансакција?
Да ама трансакцијата за која сум јас зинтересиран се случила при крајот на 2017 година.Ќе си отидеш во централен депозитар два патиЕднаш денес, еднаш утре. Ќе си платиш за листинг на иматели на ХВ - увид во акционерска книга на конкретна компанија и ќе ги воочиш разликите
![]()
Би требало да може да се извади состојба од датумот пред и датумот по трансакцијата, па да се споредат. Историските податоци сигурно им се зачувани по сервериДа ама трансакцијата за која сум јас зинтересиран се случила при крајот на 2017 година.
Да можи да е тоа решение. Но сепак ќе е малку нагаѓање, затоа што во тој ден имало и нормални трансакции, па може да поминала трансакција со иста количина. Па да не знаеш која промената кај акционерот дали е од трансакција од блокот или е од обична трансакција на слободен пазар.Би требало да може да се извади состојба од датумот пред и датумот по трансакцијата, па да се споредат. Историските податоци сигурно им се зачувани по сервери