- Член од
- 22 октомври 2011
- Мислења
- 404
- Поени од реакции
- 115
На железарското езеро се одзедоа пет невини и млади животи од чудовишта облечени во човечка носија. Причината не ми е позната, ама верувам дека кога ќе заврши процесот , судот ќе истапи со исцрпно известување.А што се случи на железарсконо езеро? Која беше причината? Се зборува дека на протестите на групата албански муслимани некои од нив извикувале “смрт за каури“, е па што е тоа?
Се сеќавам пред џихадистите да ја направат глупоста кај нас, дека еден арап на моторче пукаше (за да убие) по Евреи пред школо. Франција го оквалификува убиецот арапин како радикален исламист.
Вие викате на митинзи, свадби, уткамици, на јаве и во сон: смрт за Албанците, гасни комори за Албанците , па никој не ве нарекува нацисти, фашисти или радикалисти, а според ваш терк на мерење на нештата испаѓате дека сте многу повеќе од тие квалификации.
Нејсе, јас сметам дека исламофобијата на голема врата заиграла во светот. Овие години на мета е исламот за нечии интереси на светската сцена.
Инаку за последното и јас се сеќавам на норвежанецот големиот исламомрзец кој убиваше се пред него во името на христијанството, ама не се сеќавам некој да го оквалификува како радикален христијанин терорист, бидејќи нели, тие епитети се ексклузивно резервирани за муслиманите, па го прогласија за неурамнотежена и психички болна личност.
Ехее, уште многу вода ќе протече додека некој сфати кој , како и зошто ги влече конците на светската сцена.