Македонската кошарка!

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
Dzver напиша:
најдобри со едвај 5 гостувања во АЕРОДРОМ:pos:
greshish majstore greshish ajde razmisli i kazi mi dali sum upravo ali bidi najiskrajen

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
абе парк бојс беа добри у кореографии во парк за тоа од мене оцена 5. али сепак тоа беа дерби утакмици и двете групи максимално напалени... али ривалството меѓу двете групи беше еднакво во градски парк затоа што секогаш сме биле таму во голем број (да не кажам повеќе и од бојс) али у аеродром една песна се пееше само МЗТ имал подршка секако со исклучоци кога и бојси доаѓаа во поголем број па беше пеколно!

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
Dzver напиша:
абе парк бојс беа добри у кореографии во парк за тоа од мене оцена 5. али сепак тоа беа дерби утакмици и двете групи максимално напалени... али ривалството меѓу двете групи беше еднакво во градски парк затоа што секогаш сме биле таму во голем број (да не кажам повеќе и од бојс) али у аеродром една песна се пееше само МЗТ имал подршка секако со исклучоци кога и бојси доаѓаа во поголем број па беше пеколно!
toa beshe zasho ni ja nachukafte onaaa malechka tribinka sho ima 100 luge neli sum u pravo

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
во право си али последниве 4 години гостовањата у аеродром се речиси мизерни али времето пред тоа беше стварно екстра имаше почести гостувања али не можат да се споредат со нашите идења у парк,признај?!

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
Dzver напиша:
во право си али последниве 4 години гостовањата у аеродром се речиси мизерни али времето пред тоа беше стварно екстра имаше почести гостувања али не можат да се споредат со нашите идења у парк,признај?!
iako nikoj nepriznava CPB se raspadnati i jas nesakam da priznaaam ali vishe skoro izumrevme ko dinosaurusite ozbilen sum nema vekeluge sho go sakaaat rabotnichki toa e toa zivotot teche dalje valjda u nekoja bliska idnina ke se soberat nekoi novi momci i ke bide kako porano toa e samo da se nadevame !! vashite idenja u park bea najinteresni najvishe gi sakaf gostuvanjata na MZT ali zatoa uvek imashe ludnica koreografija i nekoja odlichna parola :je: :je:

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
паролите највише ме нервираа (добри дупешки) и секогаш после утакмица обично у плеј-оф коа ќе изгубеше МЗТ викав кој ги ебе не идам више али никогаш не си останав на зборот

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
Dzver напиша:
паролите највише ме нервираа (добри дупешки) и секогаш после утакмица обично у плеј-оф коа ќе изгубеше МЗТ викав кој ги ебе не идам више али никогаш не си останав на зборот
imashe edna dobra prola ideshe nesho vaka
TRADICIJATA E DOBLEST KOJA NE MU E DOSTAPNA NA SEKOGO !!!!
edna od najdobrite paroli napraveni ozbilno

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
само едно не ми е јасно како мзт 10 години се мачи со работнички а успеа да ги тепа и реал и бенфика и ред други појаки екипи во европа а работнички секогаш слабо играше у европа?:raz:

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
Dzver напиша:
само едно не ми е јасно како мзт 10 години се мачи со работнички а успеа да ги тепа и реал и бенфика и ред други појаки екипи во европа а работнички секогаш слабо играше у европа?:raz:
abe ne rabotata dali sme jaki ili ne do KOMPLEKSOT E BE :pos: :pos: :pos:

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
Малце каснам, ама мислам дека Перо Антич е најдобар мак. кош. моментално..

.....

Човекот...
Член од
5 јануари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
12
Гижо напиша:
МЗТ ја гледа својата шанса, ама мислам дека пелистер ке му ја лапне :))))
Se soglasvam so tebe, ne deka sum od bitola ama pelister ima podobar tim od MZT,zimi Talevski i plejmejkerot, ima dres 6 ili 10, barem vo Bitola tie se pokazaja, mozi imame kvaliteten tim ama trenerot ne e iskusen, od deca po 17 godini posna da trenira profesionalci,ova mu e prva sezona kako trener na pelister, pojke od polojna tim ima pogolem staz od trenerot.

.....

Човекот...
Член од
5 јануари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
12
Direktorot na pelister go pikna sin mu vo Mladincite na Pelister(vtora makedonska liga), a toj 15 godini, metro i zelba za rastenje, i vrska nema od kosarka(ne me svakajte bukvalno:)). I posle ke barate idnina vo makedonskata kosarka.

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Dzver напиша:
ВО Европа играа сите со срце се со цел да се продадат. Титулите..... имаше сезони кога судиите играа битна улога. После, сезоната кога Мзт играше во Европа Жито Вардар направи страшен тим и се паднаа со Мзт во полу финале.

Нашата управа поима нема како се освојува титули. Така одкога испаднавме ние, Работнички си ги купи Турман и Едвардс (најдобрите играчи кои дошле да играат во Македонија) и Турман од 30 поени просек во финалето имаше просек од 15.

И дојде сезоната која ја уништи македонската кошарка. За 20000 марки Работнички го купи Врбица Стефанов кој промаши 4 слободни по ред на 30 секунди до крај во последната утакмица од финалето при 2-2 резултат. После тоа направи и намерна во продолжение.

Наредна сезона Врбица во работнички (го купија Џонсон зашто Мзт му должеше многу пари и си направи добар бизнис)

Кога Мзт беше најјак, кога го купи полуфиналето со Николферт, во финалето улетаа рекетари и почнаа да бараат рекет и ги уништија плановите за долгорочно вложување. Секоја чест таа сезона за Станко изиграа со срце и почтено одиграа и ја освоија титулата.

Али мислам дека мораше Работнички да пушти некоја титула на МЗТ за да се спаси кошарката.

А за Пелистер, секоја чест за 3000 публика, ама да бидеме реални, многу тешко ке го елиминирате Мзт. Знаете како победивте таму. А и јасно е дека Пелистер во Скопје, ни против, Вардар, ни против МЗТ (Работнички не ги ставам во истата класа) нема да победи сеа во вториов дел

Сеа ке почнат реакции за тоа дека тресам глупости за тоа со купувањето на играчите. Ама размислете прво, дали сум во право или не.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
1.952
Поени од реакции
14
ДЕНЕСКА ПОЧНУВА ЗИМСКИОТ ПРЕОДЕН РОК
Вардар Осигурување со најголеми амбиции
16 јануари е означен како прв ден од зимскиот преоден рок. Во наредните пет дена сите заинтересирани клубови ќе може да направат измени во своите играчки состави.

Со оглед на ограничената понуда, не може да се очекуваат некои спектакуларни трансфери. Веќе од Новата година тргнаа приказните за неколку играчи. Почна со барања за раскин на договорните обврски, земање на исписници, а по с$ изгледа дека дел од тоа ќе заврши на Арбитража.

Некако најмногу се споменува Вардар Осигурување како екипа која има голем интерес за вистински засилувања. Во тој контекст се најавува ангажман на Кирил Павловски, како и на Виктор Крстевски и Иван Саздов, плус и неколку засилувања од странство.

Најави за трансфери има и во МЗТ Скопје, но претежно на млади сили кои се во согласност со политиката на клубот од " Јане Сандански". Во потрага по нови играчи е и битолски Пелистер, посебно за позициите "3" и "4".

Сепак, се чини дека "клучевите" ги држи Фершпед Работнички. По заминувањето на Димитровски и најавата за заминување на Павловски, извесно е дека ростерот на шампионот ќе претрпи измени. Нејасно е што ќе биде со Павловски (побара раскин на договорот).

Тоа сум јас веќе се договори со искусните Михајловски и Јончевски, а некако најголеми дилеми има во Струмица која од денеска би требало да тргне со подготовките за новата сезона.

Пет дена има за сите, билансот ќе се следува во последните минути од петок, 20 јануари кога завршува периодот предвиден за промени.

Б.Р.

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
ja ne znam za koja makedonska kosarka e temava makedonskata kosharka e odamna stignata do 'point of no return'...bash e shteta ali nema nikakva kosharka vo mk

Kajgana Shop

На врв Bottom