Македонија - Доминиканска Република | Квалификации за ОИ, Лондон - 1/4 финале [петок 23:30 ч.]

Статус
Затворена за нови мислења.

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Нема финале, само за 3то место. Не е ова победнички турнир, туку квалификациски. Нема потреба да се знае победник, ако веќе влага на Олимпијада.
Не се игра финалето, ама ако мислеше на финале на Олимписките Игри....:cool:
А иначе замислете каква еуфорија ќе е петок, сите дискотеки празни, и славењето почнува во 4 сабајле..... :vozbud:
Па да, тука нема да се одигра финалето ама ќе се сретнеме во групата на ОИ, ако сум добро запознат првите 2 репрезентации од турниров (Македонија и Русија) ќе се придодадат кон Аргентина, Франција, Сад и Тунис. Е само тогаш таа група ќе може да се нарече група на смртта :D

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Малку мотивација пред клучниот натпревар :D :D (глеам модерно е да се ставаат soundtracks :D )
Одиме на ОИ !!!

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
Уште не се објавени сатниците за 1/4 финалето. :) Да почекаме до утре.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ау ќе играме у НБА стајл а !? :D

Петок према сабота, викенд, пола народ излезени, кој е*ел, кој се начукал, кој не... и баскет у 2 саат. :eek:

Дали тоа се очекува рекордна потрошувачка на алхохолни пијалоци во современата македонска историја !? Ќе славиме нова година на 6ти јули !!! :icon_lol:

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
нас 1/4 дуели ни одат(ја поебавме литванија)
Aма затоа не ни одат полуфинале и за 3 место :cenzura:
Затоа трај..
--- надополнето: 5 јули 2012 во 02:36 ---
btw победниците од полуфиналето се во група со САД, Франција,Аргентина....а ние да си изгубеме во полуфиналето и да победеме за 3 место :D

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.130
Поени од реакции
8.075
Aма затоа не ни одат полуфинале и за 3 место :cenzura:
Затоа трај..
--- надополнето: 5 јули 2012 во 02:36 ---
btw победниците од полуфиналето се во група со САД, Франција,Аргентина....а ние да си изгубеме во полуфиналето и да победеме за 3 место :D
чекај еднаш да дојдиме 1/2 финале...после шо ќе прајме ќе прајме
--- надополнето: 5 јули 2012 во 02:50 ---
а колку е сигурно дека победниците од полуфиналните натпревари одат со дрим тиомот во група?
Јас еднаш слушнав дека со ждрепка ќе се одредвало кој кај ќе оди.

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.443
Поени од реакции
5.569
Па за Франција откажале Ноа и Паркер,тие послаби од Ангола се сега :pos:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.964
Не бев при пц од полувремето на Нов Зеланд-Ангола, така да прво да им заблагодарам на танчериве што ни го спасија гзот :icon_lol:
Вака-така поразот од Ангола иозлезе на добро. Ем ќе не подосвести ем никаква загува немавме на резултатски план...
Ја посакувавме Доминиканската Република и ја добивме. Искрено многу тешко играме против ваквите селекции и ме фаќа малку страв, ама се надевам дека конечно му дојде памет на Лазовски па ќе ротира повеќе и ќе го добиеме овој најважен меч досега!
Ако го добиеме мечот, паѓа и психолошкиот притисок за понатаму. Тогаш немора да запнуваме пошто ќе имаме две шанси...
Само да се победи во петок/сабота :D
Сега или никогаш...:)

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.314
Поени од реакции
10.341
Не бев при пц од полувремето на Нов Зеланд-Ангола, така да прво да им заблагодарам на танчериве што ни го спасија гзот :icon_lol:
Вака-така поразот од Ангола иозлезе на добро. Ем ќе не подосвести ем никаква загува немавме на резултатски план...
Ја посакувавме Доминиканската Република и ја добивме. Искрено многу тешко играме против ваквите селекции и ме фаќа малку страв, ама се надевам дека конечно му дојде памет на Лазовски па ќе ротира повеќе и ќе го добиеме овој најважен меч досега!
Ако го добиеме мечот, паѓа и психолошкиот притисок за понатаму. Тогаш немора да запнуваме пошто ќе имаме две шанси...
Само да се победи во петок/сабота :D
Сега или никогаш...:)
Пошо фан на МЗТ( тоа што си комита е небитно хД) ќе ти кажам да не се сеќираш многу,дека со овие ќе биде лабаво.Ти само моли се ,а и другиве да го стави Кире во игра за да види што чудо има во тимот,па ќе славиме после полуфинале !

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Според мене прв тим треба да биде:

1.Мекејлеб
2.Антич
3.Самарџиски
4.Војдан
5.Дамјан/Симоновски

Со тоа што еде од Антич,Војдан или Дамјан/Симоновски ќе мора да му се залепи како пијавица на Хорфорд.Ако го изолираме него не верувам Доминиканска да им преостанат многу други опции во напад.

Како први замени пак треба да бидат Николовски,Дамјан/Симоновски зависно кој ќе влезе први и Костоски за да се одмара Илиевски почесто дека веќе не е фер секој натпревар по 39 минути да игра.

Чековски како втора алтернатива би можел да влегува додека Гечевски цел натпревар нека си го преседи на клупа.Овој натпревар единствен начин да го добиеме е со одбрана а во одбрана Гечевски повеќе не е ефективен он е корисен за напад.Проблемот е ако влеземе во игра кош за кош со Доминиканска ќе ги разиграме само и ќе изгубиме.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
а колку е сигурно дека победниците од полуфиналните натпревари одат со дрим тиомот во група?
Јас еднаш слушнав дека со ждрепка ќе се одредвало кој кај ќе оди.
100 % :)
Тие што ќе победат во полуфинале играат во група со САД

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Ајде бе, немаме искуство со неевропски репрезентации, а тие како демек имаат со европски...
Уживајте, ние сме турнирска екипичка, почниме несериозно, ама до крај газиме... Така ќе биде и овој пат... Победа над Доминикана, и две меч топки во раце...

Да се биде, или не... Јас Верувам! :)

H

HoT IcE

Гостин
Абе оној Крижевски селекторот на САД, македонец ли е да го ебам?:icon_mrgr:
Идеме со Доминакана максимално мотивирано, со предаторски дух и пијавички раце, нозе и тело, каман брадарз !

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Абе оној Крижевски селекторот на САД, македонец ли е да го ебам?:icon_mrgr:
Идеме со Доминакана максимално мотивирано, со предаторски дух и пијавички раце, нозе и тело, каман брадарз !
Шакира е Македонка, а не камоли овој со наше презиме... :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom