Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Демолирани автобуси и автомобили во кои се возеле навивачи за натпреварот Вардар – Бате Борисов

Хулигани синоќа дивеле по скопските улици. Демолирале автобуси и патнички возила. Од ЈСП тврдат - најмногу настрадале автобусите и автомобилите кои синоќа биле полни со навивачи за натпреварот Вардар - Бате Борисов. Полицијата ги бара хулиганите кои во организирани групи синоќа сееле страв по скопските улици.

Искршените прозорци и камењата сведочат за вчерашниот стресен ден на патниците во автобусите на ЈСП. Четири нови автобуси настрадаа во канонадата од камења на автобуската постојка на Бит Пазар. Сите автобуси биле полни, најголем дел со навивачи на Вардар, Комити, кои оделе да го гледаат дуелот на Градскиот стадион. Инцидентите се случиле пред и по натпреварот. Однадвор засега непознати напаѓачи почнале да фрлаат со камења по преполните автобуси.

Навивачите во најголем дел биле млади. Ниту еден од нив не сакаше да зборува за вчерашното опасно возење среде Скопје. Бабата на еден од навивачите за Канал 5 вели дека нејзиниот внук потресен се вратил дома. Спасил жива глава во налетот на камењата.

МВР трага по насилниците. Истите пред да го каменуваат и автобусот со број 50, со шипки нападнале возач во Лада. Автобусите на ЈСП неколку дена ќе се поправаат во гаражите.

Синоќешните инциденти за среќа поминале без повредени. Пред неколку месеци насилници дивееја и тепаа патници во автобусите, а имаше и повредени.

--- надополнето: 26 јули 2012 во 15:31 ---
http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=94419
Комитите сами се мавале, како тоа Бит Пазар и Чаир се фин народ..:X3:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
И на нас во Нерези ни пееа навредливи песни и ги нападнавме. Па они иако попчнаа први не добија казна. Ете сега сличен случај (само што нема повредени) па очекувам пропорционалнба казна на слулчајот Нерези. Или сепак не? :)
--- надополнето: 26 јули 2012 во 16:10 ---
http://www.mkd.mk/47191/crna-hronika/na-kosovo-uapsen-najbaraniot-kriminalec-vo-makedonija/

Алелуја...
И се да биде точно , дека тие ве навредиле вас (што не верувам, пошто вие сте била стотина лица , а веќе има видео снимки какви песни пеете низ улиците) ... сепак вие нападнавте жени.
Односно тоа е исто како некој ваш да беше претепан вчера заради песните , и не само тоа , туку да му влезат и во домот да му ги малтретираат членовите на семејството.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Не су они то сигурно ............ они га били на подрума у то време ........... једели су ифтара и кексали се ! :vozbud:

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
И се да биде точно , дека тие ве навредиле вас (што не верувам, пошто вие сте била стотина лица , а веќе има видео снимки какви песни пеете низ улиците) ... сепак вие нападнавте жени.
Односно тоа е исто како некој ваш да беше претепан вчера заради песните , и не само тоа , туку да му влезат и во домот да му ги малтретираат членовите на семејството.
Да да само да ти кажам дека еве јас за една жена можам да кажам дека била со стап и мавала по еден член од навивачката група ете тоа сигурен сум дека може да го потврди Сајбер Рајдер ... и човеков ја бутнал , што требал да направи ? жена со раце и стап ако те пукне по глава ќе те расцвета не дупи сега и ти

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Има и за вас не секирај се...
6:23​

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Чаир , Гази Баба , Бит пазар , Арачиново , Хасанбег ... лесно се одлучуваат за физичка пресметка , тоа еве јас ти признавам.
Но не ми е јасно со кој ум низ Чаир со навредливи песни према албанците ?

Јас би ги казнел тие што од автобус провоцирале , би ги терал и штетата на автобусите да ја платат , автобусот е за превоз , не е за дивеење и провоцирање.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Да да само да ти кажам дека еве јас за една жена можам да кажам дека била со стап и мавала по еден член од навивачката група ете тоа сигурен сум дека може да го потврди Сајбер Рајдер ... и човеков ја бутнал , што требал да направи ? жена со раце и стап ако те пукне по глава ќе те расцвета не дупи сега и ти
Ако го удриш жената ми че ти го пукам и че ти го паљим са бенѕина бе хеј ................. цели град ............. (n)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.325
Не беа нападнати жени, нешто за кое нема никакви докази ;)
Ќе ставеше ти досега милион слики да беа тепани жени ;)

Беа тепани Шверцери Нерези кои провоцираа 4-5 Комити што се движеа на другата страна од собирното место. Ги бркавме по Долно Нерези, некои беа фатени и истепани, а вистина е само дека беа фрлени неколку камења и по куќите во кои тие што бегаа се криеа.
Не казнија со преголема казна, на спротивната страна ништо, иако после тоа со секири трчаа по улици...

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Чаир , Гази Баба , Бит пазар , Арачиново , Хасанбег ... лесно се одлучуваат за физичка пресметка , тоа еве јас ти признавам.
Но не ми е јасно со кој ум низ Чаир со навредливи песни према албанците ?

Јас би ги казнел тие што од автобус провоцирале , би ги терал и штетата на автобусите да ја платат , автобусот е за превоз , не е за дивеење и провоцирање.
Што се правиш удрен кога знаеш и едните и другите провоцираат и тоа ривалство е со години?

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Ако го удриш жената ми че ти го пукам и че ти го паљим са бенѕина бе хеј ................. цели град ............. (n)
Жена може да има и каљаш ти не смеш да удриш !!!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.325
Имапе една бабетина си го штитеше внукот (кој бегаше накај дома) со стап, не беше ни пипната.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Има и за вас не секирај се...
Не споредуваме на стадион што се случува , и вчера на Вардар-Бате се слушаа Клетите ш*птари , тоа веќе го прифативме како нормално.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Не споредуваме на стадион што се случува , и вчера на Вардар-Бате се слушаа Клетите ш*птари , тоа веќе го прифативме како нормално.
Добро бе ти си од Тетово оди кога играат Башкими види ги они што пеат шо треба ние да направиме ? геноцид у Чаир ??

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
А каурски пички, она ова на стадион.. Вреѓање на религиозна и етничка основа врз Македонците, Срби и други православни?
Тоа редовно и практика е не само во Македонија туку и во Косово.
Каури демек ние неверници, а вие едни верници.. Ждерете свинско за време на постов како луди.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Мислам дека знам кој лик се крие под аватарот Dardan-ia, само да го најдам видеото ке го пуштам тука:icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom