Македонија - политика - Србија: Нерешени прашања

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2006
Мислења
45.471
Поени од реакции
84.892
Ne deka ne veruvam vo ovie no sposobni ste nema shto
Ма Србите све тоа го направиле бе (или Бугарите). Кај се чуло и видело балисти да колат Македонци.
Све тоа лажат, само за да ги прикажат Албанците во лошо светло.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Ма Србите све тоа го направиле бе (или Бугарите). Кај се чуло и видело балисти да колат Македонци.
Све тоа лажат, само за да ги прикажат Албанците во лошо светло.
Da i Grcite mi ja izgorea mene kukata vo 2001 godina.
Shteta, ne znam kako gi trpi EU.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.471
Поени од реакции
84.892
Da i Grcite mi ja izgorea mene kukata vo 2001 godina.
Shteta, ne znam kako ti trpi EU.
Никој не тврди дека не ти ја изгореле Македонци (доколку навистина тебе ти била изгорена куќата). Ти гледам уште си во Битола. Не те избркал никој. Куршуми секојдневно не ти фрчат у двор. Децата твои (кои можеби ги немаш сеуште) не мораат со стража да си играат надвор, да одат на училиште, да се возат во автобус. Најверојатно затоа што нема никој да им нареже (да речеме) ВМРО на стомакот. Ти убиле ли некој недолжен член (стар, млад) од курташак, додека си одел накај Широк Сокак?

Јас сигурно за тоа (палењето) нема да ти се извинам. Бидејќи таквите потези на Македонците ги осудувам и сметам дека наштетуваат на македонската кауза. Тие што го сториле тоа (во таа 2001) се потполно исти како тие што ден денес (и покрај врамкувањето) пукаат по македонските куќи во Брњарци, што (ден денес) ги палат истите во Арачиново, шкртаат по детски стомаци УЧК и да не набројувам (тоа ќе го направам во друг пост). Доколку го оправдам палењето муслимански објекти во Прилеп и Битола (2001), ќе бидам ист како сите вие кои плачете по улици и веете американски знамиња кога ќе треба да одговара некој што силувал две девојки, украл по некоја кола, извршил разбојништво, убил...или некој кој со некој тон арсенал се вкопал во планина и пука по се што ќе му се приближи.
Значи тие што палеле треба да одговараат и тоа прво пред Македонскиот народ, затоа што го поистоветуваат со нецивилизираните и геноцидни постапки на мнозинството од некои народи (какви што беа Германците во 2 С.В., Србите '90-'99....).
Нашата цел во никој случај нема да ја оствариме со варварско random нанесување несреќа на Албанците, туку со сплотување, освестување и дејствување дури и на микро (секојдневно, лично) ниво.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Никој не тврди дека не ти ја изгореле Македонци (доколку навистина тебе ти била изгорена куќата). Ти гледам уште си во Битола. Не те избркал никој. Куршуми секојдневно не ти фрчат у двор. Децата твои (кои можеби ги немаш сеуште) не мораат со стража да си играат надвор, да одат на училиште, да се возат во автобус. Најверојатно затоа што нема никој да им нареже (да речеме) ВМРО на стомакот. Ти убиле ли некој недолжен член (стар, млад) од курташак, додека си одел накај Широк Сокак?

Јас сигурно за тоа (палењето) нема да ти се извинам. Бидејќи таквите потези на Македонците ги осудувам и сметам дека наштетуваат на македонската кауза. Тие што го сториле тоа (во таа 2001) се потполно исти како тие што ден денес (и покрај врамкувањето) пукаат по македонските куќи во Брњарци, што (ден денес) ги палат истите во Арачиново, шкртаат по детски стомаци УЧК и да не набројувам (тоа ќе го направам во друг пост). Доколку го оправдам палењето муслимански објекти во Прилеп и Битола (2001), ќе бидам ист како сите вие кои плачете по улици и веете американски знамиња кога ќе треба да одговара некој што силувал две девојки, украл по некоја кола, извршил разбојништво, убил...или некој кој со некој тон арсенал се вкопал во планина и пука по се што ќе му се приближи.
Значи тие што палеле треба да одговараат и тоа прво пред Македонскиот народ, затоа што го поистоветуваат со нецивилизираните и геноцидни постапки на мнозинството од некои народи (какви што беа Германците во 2 С.В., Србите '90-'99....).
Нашата цел во никој случај нема да ја оствариме со варварско random нанесување несреќа на Албанците, туку со сплотување, освестување и дејствување дури и на микро (секојдневно, лично) ниво.
Pametno, pametno... Jas sepak mislam deka Grcite toa go storija:)
Nalet toa, i na samite Makedonci im gi gorea kukite. Ajco samo 10-tina pati izleze na TV i kaza deka e Makedonec so poinakva veroispovest...

A ti pile, da ne generalizirash. Sega ja nemam silno vlijanie da mozam da ti menjam mislenje, pa i ne ni sakam, pa i ne me ni zasega tvoe mislenje, samo sakav taka da kazam i jas, pa i da pobaram izinuvanje.

Inaku jas prosto ne veruvam deka nekoj gi saka poveke Makedoncite od mene, ali OK, kogo toa go zanima:)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
408
Поени од реакции
30
Se raboti za nekolku dena, do proglasuvanje Nezaviznost...

Sto e sigurno deka 4 ili 6 e datat, a sto e posigurno deka prvite 10 dena na fevruari, ke se proglasi Nezavisnosta na KOSOVA... Tolku sum vozbuden:vozbud:

Mojot bratuced zagina vo uniforma na UCK 1999, vo bitkata so srbite. :place::place::cry:Tazen sum, no istovremeno i mnogu srekjen, bideki negoviot ideal, zasto toj se borese, posle 9 godini stanuva realnost. Negovata krv, e cvekje na Kosova, na Nezavisna Kosova.:cuc: :se_ molam

Sum gi pripremal i AK47 i TT...Ke pukam toj den, preku 100 kursumi...makar i cela vojska da mi dojde vo vrata...

Член од
27 јануари 2008
Мислења
10
Поени од реакции
0
:toe: Akcija-Reakcija .Samo pred da kukash zosto tie zapalena kukjata ,morash da kazes deka imase masakrirani Bitolcani vo S.Vejce Tetovsko.Verojatno se krivi sto nosele uniforma i bile na ispolnuvanje na rabotnite obvrski.:(Zalno od vasha strana i pateticno .Se povikuvate na vashite zrtvi(civili),za koj sto samite snosite ofgovornost,sakale nejkjele toa mora da go priznaete.Ako BT neti e dobro mesto za zivenje so Makedonci , imas alternativa zivejsi so tvojot narod.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
:toe: Akcija-Reakcija .Samo pred da kukash zosto tie zapalena kukjata ,morash da kazes deka imase masakrirani Bitolcani vo S.Vejce Tetovsko.Verojatno se krivi sto nosele uniforma i bile na ispolnuvanje na rabotnite obvrski.:(Zalno od vasha strana i pateticno .Se povikuvate na vashite zrtvi(civili),za koj sto samite snosite ofgovornost,sakale nejkjele toa mora da go priznaete.Ako BT neti e dobro mesto za zivenje so Makedonci , imas alternativa zivejsi so tvojot narod.
I jas gi masakrirav vojnicite?

Ima edna cudna i dosta kontradiktorna informacija. Vecerta e viden togashniot minister za vnatreshni raboti, bratceto Ljube vo motel Shumski Feneri kako so dvogled prati situacija sekako so negovi bliski sorabotnici.

Nemalo etnicko cistenje a?:)

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
DO ADMINITE: Mislam deka sekoj post koj shto ne se odnesuva na temata -- Kosovo -- treba da se brishe!

Novo denes e shto Rusija izvadi 14 strateshki bombarderi Tupolev i shto pochna ishte letoska manevri nad Atlantikot kako za vreme na Studenata vojna.

Airlija.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Se raboti za nekolku dena, do proglasuvanje Nezaviznost...

Sto e sigurno deka 4 ili 6 e datat, a sto e posigurno deka prvite 10 dena na fevruari, ke se proglasi Nezavisnosta na KOSOVA... Tolku sum vozbuden:vozbud:

Mojot bratuced zagina vo uniforma na UCK 1999, vo bitkata so srbite. :place::place::cry:Tazen sum, no istovremeno i mnogu srekjen, bideki negoviot ideal, zasto toj se borese, posle 9 godini stanuva realnost. Negovata krv, e cvekje na Kosova, na Nezavisna Kosova.:cuc: :se_ molam

Sum gi pripremal i AK47 i TT...Ke pukam toj den, preku 100 kursumi...makar i cela vojska da mi dojde vo vrata...
Убаво е што си се радуваш и сакаш да прославиш некои работи, ама имај на ум дека грев ќе те фати ако поради таа радост почнеш да пукаш и некое невино детенце биде погодено од заскитан куршум.

Прашај се дали вреди еден човечки живот за твојата радост.

Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
Voobichaena sudbina, na obichen terorist... Ne treba da ti bide zal za nerazumni lica. A informativno, vo chiv kanton e sega cvekjence?:wink:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
A osvetata jebiga taka ni e zakonot od Lek Dukagjini "oko za oko zub za zub"
Чконтер, разбери еднаш дека во нормални држави, меѓу нормални луѓе, нема племенски закони, одамна.
Аман надмини племенлакот.
Си слушнал за суд?

А око за око-заб за заб не е од јебен Лек Дукаџини, ами од стариот завет.

Ти текнува или да ти цртам и тебе.

А на темата - Косово е дувло на балканот, што побргу се исчисти и среди (иако тешко, поради начинот на живеење т.е племенлакот) поарно за сите.
Вака, ќе игра мечката оро весело додека ние спиеме зимски сон.

Член од
2 февруари 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
Гарда Св. Цар Лазар
Трг Косовских јунака бб,

37000 Крушевац
ОДЛУЧУЈУЋИ КОСОВСКОМЕТОХИЈСКИ БОЈ
Србска света земља – Косово и Метохија тренутно је окупирана и нема другог излаза већ прогласити ванредно и ратно стање на територији поднебесја Косова и Метохије.
Србски Устав оверен је са два неизбрисива печата, са две свете Србске главе - Лазаревом и Милошевом још давнога Видовдана 1389. године, гарант је неотуђивости Косова и Метохије.
Као и у доба Св. цара Лазара, тако и данас СВИ морамо да се максимално ангажујемо свим средствима правне државе на опстанку Косова и Метохије у саставу Србије. Не смемо дозволити да време у којем живимо буде обележено најцрњим словима у историји Србства. Немојмо дозволити да нас се преци стиде, а да потомцима оставимо рушевину од државе. Од нас зависи каква ће будућност бити нашој деци и унуцима.
НАРОД ЈЕ ЗАКОН И ПРАВО. У то име проглашавамо ванредно и ратно стање на територији поднебесја Косова и Метохије, које је на снази до коначног ослобођења, до коначне победе и до коначно слободног Косова и Метохије.

ПОЗИВ СРБИМА И БРАТИЈИ МАКЕДОНЦИМА!!!!!

ПРИСТУПИТЕ ОДМАХ !

Позивамо све Србске и Македонске кћери и синове свете вере православне да учествују на сабору 26 фебруара 2008.

Позивамо вас да узмете учешће у одбрани Косова и Метохија, са молбом да позовете ваше чланство и симпатизере да присуствују на Сабору.
Због потребе планирања учесника Сабора, уколико желите да узмете учешће потребно је да се обратите организаторима.

КО ЈЕ СРБИН И СРБСКОГА РОДА
А НЕ ДОШО НА БОЈ НА КОСОВО
НЕ ИМАО ОД СРЦА ПОРОДА
НИ МУШКОГА НИ ДЕВОЈАЧКОГА
ОД РУКЕ МУ НИШТА НЕ РОДИЛО
РУЈНО ВИНО НИ ПШЕНИЦА БЕЛА
РЂОМ КАПО ДОК МУ ЈЕ КОЛЕНА !

ГЛАВУ ЗА КОСМЕТ!
НЕ ДАМО КОСОВО И МЕТОХИЈУ БЕЗ МЕГДАНА, ЗАВЕТ ЈЕ СРБСКОГ ВИДОВДАНА !

Хаџи Андреј Милић
+38163/1-203-030,
+38111/2-643-886

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Гарда Св. Цар Лазар
Трг Косовских јунака бб,
37000 Крушевац ОДЛУЧУЈУЋИ КОСОВСКОМЕТОХИЈСКИ БОЈ
Србска света земља – Косово и Метохија тренутно је окупирана и нема другог излаза већ прогласити ванредно и ратно стање на територији поднебесја Косова и Метохије.
Србски Устав оверен је са два неизбрисива печата, са две свете Србске главе - Лазаревом и Милошевом још давнога Видовдана 1389. године, гарант је неотуђивости Косова и Метохије.
Као и у доба Св. цара Лазара, тако и данас СВИ морамо да се максимално ангажујемо свим средствима правне државе на опстанку Косова и Метохије у саставу Србије. Не смемо дозволити да време у којем живимо буде обележено најцрњим словима у историји Србства. Немојмо дозволити да нас се преци стиде, а да потомцима оставимо рушевину од државе. Од нас зависи каква ће будућност бити нашој деци и унуцима.
НАРОД ЈЕ ЗАКОН И ПРАВО. У то име проглашавамо ванредно и ратно стање на територији поднебесја Косова и Метохије, које је на снази до коначног ослобођења, до коначне победе и до коначно слободног Косова и Метохије.

ПОЗИВ СРБИМА И БРАТИЈИ МАКЕДОНЦИМА!!!!!

ПРИСТУПИТЕ ОДМАХ !

Позивамо све Србске и Македонске кћери и синове свете вере православне да учествују на сабору 26 фебруара 2008.

Позивамо вас да узмете учешће у одбрани Косова и Метохија, са молбом да позовете ваше чланство и симпатизере да присуствују на Сабору.
Због потребе планирања учесника Сабора, уколико желите да узмете учешће потребно је да се обратите организаторима.

КО ЈЕ СРБИН И СРБСКОГА РОДА
А НЕ ДОШО НА БОЈ НА КОСОВО
НЕ ИМАО ОД СРЦА ПОРОДА
НИ МУШКОГА НИ ДЕВОЈАЧКОГА
ОД РУКЕ МУ НИШТА НЕ РОДИЛО
РУЈНО ВИНО НИ ПШЕНИЦА БЕЛА
РЂОМ КАПО ДОК МУ ЈЕ КОЛЕНА !
ГЛАВУ ЗА КОСМЕТ!
НЕ ДАМО КОСОВО И МЕТОХИЈУ БЕЗ МЕГДАНА, ЗАВЕТ ЈЕ СРБСКОГ ВИДОВДАНА !
Хаџи Андреј Милић
+38163/1-203-030,
+38111/2-643-886
Ova e za podzruvanje i pocit.
Da ni zivee pravoslavieto.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom